Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Από τα μέσα της σεζόν και μετά το πιστέψαμε»

Ο πολυτιμότερος παίκτης του Προμηθέα Χαλανδρίου στα πλέι οφ, Νίκος Καρούζος, μίλησε στο eska.gr για την τεράστια επιτυχία της παρέας του.

Ο 27χρονος πλέι μέικερ ήταν εντυπωσιακός στα παιχνίδια με Απόλλωνα και Άρη Πετρούπολης και βοήθησε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του Τάσου Νικητόπουλου να πάρει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο MVP των πλέι οφ για τον Προμηθέα μίλησε στο eska.gr για την φετινή εκπληκτική χρονιά του ίδιου και της ομάδας του, αποκάλυψε πως ουδέποτε ήταν στόχος η άνοδος, ξεκαθάρισε πως ανέκαθεν πίστευε στην παρέα του και ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας για την υποστήριξη του.

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος κάποιες συνεχόμενες ήττες σας κράτησαν χαμηλά και πολύ πίστεψαν πως θα παλεύατε για την αποφυγή του υποβιβασμού. Είναι έτσι;

«Εντάξει δεν θα το έλεγα. Σίγουρα το ξεκίνημα μας δεν ήταν αυτό που θέλαμε και ίσως λόγω της απογοήτευσης η ομάδα έβγαζε αυτή την εικόνα».

Πότε αρχίσατε να πιστεύετε πως μπορούσατε να παλέψετε για την άνοδο;

«Ουδέποτε τέθηκε θέμα ανόδου στην ομάδα. Ούτε πριν αρχίσει το πρωτάθλημα είχε τεθεί τέτοιος στόχος, ούτε όταν ξεπεράσαμε το ντεφορμάρισμα, αλλά ούτε και όταν αρχίσαμε να κάνουμε τη μία νίκη μετά την άλλη. Ο στόχος μας ήταν απλά να είμαστε όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί γινόταν και τίποτα παραπάνω. Αυτό θέλαμε. Να είμαστε σε κάθε ματς αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί».

Εσύ πότε είπες μέσα σου πως μπορεί να παλέψετε για την άνοδο;

«Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω πως από την αρχή είχα πίστη στην ομάδα. Και αυτό γιατί η ομάδα απαρτίζεται από καταπληκτικούς χαρακτήρες. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο παίκτη, από τους προπονητές, το σταφ, τη διοίκηση, τους πάντες. Ένιωθα πως ήταν κρίμα που παρουσιάζαμε τέτοια εικόνα στο ξεκίνημα. Αδικούσαμε τους εαυτούς μας πάνω από όλα. Όταν πια αρχίσαμε να κάνουμε τις συνεχόμενες νίκες, άρχισα να πιστεύω πως κάτι καλό θα μπορούσε να συμβεί στο τέλος και τελικά έγινε αυτό που θέλαμε».

Ο Προμηθέας κατάφερε στη δεύτερη του χρονιά στην Α’ κατηγορία Ανδρών να πάρει την άνοδο. Τι ήταν αυτό που άλλαξε σε σχέση με πέρσι όπου και πάλι η ομάδα είχε μπει στα πλέι οφ αλλά είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά;

«Όταν είσαι νεοφώτιστος σε μια κατηγορία, είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι μπορείς να φτάσεις τόσο ψηλά. Άσχετα αν το αξίζεις. Υπάρχει το άγχος του καινούργιο, ανακαλύπτεις πράγματα στην πρώτη σου σεζόν σε μια κατηγορία, μετράς τις δυνάμεις σου, βλέπεις τους αντιπάλους και δεν είναι τόσο εύκολο. Φέτος διατηρήσαμε σε μεγάλο βαθμό τον κορμό από την περσινή σεζόν, πιστέψαμε ακόμη περισσότερο στους εαυτούς μας και τα καταφέραμε».

Θεωρείς πως δίκαια ο Διαγόρας Δρυοπιδέων πήρε την απευθείας άνοδο;

«Ναι, απόλυτα δίκαια. Ήταν μια ομάδα με βαθύ και καλό ρόστερ, έδειξε από την αρχή τη δύναμη του και θεωρώ πως άξιζε να πάρει την απευθείας άνοδο».

Σε σχέση με πέρσι, το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο ανταγωνιστικό ή όχι;

«Συγκριτικά με πέρσι το φετινό πρωτάθλημα ήταν καλύτερο. Πιο ανταγωνιστικό. Υπήρχαν ομάδες που μπορούσαν να κόψουν βαθμούς από τους πρώτους. Ακόμη και ο Διαγόρας που είχε 2 νίκες παραπάνω κάποια στιγμή από τον δεύτερο, καταφέραμε και τον φτάσαμε. Το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν αρκετά υψηλό και σε αυτό παίζει ρόλο και το ότι παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες καταβαίνουν και αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ».

Και ο ανταγωνισμός ανεβαίνει και λόγω των πλέι οφ, έτσι δεν είναι;

«Φυσικά. Αποτελεί έξτρα κίνητρο η διεξαγωγή των πλέι οφ. Κάνει το πρωτάθλημα εξαιρετικά αμφίρροπο, δεν υπάρχουν ομάδες αδιάφορες και ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση από τους ανθρώπους της ΕΣΚΑ που άλλαξαν το σύστημα διεξαγωγής που υπήρχε μέχρι πριν μερικά χρόνια. Καμία ομάδα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και μέχρι και 3-4 αγωνιστικές πριν το τέλος κανείς δεν ξέρει που θα τερματίσει».

Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος είχατε «δει» που πήγαινε το πράγμα στα πλέι οφ. Δηλαδή είχατε «στοχεύσει» αντίπαλο ή όχι;

«Στην αρχή τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο. Από τα μέσα του δευτέρου γύρου, όμως, καταλάβαμε πως μάλλον θα παίζαμε με τον Απόλλωνα στα ημιτελικά και ευτυχώς τον είχαμε νικήσει δύο φορές ενώ με τον Άρη Πετρούπολης ήμασταν στο 1-1. Άλλο ένα θετικό που έχουν τα πλέι οφ είναι αυτό. Βέβαια εάν με κάποια ομάδα ήμασταν στο 0-2 δεν θα ήταν και τόσο θετικό (γέλια). Θέλω να πω ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι αδιάφορη σε κανένα παιχνίδι γιατί στο τέλος δεν ξέρεις με ποιον μπορεί να βρεθείς στα πλέι οφ».

Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη Πετρούπολης ο κόσμος της ομάδας γέμισε το κλειστό του Χαλανδρίου. Είσαι ικανοποιημένος από την προσέλευση των φιλάθλων μέσα στη σεζόν;

«Ναι, απόλυτα. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ όλη τη σεζόν. Και ειδικότερα στο τελευταίο παιχνίδι ήταν το κάτι άλλο. Τη στιγμή που ο Άρης Πετρούπολης έδειχνε ικανός να επιστρέψει από το -20, ο κόσμος ήταν αυτός που μας έδωσε ώθηση να κρατήσουμε τη διαφορά και τελικά να φτάσουμε στη νίκη και να πάρουμε την άνοδο. Τους ευχαριστώ από καρδιάς».

Η επόμενη ημέρα τι λέει πλέον τόσο για την ομάδα όσο για εσένα;

«Βλέποντας και κάνοντας. Αυτή τη στιγμή ξεκουραζόμαστε από μια επίπονη σεζόν που μας κούρασε και σωματικά και πνευματικά. Και μετά θα έχουμε όλο τον χρόνο να συζητήσουμε για την επόμενη σεζόν».

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply