Connect with us

Ο πρόεδρος Γιάννης Αλεξόπουλος, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό της ΕΣΚΑ εκφράζουν τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, του “τυφώνα” του Παναθηναϊκού, ο οποίος «έφυγε» από την ζωή, σε ηλικία 88 ετών έπειτα από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο εκλιπών υπήρξε, το δίχως άλλο, μια ισχυρή προσωπικότητα, συνάμα εμβληματικός παράγοντας του μπασκετικού -και όχι μόνο- Παναθηναϊκού, συνδέοντας το όνομά του με ιστορικές επιτυχίες, προσφέροντας μεγαλειώδεις στιγμές, τόσο προς την αγαπημένη του ομάδα, όσο γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό!

Στο παρελθόν είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάσας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο, αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη.  Είχε αναλάβει την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…