Connect with us

Το φετινό… ταξίδι της ΦΕΑ στο νέο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ Ανδρών (1ος Ομιλος) ξεκινάει. Μια χρονιά που μόνο ξεκάθαρο στόχο έχει: Την άνοδο. Με τον Αλέξη Καρατζά στον πάγκο της και με έμψυχο δυναμικό δεκατριών παικτών ,εκ των οποίων οι δέκα είναι καινούριοι, η ομάδα της Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνας επιθυμεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο κι όχι απλά μια αξιοπρεπή παρουσία στα γήπεδα.

Ο Καρατζάς το καλοκαίρι που μας πέρασε αποφάσισε να γυρίσει… σπίτι του, μιας και είναι η τρίτη φορά που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου των «κυανέρυθρων». Η πρώτη ήταν την περίοδο 2007-08, τότε που η ομάδα αγωνιζόταν στην Β’ ΕΣΚΑ και χρησιμοποιούσε ως έδρα το «Μπάμπης Χολίδης», στο Μενίδι και η δεύτερη τη μισή σεζόν 2009-10 και ολόκληρη του 2010-2011, στη Β’ Αθηνών. Τα χρόνια πέρασαν, ο 38χρονος τεχνικός μπορεί να νιώθει όπως ο ίδιος δηλώνει μια συναισθηματική αξία, αφού η ΦΕΑ ήταν η πρώτη του προπονητική δουλειά σε ανδρικό τμήμα, ωστόσο βασική του προτεραιότητα είναι να υπάρξει οργάνωση σε όλους τους τομείς και να φτιαχτεί ΟΜΑΔΑ.

Οπως και φαίνεται πως θα γίνει. Εχοντας πλέον μία πρώτη αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, μετά από τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πλαίσιο του θεσμού του Κυπέλλου που την έχει φέρει στην Ε’ φάση ο Καρατζάς μίλησε στην επίσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της ΦΕΑ στο διαδίκτυο, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

– Σε ποιο πλάνο κινήθηκε η ομάδα για να ενισχυθεί μεταγραφικά εν όψει της νέας σεζόν;

«Δυστυχώς, δεν είχαμε πολύ χρόνο να κινηθούμε επ’ ακριβώς όπως θέλαμε καθότι ανέλαβα σχετικά αργά. Ομως, καταφέραμε μέσα σε λίγες μέρες να φτιάξουμε ένα σύνολο πολύ αξιόλογο, με παιδιά κυρίως που είχα συνεργαστεί στο παρελθόν. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας που έκανε τα πάντα, για να ικανοποιήσει τα «θέλω» μου σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο. Κάναμε τρομερή δουλειά για το χρόνο που είχαμε, αλλά τώρα πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και στο παρκέ».

– Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Ο στόχος της ομάδας είναι να περάσουμε καλά μέσα στη χρονιά, με σεβασμό ο ένας στον άλλο και κανόνες μέσα και έξω από το γήπεδο. Αν τηρηθούν όλα όσα θα ζητηθούν από τους παίκτες, τότε η άνοδος είναι μονόδρομος. Το πιστεύω απόλυτα».

– Ποιους θεωρείς επικίνδυνους αντιπάλους στο πρωτάθλημα;

«Επικίνδυνος αντίπαλος είναι ο εκάστοτε αντίπαλος της κάθε αγωνιστικής. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και αν δεν είμαστε όπως πρέπει κάθε Πέμπτη, δίνοντας δικαιώματα, θα έχουμε προβλήματα. Ολα τα ματς έχουν συντελεστή δυσκολίας».

– Η ΦΕΑ είναι σε μια ευρύτερη περιοχή που έχει έντονο μπασκετικό στοιχείο, ενώ υπάρχουν ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Σπόρτιγκ, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Ιωνικός ΝΦ, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο άθλημα. Πώς θα μπορούσε η ΦΕΑ να «κερδίσει» ακόμη περισσότερο… χώρο στην περιοχή;

«Η ΦΕΑ έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια εξετάσεις στον τομέα αυτό. Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Αρκεί κανείς να έρθει να δει κάθε σαββατοκύριακο τι γίνεται στο κλειστό μας. Εκατοντάδες χαμογελαστά παιδιά με ευχαριστημένους γονείς είναι η απάντηση στην ερώτηση, αν έχει αφήσει στίγμα η ΦΕΑ στην ευρύτερη περιοχή. Είναι σημαντικό λοιπόν, να υπάρχει και αντρική ομάδα με παρόν και μέλλον και σε αυτό έχουμε ρίξει βάρος την φετινή σεζόν».

– Ποιο είναι το στίγμα που θα επιδιώξεις να αφήσεις στη ΦΕΑ στην τρίτη φορά της καριέρας σου που κάθεσαι στον πάγκο της ομάδας;

«Τις περασμένες φόρες που ήμουν στη ΦΕΑ οι συνθήκες ήταν κάπως πιο δύσκολες. Την πρώτη σεζόν, δεν είχαμε γήπεδο δικό μας, ενώ την δεύτερη υπήρχε μεν γήπεδο, αλλά υστερούσαμε πολύ σε οργανωτικό επίπεδο. Τώρα, τα πράγματα είναι ιδανικά, καθώς βλέπω μια άρτια οργανωμένη ομάδα με 5-6 ανθρώπους να τρέχουν καθημερινά και να μην μας λείπει τίποτα. Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν, για έναν έξτρα λόγο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

-Εχεις ξεχωρίσει να… κλέψεις κάποια στοιχεία από ομάδες παραπάνω κατηγοριών, ώστε να τα εφαρμόσεις στη ΦΕΑ;

«Πάντα θα υπάρχει κάποιο ερέθισμα από παραπάνω κατηγορίες που θες να εντάξεις στη δική σου προπονητική μεθοδολογία, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να προσαρμόζομαι στο υλικό που έχω και στις ανάγκες της ομάδας μου, οπότε εφαρμόζω κάθε χρονιά διαφορετικά πράγματα. Δεν έχω συγκεκριμένα πράγματα που τηρώ κάθε χρόνο. Η κάθε αγωνιστική χρονιά είναι ξεχωριστή και θα πρέπει να αφουγκραστώ τις ανάγκες και τα προσαρμοστώ στα ειδικά στοιχείων των παικτών μου».