Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Ακόμη είναι νωρίς»

Ο Ζωγράφου έχει κάνει το «δύο στα δύο» στο ξεκίνημα της Α’ Ανδρών, αλλά όπως εξήγησε ο προπονητής του, Στέλιος Σταϊκόπουλος, στο eska.gr «ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους».


Ο Ζωγράφου πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις πέρσι για να πάρει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, αλλά δεν τα κατάφερε. Το καλοκαίρι, λόγω των ανακατατάξεων στις Εθνικές κατηγορίες είχε την δυνατότητα να πάρει την άνοδο, αλλά δεν θέλησε. Και τώρα άρχισε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Νίκη στην πρεμιέρα στην έδρα των Αγ. Αναργύρων (62-72) και νίκη στη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στον Προμηθέα (57-45). Όπως παραδέχτηκε, όμως, ο προπονητής της ομάδας, Στέλιος Σταϊκόπουλος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ, ακόμη είναι νωρίς για να βάλει στόχους… ανόδου.

Το πρωτάθλημα άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για εσάς. Μαζί με το ΔΑΣΑΛ και την Ηλιούπολη είστε οι μόνες ομάδες που έχετε το απόλυτο. Στόχος η άνοδος φέτος;

«Το ξεκίνημα δεν λέει τίποτα. Σίγουρα κάναμε μια καλή αρχή, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να βάλουμε στόχους, τουλάχιστον για τη δική μου ομάδα. Και αυτό γιατί στο πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές καινούργιες ομάδες που δεν τις γνωρίζουμε και πρέπει πρώτα να τις αντιμετωπίσουμε, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και όσο προχωράει το πρωτάθλημα να αρχίσουμε να βάζουμε στόχους. Υπάρχουν πολλές ομάδες που ανέβηκαν από τη Β’ Ανδρών, αγωνίζεται εδώ ο Πανελλήνιος, οπότε μπορώ να πω ότι το πρωτάθλημα είναι ακόμη “άγνωστο”, γι’ αυτό πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη. Αυτό που έχουμε τώρα ως στόχο είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο μπάσκετ».

Το καλοκαίρι είχατε την ευκαιρία, λόγω των ανακατατάξεων στις Εθνικές κατηγορίες, να ανεβείτε στη Γ’ Εθνική, αλλά αρνηθήκατε. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έκαναν να πάρετε αυτή την απόφαση;

«Oι κανονισμοί των δύο πρωταθλημάτων, της Α’ ΕΣΚΑ δηλαδή και της Γ’ Εθνικής είναι διαφορετικοί. Σε περίπτωση που επιλέγαμε να πάρουμε την άνοδο, θα έπρεπε να διώξουμε 3-4 παίκτες όπου δεν θα ήταν σύμφωνα με τα όρια ηλικίας. Και εμείς δεν θέλαμε να φύγει κανένας παίκτης από την ομάδα μας, είναι εντελώς αντίθετη η λογική της διοίκησης και έτσι επιλέξαμε να αγωνιστούμε στην Α’ ΕΣΚΑ και να μην αλλάξουμε το ρόστερ μας όπως απαιτούσαν οι κανονισμοί. Είχαμε κάνει εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό».

Δίνουν μια διαφορετική αίγλη στο πρωτάθλημα ομάδες όπως ο Πανελλήνιος και ο Σπόρτιγκ;

«Σίγουρα. Πέρσι ήταν και ο Παπάγου, ομάδες δηλαδή παραδοσιακές με αρκετό κόσμο στο πλευρό τους. Δυστυχώς ο Πανελλήνιος δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά θα αγωνιστεί με εφήβους, από την άλλη ο Σπόρτιγκ είμαι σίγουρος πως θα είναι πρωταγωνιστής. Θεωρώ πως το πρωτάθλημα είναι σε καλό επίπεδο και αυτές οι δύο ομάδες του δίνουν μεγαλύτερη αίγλη, αυτή είναι η αλήθεια».

Μετά και την περσινή σας εμπειρία, όπου στην κορυφή έγινε πραγματικά χαμός και στα πλέι οφ κρίθηκαν όλα στις λεπτομέρειες, φέτος θα είστε πιο προσεκτικοί σε ματς που ίσως παίξουν ρόλο στα πλέι οφ;

«Όλοι τα σκέφτονται αυτά, δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα είναι στα πλέι οφ. Αλλά σίγουρα το περσινό πρωτάθλημα ήταν διαφορετικό, πολλές ομάδες ισοδύναμες και εάν δεν είχε κάνει ο Σπόρτιγκ την κοιλιά, κυρίως λόγω διοικητικών προβλημάτων,  θα ήμασταν οκτώ ομάδες με έναν βαθμό διαφορά στο τέλος. Όλοι τα σκέφτονται τα πλέι οφ όταν έχουν στόχο την άνοδο. Και όλοι είναι προσεκτικοί από τη στιγμή που μεταφέρονται τα αποτελέσματα».

Η κρίση έχει επηρεάσει το πρωτάθλημα και την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα;

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό που συμβαίνει, αλλά γι’ αυτές τις κατηγορίες δεν έχει, νομίζω , καμιά ιδιαίτερη διαφορά. Ο Σπόρτιγκ, ο Παπάγου πέρσι, η Ηλιούπολη που έχει κόσμο, έχουν κόσμο πάντα. Οι άλλες ομάδες αγωνίζονται μπροστά  σε γνωστούς και φίλους, όπως παλιά. Οπότε η κρίση δεν έχει επηρεάσει τις δικές μας κατηγορίες. Όσος κόσμος ερχόταν και πριν, έρχεται και τώρα, δεν βλέπω να υπάρχει διαφορά».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply