Connect with us

Στον ίδιο χώρο όπως και πέρυσι, στην όμορφη αίθουσα του “Christmas Theater” αλλά με ακόμη περισσότερο κόσμο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την φετινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΣΚΑ 2020.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, γέμισε με λάτρεις του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, καθώς περισσότερα από 1600 άτομα έδωσαν το παρόν το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιανουαρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς,  ο Β’ Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.Κ κ. Αριστείδης Γολέμης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ.Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Αντιπεριφερειάχης Α΄περιφερείας Αττικής κ.Γιώργος Δημόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝ.ΑΛ. κ.Παύλος Χρηστίδης, ο κ.Γιούρκας Σεϊταρίδης Αντιπρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ Δήμου Αθηναίων, η κ.Χάρις Ματσούκα  Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ.Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Δήμαρχος Ιλίου κ.Νίκος Ζενέτος και τέλος, ο κ.Θεόδωρος Λιάπης, υπεύθυνος αθλητικού τομέα Κ.Κ.Ε.

Επίσης παρευρέθησαν  ο Ειδικός Γραμματέας  της Ε.Ο.Κ κ.Σωτήρης Κουλοσούσας, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α Ηλίας Φωτεινάκης, το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Ε.Ο.Κ. και μέλος ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ.Μιχάλης Βακαλόπουλος , η κ.Ευγενία Φραγκούλη μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ  & μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.Κ.,το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.Κ κ. Άγγελος Παπανικολάου, και όλα τα μέλη του Δ.Σ της ΕΣΚΑ.

Παρόντες και ο Αντιπρόεδρος της ΟΔΚΕ Μιχάλης Δούκας, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΔΚΑ κ.Γιώργος Τηγάνης, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΔΚΑ κ.Χάρης Κούλης, η Πρόεδρος του Σ.Κ.Κ.Α κ.Τάνια Μερίκα, ο Γενικός Γραμματέας Σ.Κ.Κ.Α κ.Τάσος Αναστασόπουλος,η Ειδική Γραμματέας του Σ.Κ.Κ.Α κ.Μαρία Καλκάνη, το μέλος του Δ.Σ Σ.Κ.Κ.Α κ.Τάσος Σαμοϊλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΟΚ κ.Νίκος Παπαδημητρίου, το μέλος της ΚΕΔ ΕΟΚ κ.Κυριάκος Ταβουλαρέας, ο πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΣΚΑ κ.Τάκης Άκελ,το μέλος της Κ.Ε.Δ ΕΣΚΑ κ. Γιώργος Ορφανός.

Επίσης παρευρέθησαν ο Εμπορικός Διευθυντής της GSA SPORTS Χρήστος Δόριζας, ο Sport Marketing Director FF Group Μάρκος Λαγός και πλήθος διαιτητών και κριτών.

Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία σωματείων ΕΣΚΑ, με αθλητές και αθλήτριές τους, προπονητές, μέλη Δ.Σ και γονείς αθλητών-τριών που παρευρέθησαν για να τιμήσουν την εκδήλωση και να συμμετάσχουν στις καθιερωμένες βραβεύσεις των σωματείων που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο παρουσιαστής της βραδιάς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, δίνοντας βήμα στον Πρόεδρο της Ένωσης, κύριο Γιάννη Αλεξόπουλο.

Ο κ. Αλεξόπουλος, έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της εκδήλωσης με την ομιλία του:

“Μια ιδιαίτερα δύσκολη αγωνιστική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Παρόλα αυτά, για εμάς και αυτός ο απολογισμός θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικός.

Μια χρονιά που βρήκε τα διαγωνιζόμενα σωματεία να διεκδικούν την νίκη και την καταξίωση στο Αθηναϊκό μπάσκετ και ταυτόχρονα να δέχονται την ήττα τους και να μετράνε τα λάθη τους ώστε, να μην τα επαναλάβουν και να φύγουν νικητές από την επόμενη αναμέτρηση.

Νικητής της χρονιάς που πέρασε, η ευγενής άμιλλα σε όλα τα επίπεδα. Νικητής, η ενότητα του χώρου. Νικητής, η ομαδικότητα, η δημιουργία, η σταθερότητα, η δράση,  η αλληλεγγύη. Όλοι μαζί εργαστήκαμε για μια ΕΣΚΑ παραγωγική.

Τα σωματεία μας, οι διαιτητές και οι κριτές της Ένωσής μας, το προσωπικό και βέβαια η διοίκηση, είχαμε όλοι μια δυναμική, μια σκέψη, έναν στόχο, έναν σκοπό. Να καταφέρουμε να κρατήσουμε το Αθηναϊκό μπάσκετ ψηλά, εκεί που του αξίζει. Μεγάλος μας φόβος, μη λαθέψουμε στις επιλογές μας, μεγάλη αγωνία, μήπως και δεν τα καταφέρουμε, δύσκολος ο δρόμος, όχι όμως άβατος!!

Μια χρονιά ακόμα σκληρής δουλειάς και τα αποτελέσματα, τολμώ να πω, ότι είναι εντυπωσιακά! Τα καταφέραμε και φέτος να δώσουμε τα καλύτερα στο φυτώριο του Ελληνικού Μπάσκετ, στις μικτές ομάδες της Ένωσής μας, στις υποδομές.

Σήμερα για ακόμα μια χρονιά μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και να τους πούμε με παρρησία ότι, εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στο πιο υγιές κομμάτι του Ελληνικού αθλητισμού!!

Ακριβώς φίλες και φίλοι, το μπάσκετ, το άθλημά μας σε Πανελλαδικό επίπεδο, αποτελεί σήμερα το υγιέστερο κομμάτι του Ελληνικού αθλητισμού. Σε πείσμα των καιρών, δουλεύουμε ακατάπαυστα για να καταφέρουμε τα καλύτερα για τα παιδιά μας και με την βοήθεια όλων το πετυχαίνουμε.

Στόχος διαχρονικός της Ένωσής μας η συνεχής βελτίωση, η παροχή των στοιχείων εκείνων που θα δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  στο άθλημα που όλοι από κοινού υπηρετούμε. Δεν μας φοβίζουν οι όποιες δυσκολίες, γιατί μέσα από αυτές μαθαίνουμε και γινόμαστε πιο δυνατοί. Κάθε μέρα είναι για όλους εμάς μια καινούργια δημιουργική μέρα. Μια ημέρα που όλο και κάτι θετικά διαφορετικό θα έχει να δώσει στα παιδιά μας.

Τελευταία πρωτοποριακή κίνηση είναι ο νέος μας θεσμός  το “Κύπελλο Εθελοντικής Αιμοδοσίας” και το αθλοθετημένο έπαθλο για το σωματείο εκείνο που θα έχει την μεγαλύτερη προσφορά σε αυτή την από κοινού κοινωφελή προσπάθεια.

Ελάτε όλοι μαζί να δώσουμε ζωή από την ζωή μας και να φτιάξουμε για τα παιδιά μας ένα αθλητικό μέλλον που τους αξίζει. Η αιμοδοσία είναι η ύψιστη προσφορά στον άνθρωπο και ο αθλητισμός με τις παροχές του, είναι η μέγιστη προσφορά στα παιδιά μας. Και τα δύο είμαστε αποφασισμένοι να τα υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος με συνέπεια, με αυταπάρνηση , με το ίδιο πάθος!!

Σε αυτή τη προσπάθεια, σας θέλουμε όλους δίπλα μας, αρωγούς και ταυτόχρονα συνοδοιπόρους. Είναι βέβαιο ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ας συνεχίσουμε λοιπόν, έτσι ακριβώς όπως ξεκινήσαμε, Ενωμένοι!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!”

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις παρακάτω τιμητικές βραβεύσεις:

Στην 1η βράβευση:

Η Ε.Σ.Κ.Α. τίμησε την οικογένεια Γιαννακόπουλου και ιδιαιτέρως τους Παύλο & Θανάση Γιαννακόπουλο για την διαχρονική προσφορά τους στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ κύριος Αλεξόπουλος παρέδωσε την αναμνηστική πλακέτα  στoν κ. Μάνο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, και ακολούθησε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο με στιγμιότυπα από τις μπασκετικές στιγμές των παραγόντων του Παναθηναϊκού.

Στην 2η βράβευση:

Η Ε.Σ.Κ.Α. βράβευσε την Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης έδωσε την αναμνηστική πλακέτα για την επιτυχία της κατάκτησης  του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών 2019.

Στην εκδήλωσε το “παρών” έδωσαν οι παρακάτω αθλήτριες: ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΚΟΤΣΙΑΦΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΟΤΣΙΡΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΣΠΙΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΧΑΙΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, η Προπονήτρια Εθνικής Ομάδας ΖΕΡΒΑ ΑΘΗΝΑ και η βοηθός προπονήτρια Εθνικής Ομάδας ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΜΑΡΘΑ, αλλά και ο γυμναστής ΜΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην 3η βράβευση:

Η ΕΣΚΑ τίμησε την μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΥ στο πρόσωπο της συζύγου του. Η κ. Ντάτα Βιντζηλαίου βρέθηκε μαζί μας για να παραλάβει  από τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ο.Κ. κ. Αριστείδη Γολέμη, την αναμνηστική πλακέτα για τον επί σειρά  ετών Β΄Αντιπρόεδρο της ΕΟΚ και πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟ που υπήρξε και ο πρώτος πρόεδρος της ΕΣΚΑ από το 1976 έως το 1983, θέτοντας τα θεμέλια στην πρώτη Ένωση της χώρας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις των ομάδων.  Η πρώτη έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κύριο Γεώργιο Μαυρωτά, που παρέδωσε στην Πρωταθλήτρια Ομάδα της Α’ Ανδρών ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ, τα μετάλλια και την πλακέτα της.

 

Επίσης, βραβεύθηκαν τα εξής σωματεία:

(Θέσεις 1-3, αγωνιστική περίοδος 2018-2019):

Α’ Ανδρών: ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ, ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΣ ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Β’ Ανδρών: ΑΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ, ΓΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Γ’ Ανδρών: ΑΟ ΙΡΙΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΣΝ ΜΑΚΡΗΣ, ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣ
Δ’ Ανδρών: ΓΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ, ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ ΑΣΚΗ

Α΄Γυναικών: ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ, ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΔΥΤ.ΠΡΟΣΤ.,ΜΕΛΑΣ ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Β’ Γυναικών: ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ, ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Γ’ Γυναικών: ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΕΣΚΔ Ν.ΙΩΝΙΑΣ, ΑΟΚ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΡΑΜΜ.
Δ΄Γυναικών: ΑΕΣ ΙΑΣΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ, ΑΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ, ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ

Α’ Εφήβων: ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ, Α.Ε.Κ.
Β’ Εφήβων: ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Γ΄Εφήβων:  ΑΟ ΕΚΠΑΙΔ.΄΄Ο ΠΛΑΤΩΝ΄΄, ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ, ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Α’ Παίδων: ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ, Α.Ε.Κ.
Β’ Παίδων: ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ, ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ
Γ΄Παίδων: ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ, ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ,ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

Α’ Νεανίδων: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ, ΑΕΣ ΙΑΣΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ, ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ
Β’ Νεανίδων: ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ, ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Α’ Κορασίδων: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ, ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ, ΑΕΣ ΙΑΣΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ
Β’ Κορασίδων: ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΝΤΑΙΟΣ, ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ
Γ’ Κορασίδων: ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ, ΑΟ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, Ζ.Α.Ο.Ν.

**Περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε ΕΔΩ (στη σελίδα μας στο FB)