Connect with us

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΚΑ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ-ΠΑΙΔΩΝ-
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-21

Η Ένωσή μας ενημερώνει  όλα τα σωματεία-μέλη της που δήλωσαν συμμετοχή την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2020-2021)  στα Πρωταθλήματα της  Α΄Εφήβων, Α΄ Νεανίδων, Α΄Παίδων και Α΄Κορασίδων και που από τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων προκύπτει μοριοδότηση για είσοδο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πως μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την διοργάνωση των προαναφερομένων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Κατόπιν συνάντησης, με τα παραπάνω ενδιαφερόμενα σωματεία, και από τα έγγραφα που μας κοινοποιήθηκαν απ΄αυτά, η πλειοψηφία εξέφρασε την επιθυμία να μην ολοκληρωθούν  τα πρωταθλήματα.

Αλλά η πρώτη ‘Ενωση της χώρας, χωρίς να μπορεί να παραβλέψει τον προγραμματισμό αγώνων των άλλων τοπικών ενώσεων,  θεωρεί ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και  εκπροσώπηση από την Ένωση της Αττικής, που στην δύναμη της απαριθμεί τον μεγαλύτερο αριθμό σωματείων και κατά συνέπεια αθλητών – αθλητριών.

Για τον λόγο αυτό η Ε.Σ.Κ.Α εκδίδει την τροποποιητική  της ειδικής προκήρυξης των συγκεκριμένων Πρωταθλημάτων, ώστε να προκύψει Πρωταθλητής και από την μεγαλύτερη Ένωση της Ελλάδας, πάντα σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση πραγματοποίησης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Είμαστε υποχρεωμένοι για την έγκαιρη προετοιμασία και σωστό σχεδιασμό του τρόπου διεξαγωγής των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της Ένωσής μας, σε περίπτωση που ληφθεί από την ΕΟΚ η σχετική απόφαση τις επόμενες ημέρες, να είμαστε έτοιμοι και χωρίς αιφνιδιασμούς να ενημερώσουμε τα σωματεία για τον προγραμματισμό τους.

Έτσι λοιπόν εκδίδουμε σήμερα, με απόφαση του Δ.Σ. ΕΣΚΑ με υπ΄ αριθμ. 48/26-05-2021 την Τροποποιητική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Α΄ Κατηγορίας  Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων της αγωνιστικής περιόδου 2020-21, βάσει της οποίας θα διεξαχθούν τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα και στα επιτρεπτά χρονικά πλαίσια κατόπιν των σχετικών αποφάσεων της ΕΟΚ, των επικαιροποιημένων αποφάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Λοιμωξιολόγων και της σχετικής ΚΥΑ από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΓΓΑ για την επανέναρξη του αθλητισμού.

                                                                                                                Ε.Σ.Κ.Α

-Ακολουθεί η Τροποποιητική Προκήρυξη Α’ κατηγορίας Πρωταθλημάτων Παίδων- Εφήβων- Κορασίδων – Νεανίδων αγωνιστικής περιόδου 2020-2021:
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-Π-Ε-Κ-Ν.pdf

-Επισυνάπτεται κ η φόρμα δήλωσης συμμετοχής:
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΣΚΑ 2021