Connect with us

Το κουμπί που γράφει «έναρξη» είναι έτοιμο να πατηθεί και το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Η σεζόν αρχίζει και ο δρόμος προς το φινάλε μοιάζει μακρινός για όλους, με τα αουτσάιντερ να θέλουν να… διαψεύσουν τα φαβορί. Ενδεικτικά, απευθυνθήκαμε σε τρεις εκ των «μπόμπερ» των παρκέ, είτε των τοπικών κατηγοριών, είτε και των Εθνικών, με τον Δημήτρη Τσακίρη (Ιωνικός ΝΦ) να… παίζει ένα μονό κόντρα στον Γιώργο Δελή (Ποσειδών ΝΨ).
Οι δύο σκόρερ αναφέρθηκαν στις ομάδες τους φυσικά, αλλά και το τι περίπου περιμένουμε να δούμε στην πράξη. Κάπου εκεί, ενδιάμεσα, στο μονό θα έμπαινε σφήνα και ο τρίτος της παρέας, ο Κώστας Μπασέας, ιθύνων νους της ΦΕΑ, ώστε το παιχνίδι να αποκτήσει κι άλλη δράση, να υπάρχουν διαρκείς ανάσες και μια αλλαγή συνεχώς, με τους τρεις περιφερειακούς να… κάνουν παιχνίδι και να τα λένε όλα ενόψει πρωταθλήματος.

Αλλωστε, μην ξεχνάμε πως στην κατηγορία, φέτος, θα υπάρχουν σωματεία με δεδομένα «βαριά φανέλα», ιστορία και πιστό κοινό, όπως ο Σπόρτιγκ, ο Ηλυσιακός, το Αιγάλεω, ο Ιωνικός ΝΦ, που συνθέτουν άνετα μια… μίνι Α1, ομάδες που -παραδοσιακά- δεν χαρίζονται εύκολα ειδικά στις έδρες τους, σαν το Κουκάκι, την Ηλιούπολη, τον Αίολο, σύνολα ομοιογενή, όπως ο ΑΟΚ Χαλάνδρι, η ΦΕΑ, τα Μελίσσια, ομάδες που υπόσχονται εμπόδια στους αντιπάλους κι εκπλήξεις, σαν τους Αγίους Αναργύρους, τη Νέα Ιωνία, την Ηλιούπολη, τον Κρόνο Γέρακα. Και βέβαια, στα παρκέ της Α’ κατηγορίας θα εμφανιστούν και πολλοί παίκτες με θητεία σε υψηλότερα κλιμάκια, ακόμη και στην Α1, όπως ο Μάρκος Κολώκας (Κρόνος), ο Βασίλης Γιαννουλάκος (Ιωνικός), ο Αλέξης Τσαμάτος (Ηλιούπολη), ο Χριστόφορος Χούμας (Ηλυσιακός) κ. α.

Αρχικά, λοιπόν, ο Δημήτρης Τσακίρης, από πλευράς Ιωνικού ΝΦ, μάς τόνισε: «Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, πιστεύω, θα είναι ανταγωνιστικό και πάλι, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Υπάρχουν και φέτος καλοί παίκτες, ποιοτικοί, στις ομάδες με μεγάλη εμπειρία. Ο Ιωνικός, όσον αφορά εμάς, θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή χρονιά και πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα πράγματα, σε σχέση με πέρυσι. Τα υπόλοιπα θα φανούν μέσα στο γήπεδο, στο παρκέ κρίνονται όλα. Στον Ιωνικό όλοι είμαστε όλοι ενωμένοι, η διοίκηση, με τους κ. Γιώργο Μαυραγάνη, Κώστα Παπαδουκάκη, Μάνο Αποστολάκη, είναι δίπλα μας και στοχεύουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

14068324_311306525880253_7848980097911352985_n

Με τον Κώστα Μπασέα να προσθέτει: «Ξεκινάει μια καινούρια σεζόν για όλους και η ομάδα της ΦΕΑ προσπαθεί καθημερινά να βελτιωθεί, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ευελπιστώντας το τέλος να μας ανταμείψει. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ισχυρές ομάδες, που έχουν κοινούς στόχους με μας, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, αφού βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τους αντιπάλους μας. Επιθυμούμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς, η οποία προβλέπεται για όλους αρκετά απαιτητική. Καλή αρχή σε όλους και καλή δύναμη».

13062197_932645516852692_3976489015390521665_n

Και τον Γιώργο Δελή, να παίρνει την μπάλα στο φινάλε και… σουτάροντας για τρίποντο να επισημαίνει: »Προβλέπεται ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα με ιστορικές ομάδες όπως ο Ηλυσιακός, το Αιγάλεω και ο Σπόρτιγκ. Ομάδες με μεγάλες προσδοκίες όπως τα Μελίσσια, ο Ιωνικός Ν.Φ. και η ΦΕΑ, αλλά και ομάδες που θα βασίζονται σε νέα παιδιά, όπως ο Ποσειδώνας και οι Αγιοι Ανάργυροι. Η ομάδα μου, ο Ποσειδώνας Νέου Ψυχικού, υπό την καθοδήγηση του κόουτς Ζήβα, αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από νεαρούς ταλαντούχους αθλητές. Στόχος μας είναι να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη κατηγορία, να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στον κόσμο που θα έρθει να μας παρακολουθήσει και να παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχηθώ στους συναθλητές μου και σε όλη την οικογένεια του μπάσκετ υγεία και επιτυχίες».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply