Connect with us

Το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ ήδη και στους δύο Ομίλους δείχνει πως το ενδιαφέρον δεν θα σταματήσει μέχρι τέλους της σεζόν και ο Φίλιππος Ταμπάκης, κόουτς του Τυφώνα (1ος Ομιλος), με συνέντευξή του, ανέλυσε όλα όσα θα μπορούσαν να αποτελούν απορία για κάθε μπασκετικό φίλαθλο, ιδιαίτερα αν παρακολουθεί στενά τις τοπικές κατηγορίες.

 

-Πείτε μας για τον Τυφώνα, ένα ιστορικό σωματείο, που προσπαθεί να κάνει σταδιακά το βήμα παραπάνω.

«Ο Τυφώνας με έτος ίδρυσης το 1944, δεσπόζει στο μπάσκετ του Δήμου Ηρακλείου, έχοντας φτάσει στο παρελθόν μέχρι την Β Εθνική κατηγορία και έχοντας «τροφοδοτήσει» το Ελληνικό μπάσκετ με αρκετούς καλούς παίκτες. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στις κατηγορίες της ΕΣΚΑ και προσπαθεί, ταυτόχρονα με το αγωνιστικό μπάσκετ, να φέρει στο γήπεδο όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Η φετινή προσπάθεια δεν έχει αυτοσκοπό την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ, αλλά δευτερεύοντα στόχο. Πρώτη μας μέριμνα είναι η σωστή οργάνωση της Ακαδημίας μας σε όλα τα επίπεδα και η άρτια οικονομική διαχείριση, ούτως ώστε να συνεχίσουμε στο πλάνο που σχεδιάστηκε με την διοίκηση πριν 3 χρόνια κι έχει βάθος πενταετίας. Αν παράλληλα με τους κυρίως στόχους επιτευχθεί και η άνοδος, θα είναι καλοδεχούμενη και θα συνοδευτεί από συνετό σχεδιασμό για την επόμενη μέρα».

 

-Ξεχωρίζετε κάποιες ομάδες, κάποιους παίκτες στον 1ο Ομιλο;

«Σε αυτές τις πρώτες 12 αγωνιστικές, έχουμε πολλά διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Κατά την άποψη μου, η Ολυμπιάδα με το ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού, ο ΟΦΗΗ με αρκετά υψηλό δείκτη επιθυμίας και πάθους στον αγωνιστικό χώρο, η ΜΕΝ Ιλίου με αρκετά στοχευμένο μπάσκετ είναι οι ομάδες που μέχρι τώρα μου άρεσαν. Η βαθμολογική θέση της κάθε ομάδας δεν παίζει ρόλο γι αυτή την τοποθέτηση μου καθώς το κριτήριο είναι η εικόνα της ομάδος στα μεταξύ μας παιχνίδια. Δυστυχώς, δεν μπορώ να έχω σφαιρική άποψη. Από παίκτες έχω ξεχωρίσει τον Ντανά και τον Λιαπούρη από τον Φίλιππο, τον Πολυδώρου από την Κηφισιά, τον Μακρή απ’ το Γαλάτσι, ανάμεσα σε αρκετούς καλούς παίκτες που παίζουν στον όμιλό μας».

 

-Ο υιός μέχρι πέρσι μαζί σας, πλέον στα Μελίσσια. Τελικά, το μπάσκετ είναι μεταδοτικό;

«Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής και πραγματικά νιώθω ευτυχισμένος που επέλεξε αυτό τον δρόμο ο Κωνσταντίνος. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν τον ώθησα εγώ στο μπάσκετ, αλλά έκανε την επιλογή μόνος του. Τώρα κάνει την προσπάθειά του να βρει την θέση του, σε μία σοβαρή ομάδα με καλό προπονητή και η διαδικασία που ακολουθεί, είναι σίγουρο ότι μόνο να τον ωφελήσει μπορεί. Για κάθε παιδί θα ήταν ευχής έργο να έχει την δυνατότητα να συμμετέχει σε ένα σοβαρό πρόγραμμα μπάσκετ».

 

14333739_1158522744213788_4287007493205462265_n

 

-Νεαροί, ταλέντα ή έμπειροι παίκτες; Τι συναντάτε σε αντιπάλους, ποια η εικόνα για την κατηγορία και ποιο το πλάνο σας;

«Η καλύτερη συνταγή κατά την άποψή μου, είναι ο συνδυασμός έμπειρων παικτών, με νεαρούς ταλαντούχους. Οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι μπορούν να δείξουν το δρόμο στα νέα παιδιά και οι νεαρότεροι  μπορούν να καταθέσουν τον ενθουσιασμό και την ενέργειά τους. Η ομάδα που καταφέρνει να «παντρέψει» αυτά τα δύο είναι πολύ πιθανό να έχει αποτελέσματα τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα. Στην δική μας ομάδα για παράδειγμα ο ερχομός ενός παίκτη της αξίας και της εμπειρίας του Δρακόπουλου, μοιραία ανέβασε το επίπεδο όλων αλλά κυρίως των νεαρών παικτών που εμπλουτίστηκαν οι εικόνες τους και ίσως να τον έχουν προτυποποιήσει κιόλας .Στην κατηγορία μας συναντάμε συχνά προσπάθειες τέτοιας μορφής που τις περισσότερες φορές, είναι απόλυτα επιτυχημένες. Όπως προανέφερα το πλάνο του Τυφώνα, στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες. Σωστός προγραμματισμός και λειτουργία της Ακαδημίας μας που αριθμεί 300 νεαρούς αθλητές, απόλυτα σωστή διαχείριση των οικονομικών και αγωνιστική βελτίωση των νεαρών αθλητών μας μέσα από συνεχή δουλειά και συνεργασία τόσο με τους προπονητές και τον γυμναστή του συλλόγου, όσο και με τους εμπειρότερους παίκτες».

 

-Το επίπεδο της Β’ ΕΣΚΑ; Φαβορί στον Ομιλο; Με τι θα ήσασταν ευχαριστημένοι;

«Το επίπεδο της κατηγορίας είναι υψηλότερο από την περσινή περίοδο, αλλά χαμηλότερο από την Β’ ΕΣΚΑ, πριν μία πενταετία. Ο όμιλός μας πιο συγκεκριμένα έχει πολλές ισοδύναμες ομάδες με αποτέλεσμα οι εκπλήξεις να διαδέχονται η μία την άλλη και κάθε αγωνιστική να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Θα ήμασταν ικανοποιημένοι, εάν μπορούσαμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια μέσα στις δυνατότητές μας και στο τέλος της χρονιάς συμμετέχουμε στα πλέι οφ για την άνοδο. Φαβορί ακλόνητο δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου. Προβάδισμα δείχνει να έχει η Ολυμπιάδα Παπάγου, που παρουσιάζει ένα ομοιογενές σύνολο και σταθερότητα. Πιστεύω ότι το Γαλάτσι, ο ΟΦΗΗ, η Κηφισιά, ίσως κάποια ακόμη ομάδα και εμείς θα κάνουν την προσπάθειά τους για να κατακτήσουν τις προνομιούχες θέσεις των πλέι οφ. Πάνω από όλα, να έχει όλος κόσμος υγεία και χαρά, αυτό εύχομαι».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply