Connect with us

Το συναίσθημα και η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για το άθλημα έχουν χώρο και στο σύγχρονο μπάσκετ, κάτι που αποδεικνύεται από την απόφαση-«βόμβα» του Αντώνη Φώτση. Δηλαδή, στο να επιλέξει τον ιστορικό Ηλυσιακό και το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, ως επίλογο και τίτλους τέλους στην πλούσια και αξιοθαύμαστη πορεία και καριέρα του. Η πιο ηχηρή, προφανώς, μεταγραφική κίνηση στα τοπικά (αλλά κι Εθνικά) πρωταθλήματα, της νεότερης, τουλάχιστον, εποχής, με έναν παίκτη-πολυτέλεια, έναν σταρ (χωρίς ίχνος υπεροψίας ουδέποτε) επιπέδου Ευρωλίγκας, να κοσμεί την Ενωση. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής, μετρώντας σειρά επιτυχιών ως διεθνής με την γαλανόλευκη, αλλά φυσικά και με τον Παναθηναϊκό και τις άλλες ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε στο εξωτερικό, μέσω συγκινητικής ανακοίνωσης δημοσιοποίησε την απόφασή του να επιστρέψει στις ρίζες του. Στο σπίτι του. Εκεί από όπου όλα ξεκίνησαν…

Και είναι βέβαιο πως στα Ιλίσια ετοιμάζεται ήδη γιορτή για την κάθε εμφάνιση του «Μπάτμαν», όπως και σε κάθε γήπεδο της Α’ ΕΣΚΑ, καθώς η παρουσία του «Μπάτμαν» θα αποτελέσει πόλο έλξης για το ερασιτεχνικό -και όχι μόνο- μπάσκετ. Ο βαθμός ανταγωνιστικότητας ανεβαίνει κατακόρυφα, το ίδιο και το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και ο πήχης των προσδοκιών για το νέο πρωτάθλημα. Με τους «κιτρινόμαυρους», αλλά και την κατηγορία γενικότερα να έχουν την τιμή να φιλοξενούν από εδώ και στο εξής τις υψηλές «πτήσεις» του 36χρονου πολύπειρου φόργουορντ, ο οποίος δεν σταματά να φανερώνει το υπέρμετρο πάθος γι’ αυτό που κάνει. Αναμφίβολα, πρόκειται για ξεχωριστή και συνάμα λαμπερή προσωπικότητα στον χώρο του αθλήματος, παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά, έχοντας ο ίδιος ο σπουδαίος άσος, με την αξία και το ήθος του, κερδίσει τον σεβασμό όλων.

Αναλυτικά, η τοποθέτησή του:

«Ποτέ δεν ήμουν καλός στα λόγια. Προτιμούσα να λειτουργώ με πράξεις και αποφάσεις, που σημάδεψαν τη ζωή και την καριέρα μου. Σε αυτή την 20ετή επαγγελματική διαδρομή έδωσα, αλλά και πήρα, τα πάντα. Δημιούργησα ισχυρές φιλίες, που αντέχουν στον χρόνο, συνεργάστηκα με σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές, τους οποίους σεβάστηκα και με σεβάστηκαν. Επαιζα πάντα με την καρδιά μου. Δεν κορόιδεψα ποτέ. Αισθάνομαι ότι συνέβαλα κι εγώ, ώστε να κατακτηθούν σημαντικοί τίτλοι σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, οι οποίοι έδωσαν χαρά στον κόσμο και δημιούργησαν νέες γενιές αθλητών και μπασκετόφιλων.

Ξεκίνησα παιδάκι 16 ετών στον Παναθηναϊκό και χωρίς να το καταλάβω πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια. Αγάπησα την πράσινη φανέλα, δεν το έκρυψα ποτέ, ούτε όμως το «πούλησα», και είχα την τύχη να αγωνιστώ στο ΝΒΑ και σε ιστορικές ομάδες της Ευρώπης. Σε προσωπικό επίπεδο, έγινα πατέρας και αυτό το συναίσθημα δεν συγκρίνεται με τίποτε.

Δημιούργησα την οικογένειά μου, η οποία ήταν για μένα ο σταθερός συνοδοιπόρος στα εύκολα και στα δύσκολα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Γιαννακόπουλου, που και εκείνη με αντιμετώπισε σαν παιδί της, προσφέροντάς μου όλα όσα θα ήθελε ένας αθλητής.
Έπειτα από αρκετή σκέψη αποφάσισα ότι ήλθε η στιγμή να γράψω τους τίτλους τέλους της επαγγελματικής διαδρομής. Έδωσα ό,τι είχα να δώσω και από τη στιγμή, που δεν ήταν γραφτό να αποσυρθώ ως παίκτης του Παναθηναϊκού, δεν θα ήθελα να συνεχίσω επαγγελματικά σε κάποιον άλλο ελληνικό ή ευρωπαϊκό σύλλογο.

Για μένα, όμως, το μπάσκετ δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσω να το κάνω σε ερασιτεχνικό επίπεδο και έτσι αποφάσισα να αγωνιστώ φέτος στον Ηλυσιακό, την ομάδα που με ανέδειξε και έχει συνδεθεί στο παρελθόν και με τον πατέρα μου. Αφήνω οριστικά πίσω μου τον πρωταθλητισμό, αλλά θα συνεχίσω το αγαπημένο μου άθλημα για όσο ακόμη το λέει η καρδιά μου.

Με τιμή, Αντώνης Φώτσης».

Η ανακοίνωση του σωματείου:

«Ο Ηλυσιακός Α.Ο. με μεγάλη χαρά υποδέχεται τον Αντώνη Φώτση.

Ο Αντώνης, επέλεξε να κλείσει την μεγαλειώδη καριέρα του, στον σύλλογο που ξεκίνησε και στο γήπεδο που νεαρός μοχθούσε καθημερινά, για να πετύχει τους υψηλούς του στόχους.

Συγχαίρουμε τον Αντώνη για την απόφασή του, που δείχνει και το ψυχικό του μεγαλείο και τον ευχαριστούμε, γιατί συμπίπτει χρονικά με την χρονιά που ο σύλλογος μας γιορτάζει τα 90 χρόνια προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ηλυσιακού Α.Ο.».

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply