Connect with us

Η είδηση του θανάτου του Σπύρου Βαρυπάτη αποτέλεσε -το δίχως άλλο- ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ, μια ακόμη ηχηρή απώλεια. Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, Γιάννης Αλεξόπουλος, τα μέλη του ΔΣ και όλο το προσωπικό της Ενωσης, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Σπύρος Βαρυπάτης, ιστορικό στέλεχος της αγαπημένης του ομάδας, του Παπάγου, υπηρέτησε σαν πιστός «στρατηγός», θα έλεγε κανείς, το ελληνικό μπάσκετ, από πολλά πόστα, ενώ είχε κατά καιρούς κι ενεργό ρόλο στα κοινά της Ενωσης, με σημαντική πορεία και έργο αξιοσημείωτο. Από όποιον ρόλο και αν κατείχε. Και το κενό του φυσικά, δυσαναπλήρωτο.

Ενας ακούραστος εργάτης, ακραιφνής, ακέραιος, δίκαιος, ένας άνθρωπος που έπαιρνε πνοή από το αγαπημένο μας άθλημα, ένας εμβληματικός παράγοντας, από τους παλιούς, τους αυθεντικούς και παράλληλα εξόχως ρομαντικούς. Ηθελε να βλέπει τα νέα ταλέντα να προοδεύουν και μαζί όλο το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ να κάνει συνεχώς βήματα μπροστά.

Καλή δύναμη, κουράγιο, στην αγαπημένη του σύζυγο Μίνα, στα δυο του παιδιά Αλεξάνδρα και Γιάννη καθώς και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ώστε να συνεχίσουν να πορεύονται με ζωντανή την μνήμη του και να τον θυμούνται για πάντα.

Σπύρο, καλό ταξίδι, σίγουρα εκεί ψηλά, η μπασκετοπαρέα στο «σαλούν» του παραδείσου που έχει μαζευτεί, έχοντας φύγει μακριά μας, θα έχει πολλά να αναλύει για το άθλημα που σημάδεψε γενιές και γενιές.