Connect with us

Μια ενδιαφέρουσα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παρέθεσε στην ιστοσελίδα basketa.gr ο τεχνικός του Αργοναύτη Τριγλίας, Γιώργος Γιαννακόπουλος, με την ομάδα της Ραφήνας να κάνει φέτος την δική της προσπάθεια στην Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών. Αναλυτικά…

Ο Αργοναύτης, μόλις λίγο καιρό μετά την επάνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ, μοιάζει ικανός για σπουδαία πράγματα και ο κόουτς Γιαννακόπουλος μίλησε για τις επιδιώξεις της ομάδας και το πώς μπορεί να ξεχωρίσει.

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας, ο Αργοναύτης επανήλθε με εμφατικό τρόπο στην κορυφαία κατηγορία της ΕΣΚΑ. Στέφθηκε υπερπρωταθλητής στη Β’ ΕΣΚΑ και συνεχίζει ένα πολύ όμορφο «ταξίδι» που έχει ξεκινήσει, νιώθοντας πως… ταβάνι είναι ο ουρανός. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται από την πιστή εφαρμογή ενός πλάνου που σχεδιάστηκε πριν από 4 χρόνια, από τον τεχνικό Γιώργο Γιαννακόπουλο και τους διοικούντες τον σύλλογο, τον οποίο τη δεδομένη στιγμή τον έχει φέρει σε «τροχιά» πλέι οφ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Αυτός είναι ο στόχος, άλλωστε, μακροπρόθεσμα. Η επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες.

Ο προπονητής του Αργοναύτη μίλησε για τα όνειρα της ομάδας του, επιθυμώντας να κρατήσει… χαμηλά την μπάλα για φέτος, αλλά μην κρύβοντας πως στο μέλλον θα διεκδικήσει μία θέση στον ήλιο των Εθνικών κατηγοριών. Αναφέρεται στο τι είναι αυτό που θέλει να κάνει την ομάδα του να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, αποτελώντας «πόλο έλξης» για κάθε αθλητή.

Κόουτς, ο Αργοναύτης κέρδισε και την Πεύκη, μία ακόμη από τις ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας και βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Πού το πάει τελικά;

Δε θα ήθελα να πω μεγάλα λόγια, καθώς ο Αργοναύτης ξεκίνησε την φετινή σεζόν για να μείνει στην κατηγορία. Οταν κάναμε την πρώτη συζήτηση με τους παίκτες, είπαμε ότι πάμε να κάνουμε ένα όμορφο ταξίδι στην Α’ ΕΣΚΑ, επιστρέφοντας μετά από χρόνια, και πλέον θα πορευτούμε… όπου μας βγάλει. Θέλουμε να είμαστε μία ομάδα που θα παίζει όμορφο κι ελκυστικό για τον κόσμο και, αν έρθει κάτι καλύτερο, τότε είναι καλοδεχούμενο.

Είσαι από τους προπονητές, δηλαδή, που έχει ως προτεραιότητα το καλό μπάσκετ;

Οχι, δεν νομίζω ότι έχει κανείς πρώτα αυτή την προτεραιότητα πριν από την νίκη, δεν πηγαίνει κανείς… για να χάνει. Οταν, άλλωστε, ο πρωταρχικός σου στόχος είναι η παραμονή, κακά τα ψέμματα ξεκινάς με σκοπό να κερδίζεις με όποιο τρόπο μπορείς κάθε παιχνίδι. Αν μπορούμε, όμως, θέλουμε να παίζουμε καλό και σωστά μπάσκετ, ενώ έχουμε στο ρόστερ μας το κατάλληλο υλικό για να αγωνιζόμαστε σε αυτό το στυλ. Θα προτιμούσα να μείνουμε προσγειωμένοι.

 

Ο Αργοναύτης, όπως ανέφερες κι εσύ νωρίτερα, είναι πάλι στην Α’ ΕΣΚΑ. Ποιος είναι ο στόχος του και μακροπρόθεσμα; Θέλει να είναι ένας σημαντικός εκπρόσωπος του τοπικού μπάσκετ, να αγωνίζεται σε εθνικές κατηγορίες; Τι θέλει;

Αν δούμε την Α’ ΕΣΚΑ ιστορικά, ο Αργοναύτης βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα συμμετοχών στην κατηγορία, καταγράφοντας επιτυχίες, όπως είναι άλλωστε και καλές χρονιές στη Γ’ Εθνική. Το πλάνο που δημιουργήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν να βρεθεί ο Αργοναύτης ξανά σε Εθνική κατηγορία, βασιζόμενος σε δικά του παιδιά και με την πρόσθεση ίσως μερικών έμπειρων παικτών. Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τώρα, είτε του χρόνου είτε πιο μετά, είναι κάτι που μπορεί να εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει να ξεχωρίσει μία ομάδα που δε βρίσκεται στο κέντρο της Αττικής, να φτιάξει μία δική της διαφορετική ιστορία;

Είναι, όντως, ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για κάθε τέτοιο σύλλογο. Βρίσκεσαι μακριά από το κέντρο της Αθήνας και, συνήθως, οι αθλητές σε υπολογίζουν ως δευτερεύουσα επιλογή, λόγω των χρονικών και οικονομικών συνεπειών που συνεπάγεται μία μεταγραφή σε ομάδα σαν την δική μας. Η διοίκηση του συλλόγου, όμως, έχει φροντίσει το θέμα αυτό να μην απασχολεί τόσο τους αθλητές που θέλει να φέρει στη Ραφήνα και καταφέρνει με τους χειρισμούς της να κάνει πιο εύκολη την υπόθεση κάθε μεταγραφής. Δεν χάνω την αισιοδοξία μου, συνεπώς, για όποιον αθλητή θέλουμε να φέρουμε.

Εσύ, ως τι θέλεις να θυμούνται τον Αργοναύτη κι εσένα κατ’ επέκταση;

Το θέμα είναι να θυμούνται, ακριβώς, την ομάδα και όχι εμένα απαραίτητα. Αυτό που θέλω να θυμούνται, όμως, είναι το όμορφο μπάσκετ που προσφέρουμε στο κοινό μας, κάνοντάς το να φεύγει «γεμάτο» από το γήπεδο, με αυτό που θα έχει δει.

 

Ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων πως:

Το Αιγάλεω είναι μία εξαιρετική ομάδα, με πολύ ποιοτικούς παίκτες κι έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι μία μεγάλη εμπειρία για πολλά παιδιά να παίζουν με αυτούς τους παίκτες, όπως πριν λίγο καιρό με τον Ηλυσιακό, που αντιμετώπιζαν τον Αντώνη Φώτση. Είναι χαρά για εμάς τέτοια παιχνίδια, ειδικά κόντρα σε ομάδες όπως το Αιγάλεω, για το οποίο είναι… άδικο που βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία.