Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Το θέλουν και οι δύο, αλλά ένας θα το κατακτήσει!

Αμύντας και Αετός κοντράρονται απόψε στις 21:30 στον τελικό του Κυπέλλου και οι  προπονητές των φιναλίστ μίλησαν στο eska.gr για το μεγάλο παιχνίδι.

 

Ο προπονητής του Αμύντα, Αλέξης Ζαβός, αλλά και ο προπονητής του Αετού, Κώστας Παπαμάρκος, μίλησαν στο eska.gr και απάντησαν σε τέσσερις κοινές ερωτήσεις που αφορούν τον μεγάλο αποψινό αγώνα.

Συμμετέχετε αμφότεροι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ήταν μεταξύ των στόχων σας η κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ ή προέκυψε στην πορεία όσο περνούσατε τις φάσεις;

Α.Ζ. : «Από τη στιγμή που η ΕΣΚΑ αποφάσισε να διοργανώσει και πάλι Κύπελλο, για εμάς ήταν ένας θεσμός αυτός που θέλαμε να πάμε όσο πιο μακριά γινόταν. Και το καταφέραμε. Πλέον έχουμε φτάσει ένα βήμα από την κατάκτηση του Κυπέλλου».
Κ.Π. : «Επειδή δεν ξέραμε τι ακριβώς θα γίνει με τις ομάδες της Β’ Εθνικής στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν μπορώ να πω ότι ήταν από την αρχή στόχος μας. Τον βάλαμε ως στόχο, όμως, στη συνέχεια όταν μάθαμε που θα πάρουμε μέρος και θεωρώ πως δεν αντιμετωπίσαμε κανένα παιχνίδι αδιάφορα και γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα».

Έχετε παίξει ήδη δύο φορές φέτος για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.  Υπάρχουν μυστικά μεταξύ των δύο ομάδων και τι καινούργιο μπορεί να μπει στο παιχνίδι τώρα που θα «αιφνιδιάσει» τον αντίπαλο σας;

Α.Ζ. : «Θεωρώ πως οι δύο ομάδες ξέρουν καλά η μία την άλλη και δεν υπάρχουν μυστικά. Έχουμε παίξει δύο φορές μεταξύ μας και έχουμε χάσει και στα δύο παιχνίδια. Στο ένα μάλιστα τους κοντράραμε αρκετά. Δεν νομίζω πως υπάρχουν στοιχεία “αιφνιδιασμού” του ενός αντιπάλου στον άλλον».
Κ.Π: «Εκτιμώ πάρα πολύ την ομάδα του Αμύντα και τη δυναμική της. Θεωρώ τον Αμύντα ομάδα πρωταγωνίστρια στην Β’ Εθνική. Και πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Γνωριζόμαστε καλά, αλλά τα όσα έγιναν ή θα γίνουν δεν παίζουν ρόλο. Σίγουρα έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά όλα θα φανούν στο παρκέ».

Προέρχεστε και οι δύο από τεράστιες νίκες στην 23η αγωνιστική του Νότιου Ομίλου της Β’ Εθνικής. Παίζουν ρόλο τα προηγούμενα αποτελέσματα και η φόρμα των ομάδων σε έναν τελικό ή όχι;

Α.Ζ. : «Σίγουρα παίζει ρόλο η ψυχολογία και τα προηγούμενα αποτελέσματα. Και εμείς, αλλά και ο Αετός πετύχαμε μεγάλες νίκες. Εμείς νικήσαμε τον Ιωνικό Νικαίας και ο Αετός εκτός έδρας τον Εθνικό. Θεωρώ λοιπόν πως και οι δύο ομάδες θα έχουν εξαιρετική ψυχολογία και ελπίζω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος».
Κ.Π. : «Κάναμε διαφορετικές νίκες. Ο Αμύντας κέρδισε έναν σπουδαίο αντίπαλο, αλλά ήταν περίπου αδιάφορος βαθμολογικά. Και εμείς κερδίσαμε έναν σπουδαίο αντίπαλο, αλλά το δικό μας παιχνίδι ήταν  ντέρμπι που μας έβαλε και πάλι στη διεκδίκηση της ανόδου. Εμείς δεν πρέπει να χάσουμε άλλο ματς ως το τέλος του πρωταθλήματος πλέον για να έχει ουσία η νίκη επί του Εθνικού. Από την άλλη ο Αμύντας δεν “καίγεται”  τόσο ώστε να έχει αντίκτυπο η νίκη επί του Ιωνικού.  Ο Αμύντας είναι σε πάρα πολύ καλό μομέντουμ, στην καλύτερη κατάσταση θεωρώ από την αρχή της σεζόν και τον έχω σε τεράστια εκτίμηση ως ομάδα».

Που πιστεύετε πως θα κριθεί το παιχνίδι; Ποια τα δυνατά και ποια τα αδύναμα στοιχεία στο παιχνίδι του αντιπάλου σας;

Α.Ζ.: «Εκτιμώ πως όποια ομάδα πάρει τα ριμπάουντ και είναι πιο αποφασιστική στις εκτελέσεις, θα είναι αυτή που θα κατακτήσει και το Κύπελλο».
Κ.Π: «Έχουμε δει τα παιχνίδια που παίξαμε με τον Αμύντα και τα έχουμε αναλύσει βλέποντας τα λάθη μας. Δεν έχει σημασία εάν είχαμε κερδίσει. Αυτό που θα ζητήσει από τους παίκτες μου είναι να μην είναι αποπροσανατολισμένοι απέναντι στον Αμύντα και να μην έχουν ακόμη το μυαλό τους στη μεγάλη νίκη επί του Εθνικού. Αυτό θέλω να δω από τους παίκτες μου. Θέλω να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και να δουλέψουν μέσα στο παιχνίδι όπως κάνουν σε όλη τη σεζόν ως τώρα».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply