Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπασούρης: «Να βγάζουμε ταλέντα»

Ο Δημήτρης Μπασούρης σε συνέντευξη του στη «Sportday» και αναφέρθηκε στους στόχους της Ένωσης και σε πολλά ακόμη θέματα που την αφορούν.

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ μίλησε:

 

Για το γεγονός πως η ΕΣΚΑ είναι η μεγαλύτερη Ένωση που υπάρχει και ποιος είναι ο στόχος: «Αριθμός εντυπωσιακός όπως και το γεγονός ότι πραγματοποιούνται 900 παιχνίδια τον μήνα. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν εάν δεν υπήρχε η τεράστια συμβολή των υπαλλήλων της ΕΣΚΑ, των διαιτητών και των κριτών που προσφέρουν τεράστιο έργο. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα βγει πρωταθλητής, αλλά κάθε χρόνο να εκδίδονται όλα περισσότερα δελτία και μέσω των αθλητών να βγαίνουν μεγάλα ταλέντα».
Για τα πλάνα του: «έχω επικεντρωθεί σε δύο σοβαρά πράγματα. Να πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα τζούνιορ, δηλαδή παιδιά που γεννήθηκαν το 2003 και αρχικά σε επίπεδο τουρνουά, αλλά και να γίνει ένα πρωτάθλημα των under 22 ώστε οι παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες της ΕΣΚΑ να παίζουν σε αυτό. Το μεγάλο μου όνειρο είναι να γίνουν πρωταθλήματα που θα παίζουν παιδιά της ίδιας ηλικίας όπως γίνεται στην Ισπανία. Δηλαδή να μαζικοποιήσω τον χώρο. Το δεύτερο όνειρο είναι να κάνω την ΕΣΚΑ αυτάρκη κατά το 50% ώστε να μην στηριζόμαστε αποκλειστικά στην κρατική επιχορήγηση. Δεν θέλουμε να έχουμε το χέρι μας απλωμένο, αλλά να συνεργαστούμε με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Το βέβαιο είναι ότι το μπάσκετ έχει γερά πόδια και φαίνεται και από τις άλλες Ενώσεις».


Για τα ήδη επιτυχημένα εγχειρήματα και τα ακόμη μεγαλύτερα πλάνα του :
«Το ξεκινήσαμε πριν από 4 χρόνια με την μικρή υποχρέωση να πληρώνουν οι ομάδες τους διαιτητές και την γραμματεία. Στην αρχή διαφώνησαν μαζί μου και το αντιμετώπισαν με καχυποψία. Τώρα όλοι παραδέχονται ότι αυτό έπρεπε να γίνει και θέλω να ευχαριστήσω τους παράγοντες των ομάδων για την αγάπη τους. Έτοιμάζουμε ένα εντυπωσιακό σάιτ που θα είναι στα ισπανικά πρότυπα» ενώ όσον αφορά το κανάλι της ΕΣΚΑ που δείχνει αγώνες… ήταν ιδέα των συνεργατών μου και φίλων μου δημοσιογράφων και τους ευχαριστώ. Αν δείξουμε 500 παιχνίδια θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος πρόεδρος του κόσμου».

Για αθλητές που έχουν βγει από τα «σπλάχνα» της ΕΣΚΑ: «Οσο πιο μεγάλοι αθλητές είναι τόσο πιο απλοί και σεμνοί. Μας τιμούν και τους τιμούμε και είναι συγκινητικό να θυμούνται τα πρώτα τους βήματα».

Για τη θέση του ως ταμίας στη ΕΟΚ:
«Η ΕΟΚ στέκεται καλά στα πόδια της. Η χρηστή διοίκηση την έχει ωφελήσει και δεν είναι αναγκασμένη να ζητιανεύει. Ο περιορισμός στα έξοδα είναι σε ανεκτό σημείο. Τα οικονομικά πάνε αρκετά καλά. Το βλέμμα μας πρέπει να είναι στραμμένο στην ιδιωτική πρωτοβουλία ώστε να φέρουμε έσοδα. Αλλωστε το άθλημα έχει πάντα επιτυχίες και είναι στο… αίμα του Ελληνα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Η ΕΟΚ, όσο θα ηγείται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με τον οποία μας συνδέει φιλία και συνεργασία 25 ετών, δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τίποτα».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Δεν είναι τυχαίο ότι η Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ είναι η επίσημη αγαπημένη. Με όλα αυτά που γίνονται καθημερινά είναι κάτι που ανακουφίζει τον απλό κόσμο γιατί ξέρουμε πόσο πολύ αγαπάει αυτό το άθλημα. Νιώθω ευτυχισμένος και θα συνεχίζω να νιώθω περισσότερο όταν βλέπω περισσότερα παιδιά όλων των ηλικιών να είναι με μια μπάλα στο χέρι και να μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος.  Η πρόκριση της Εθνικής γυναικών στο Ευρωμπάσκετ του 2015 (σ.σ σε Ουγγαρία και Ρουμανία). Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με το ανδρικό είναι πιο υποτιμημένο, αλλά θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα ανήκουν στο γυναικείο μπάσκετ».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply