Connect with us

Η εξαιρετική φετινή εικόνα της Δάφνης εξαργυρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ, με το τρόπαιο του Υπερπρωταθλητή της κατηγορίας στον τελικό κόντρα στον Αίολο και με την καλή πορεία στο Κύπελλο ΕΣΚΑ.

Η ομάδα του κόουτς Δεσποτάκη από το ξεκίνημα έμοιαζε πως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και τα κατάφερε, σημειώνοντας αξιοζήλευτη αγωνιστική σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Μάριος Δεσποτάκης μίλησε στο eska.gr και εξήγησε το που οφείλεται η επιτυχία της Δάφνης, στάθηκε στην αυτοθυσία που έδειξαν οι παίκτες του και την άριστη συμπεριφορά της διοίκησης, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Μάριου Δεσποτάκη στο eska.gr:

– Κόουτς συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο αλλά και αυτή του τροπαίου για τον Υπερπρωταθλητή της Β’ ΕΣΚΑ. Αρχικά θα θέλαμε την τοποθέτηση σου για το φετινό πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και την δυναμική του σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

“Το φετινό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με αρκετές δυνατές ομάδες και κυρίως με αρκετό πάθος και έντονη προσπάθεια από όλους!

Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, όμως διακρίνω μια μικρή βελτίωση του επιπέδου στο μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων της κατηγορίας, τουλάχιστον στον όμιλο μας. Αυτό αφορά το επίπεδο των παικτών, τη προπονητική δουλειά αλλά και την οργάνωση των ομάδων.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η προσπάθεια της ΕΣΚΑ να αναβαθμίζει συνεχώς τα πρωταθλήματα. Τα play off παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό βήμα, αν και πρέπει να βελτιωθεί το σύστημα σε κάποια σημεία του”.

– Η Δάφνη έδινε την αίσθηση από νωρίς πως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Είναι κάτι που είχατε σχεδιάσει ή προέκυψε παιχνίδι με παιχνίδι;

“Η άνοδος ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Αυτό μου ζητήθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας όταν πέρσι το καλοκαίρι συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε. Έτσι φροντίσαμε να σχεδιάσουμε μια ομάδα με φιλοδοξία και νοοτροπία νικητή. Όσο περνούσε ο καιρός βλέπαμε ότι οι επιλογές μας ήταν καλές και παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν και καλύτεροι, πράγμα φυσιολογικό για μια ομάδα με 10 καινούριους παίκτες”.

– Η εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον τίτλο του Υπερπρωταθλητή, πολύ καλή η εικόνα της ομάδας και στο Κύπελλο. Για την αξιοπρόσεκτη αυτή σταθερότητα σε όλη τη σεζόν υπήρχε κάποιο μυστικό;

“Μυστικά δεν υπάρχουν στην επιτυχία. Στη δική μας περίπτωση ήταν ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Η αυτοθυσία των παικτών μου ήταν το βασικότερο κομμάτι. Δούλευαν ασταμάτητα ακόμα και όταν θα μπορούσαν να “κλέψουν’’, όπως για παράδειγμα τα Χριστούγεννα, στις αργίες, στα ρεπό κτλ.

Ανέχτηκαν τη πίεση που τους ασκούσα όλο το χρόνο και τη μετέτρεψαν σε δυναμική και πάθος για το καλό της ομάδας. Στην ομάδα καταφέραμε να έχουμε έναν συνδυασμό απίστευτων χαρακτήρων και πολύ καλών παικτών κάτι που έκανε τη διαφορά.

Από κει και πέρα η άριστη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντί μας, παράλληλα με τη παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, έδωσαν μεγάλη ώθηση στη προσπάθεια όλων μας”.

dafni

– Βλέποντας την ομάδα σου να αποδίδει τόσο καλά από το ξεκίνημα, φοβήθηκες μήπως κάποια στιγμή “ξεφουσκώσει”;

“Όχι, δεν φοβήθηκα ούτε μία στιγμή! Έβλεπα τα περιθώρια βελτίωσης που είχαμε και την όρεξη των παικτών μου για δουλειά. Έτσι ένιωθα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αποτύχουμε και είχα δίκιο!”

– Η αντίδραση μετά από ήττα είναι χαρακτηριστικό μιας ομάδας με σκληρό χαρακτήρα; Και τελικά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η πνευματική προετοιμασία πριν από ένα παιχνίδι; Είναι εξίσου σημαντική με την αγωνιστική;

“Στην ήττα φαίνονται οι ομάδες! Εκεί βγαίνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα, οι διαφορές και οι γκρίνιες. Αν σε αυτά γίνει σωστή και ψύχραιμη διαχείριση ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τότε η ήττα θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς και δεν θα σε διαλύσει. Εμείς ακόμα και στις ήττες μας είχαμε ποιότητα και επίπεδο. O MΤελικά γινόμασταν δυνατότεροι και πιο παθιασμένοι!

Η πνευματική προετοιμασία είναι πάρα πολύ σημαντική, όμως είναι σαν να χτίζεις στην άμμο αν σωματικά δεν είσαι καλά… Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Έτσι πρέπει να δουλεύουμε το ίδιο σοβαρά και με συνέπεια και σωματικά αλλά και πνευματικά από τη πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι τη τελευταία μέρα της μεταβατικής περιόδου!”

-Μπορείς να μας δώσεις μια γενικότερη εικόνα για την φιλοσοφία που υπάρχει στην Δάφνη; 

Η Δάφνη είναι ένα υγιές σωματείο. Υπάρχει φιλοσοφία, όραμα, απόλυτη φερεγγυότητα και όρεξη για δουλειά. Το γεγονός ότι στις υποδομές υπάρχουν πάνω από 350 παιδιά λέει πολλά. Δεν είναι τυχαίο ότι υπεύθυνος οργάνωσης των υποδομών στο σύλλογο είναι ο Βαγγέλης Γλυκός, ένας από τους κορυφαίους έλληνες προπονητές μικρών ηλικιών.

Για μένα ομάδες που χτίζουν με στόχο και πρόγραμμα το μέλλον τους, έχουν γερές βάσεις, έχουν ταυτότητα και δεν γίνεται να μην έχουν και αξιόλογο παρόν”.

-Με δεδομένη την φετινή επιτυχία, πιστεύεις πως η Δάφνη έπιασε ταβάνι στην απόδοση της; Ή το συγκεκριμένο ρόστερ έχει περιθώρια βελτίωσης;

“Τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας είναι τεράστια! Νομίζω ότι το καταλαβαίνουν όλοι αυτό και επίσης καταλαβαίνουν ότι ο τρόπος είναι ένας: Πολύ δουλειά και όχι πολλά λόγια! Έτσι μπορείς να πετύχεις τα πάντα άλλωστε!”

despotakis

– Η πρόκληση της Α’ ΕΣΚΑ είναι πλέον υπαρκτή για την Δάφνη. Θεωρείς πως η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στα δεδομένα της επόμενης σεζόν; Ή θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής;

“Η Α΄ΕΣΚΑ του χρόνου θα είναι σίγουρα η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών! Αν δει κανείς τις ομάδες που θα αγωνίζονται θα καταλάβει αμέσως περί τίνος πρόκειται… Αυτό είναι μεγάλη πρόκληση! Η ομάδα μας μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στα νέα δεδομένα.

Με κάποιες ουσιαστικές συμπληρωματικές κινήσεις που έχουμε αποφασίσει, θα καταφέρουμε να δυναμώσουμε το ρόστερ μας και να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν. Σίγουρα πάντως θα είναι ένα πολύ δύσκολο και αμφίρροπο το νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, όπως βέβαια και αυτό της Β’ ΕΣΚΑ”.

– Υπάρχει κάποιος/κάποιοι που θα ήθελες να ευχαριστήσεις ξεχωριστά για την συμβολή τους στην φετινή πορεία της Δάφνης; Και αν θα ήθελες, να μας αποκαλύψεις τα σχέδια σου για τη νέα σεζόν.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για την νοοτροπία τους και τη συνέπεια τους, τη διοίκηση για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της και τον κόσμο για την εξαιρετική παρουσία του. Η οικογένειά μου όμως είναι στη κορυφή της πυραμίδας, όπως είναι πάντα σε ότι κάνω στη ζωή μου!

Όπως έχω ξαναπεί, για μένα δεν υπάρχουν κατηγορίες αλλά σοβαρές ομάδες και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Η Δάφνη έχει αυτές τις προϋποθέσεις και από τη στιγμή που υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, νομίζω ότι θα προχωρήσουμε δυνατά και ευχάριστα και τη νέα σεζόν”.

blaze

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply