Connect with us

Αγαπητά μέλη των ΔΣ και προπονητές,

Παρακαλούμε θερμά, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους σας, όπως επιλέξετε έως δύο (2) αθλητές γεννημένοι το έτος 2007 και έως από δύο (2) αθλήτριες γεννημένες το έτος 2006 και 2007, που αξιολογείτε και θεωρείτε πως θα πρέπει να συμμετάσχουν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και στα Κλιμάκια Επίλεκτων αθλητών/τριών ΕΣΚΑ, και να αποστείλετε τα στοιχεία αυτών έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, συμπληρώνοντας την Δήλωση Συμμετοχής Αθλητή – Αθλήτριας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ.

Η κλήση των αθλητών και αθλητριών για την συμμετοχή τους στην 1η Φάση του Αναπτυξιακού Προγράμματος ΕΣΚΑ 2019-20 θα πραγματοποιηθεί εγκαίρως, με την ανάρτηση ονομαστικών καταστάσεων, του προγράμματος προπονήσεων και γηπέδων στην επίσημη ιστοσελίδα www.eska.gr.

Τα Κλιμάκια Επίλεκτων Αθλητών (αγόρια γεν. 2006) και  Αθλητριών (κορίτσια γεν. 2005 -06) που συγκροτήθηκαν την περσινή περίοδο 2018-19 θα ενημερωθούν αντίστοιχα, με σχετικές ανακοινώσεις  για την έναρξη των προπονήσεων, μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2019.

Αγαπητά μέλη των ΔΣ και προπονητές των σωματείων,

Η ΕΣΚΑ στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος 2019-20 σας ενημερώνει ότι για τη φετινή αθλητική σεζόν, το πρόγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε τρείς φάσεις με τη δημιουργία Κλιμακίων Επίλεκτων αθλητών και αθλητριών γεννημένοι/νες το έτος 2006 και 2007.

Στην 1η Φάση εντάσσεται η πρόσκληση, κλήση και προεπιλογή αθλητών και αθλητριών. Σε αυτή τη φάση θα πραγματοποιηθούν προπονήσεις με έναρξη το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και λήξη τον Νοέμβριο.

Στη 2η Φάση θα δημιουργηθούν τμήματα κλιμακίων των προεπιλεγμένων αθλητών και αθλητριών με έναρξη το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου και λήξη τον Ιανουάριο 2020. Σε αυτή τη φάση μέσα από την διαδικασία προπονήσεων θα πραγματοποιηθεί η τελική επιλογή και η δημιουργία Κλιμακίων Επίλεκτων αθλητών και αθλητριών.

Στην 3η Φάση τα Κλιμάκια Επίλεκτων αθλητών και αθλητριών θα συμμετέχουν σε προπονήσεις, προπονητικά φιλικά παιχνίδια, φιλικούς αγώνες και τουρνουά. Η 3η και τελευταία φάση θα έχει έναρξη το πρώτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Η αρχική συγκρότηση των τμημάτων πραγματοποιείται με προεπιλογή βασισμένη στους παρακάτω θεσμούς:

  • Ανοιχτή πρόσκληση στα σωματεία και προπονητές για συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στην 1η Φάση του Αναπτυξιακού Προγράμματος 2019-20.
  • All Star Game MVP MiniPromini 2019, και αφορά διοργάνωση της ΕΣΚΑ που συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες που επιλέχθηκαν με την διαδικασία της ψηφοφορίας MVP παικτών/τριών από τους προπονητές στους αγώνες και κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων τους. Στον επιτυχημένο θεσμό All Star Game MVP, παιδιά από όλα τα σωματεία είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα αναδεικνύοντας το ταλέντο τους και την αθλητική τους ικανότητα.

Όλα τα σωματεία της δύναμής μας συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μπάσκετ και θα πρέπει να υποστηρίζουν συνάμα την προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη και πιο αξιόπιστη διαδικασία προεπιλογής αθλητών και αθλητριών, των ομάδων κλιμακίων της Ένωσής μας, με απώτερο στόχο την σταδιακή προσαρμογή και ένταξή τους, στα αντιπροσωπευτικά μας Εθνικά Συγκροτήματα.

Για την Επιτροπή Αναπτυξιακού Προγράμματος ΕΣΚΑ

Κώτσης Κωνσταντίνος τηλ. 6977077900  (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγοριών)

Θειακού – Σπίνου Αικατερίνη τηλ. 6949556451  (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Κοριτσιών)