Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ταμπάκης: «Οι αποστάσεις έχουν μικρύνει αρκετά»

Το μπάσκετ θα πάει μπροστά και θα αλλάξει επίπεδο μόνο αν διατηρήσει στα σπλάχνα του ανθρώπους του αθλήματος.  Τέτοιος είναι ο προπονητής της Ένωσης Ηρακλείου Τυφών, Φίλιππος Ταμπάκης, ο οποίος ζει και αναπνέει για την πορτοκαλί θεά.

Ο επί χρόνια παίκτης του Ηλυσιακού και πρώην προπονητής του Νεοπεντελικού και της Παλήνης βρίσκεται φέτος στο τιμόνι της Ένωσης Ηρακλείου Τυφών και προσπαθεί να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ. «Οι αποστάσεις έχουν μικρύνει αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» παραδέχθηκε σε συνέντευξη του στο www.eska.gr και συνέχισε εξηγώντας πως «αυτό που θέλουμε εμείς είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα με όραμα»
 
Πως κρίνετε μέχρι στιγμής την πορεία της ομάδας σας στο πρωτάθλημα;
«Η ομάδα δημιουργήθηκε με ειδικές συνθήκες. Το μπάτζετ δεν ήταν μεγάλο και έτσι προσπαθήσαμε να φτιάξουμε  μια ομάδα που θα ήταν τουλάχιστον ανταγωνιστική και νομίζω πως το έχουμε καταφέρει».

Είστε ικανοποιημένος από όσα έχετε δει μέχρι στιγμής;
«Αυτό που θέλουμε είναι να σταθεροποιηθεί η ομάδα στην κατηγορία. Εκτιμώ πως βρισκόμαστε εκεί που θα έπρεπε να είμαστε. Θα μπορούσαμε και καλύτερα αν μας βοηθούσε λίγο και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. Οι πολλοί τραυματισμοί και ο ιός της νέας γρίπης  μας αποδυνάμωσαν αρκετά  και ακόμα δεν έχουμε παίξει πλήρεις ούτε σε ένα παιχνίδι. Οπότε θεωρώ πως αν δεν είχαμε τόσα προβλήματα θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει μερικές παραπάνω νίκες και να βρισκόμασταν σε καλύτερη θέση. Τα παιδιά κάνουν πάντως φοβερή προσπάθεια παρά τις δυσκολίες και πραγματικά δεν έχω κανένα παράπονο».

 Τρεις ομάδες έχουν ξεχωρίσει αρκετά αλλά τα περισσότερα ματς είναι ντέρμπι; Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται το πρωτάθλημα;
«Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχει ανέβει ο ανταγωνισμός. Δεν υπάρχει ομάδα που να κάνει τη διαφορά. Εντάξει, τρεις ομάδες έχουν ξεχωρίσει αλλά δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια που κάποιες ομάδες ήταν φόβητρο και έδειχναν ανίκητες.  Όλα κρίνονται σε μια βραδιά. Στο τι μέρα θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Μπορεί να χάσει ο πρώτος από κάποια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο».

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply