Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιώργος Σουρμελής στο eska.gr

O Γιώργος Σουρμελής παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ και ο τεχνικός των Αγίων Αναργύρων τοποθετήθηκε σχετικά με την μάχη του φετινού πρωταθλήματος, τους στόχους της ομάδας του και την γενικότερη φιλοσοφία πάνω στην οποία δουλεύει, τι βλέπει για το μέλλον αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι με τα Μελίσσια. Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Σουρμελή στο eska.gr.

-Κόουτς θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα και την δυναμική του.

“Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δύσκολο, με πολλές ισοδύναμες ομάδες”.

-Βλέπουμε σχεδόν σε κάθε αγωνιστική πως τα παιχνίδια εξελίσσονται σε ντέρμπι και οι ομάδες είναι κοντά στην βαθμολογία. Πιστεύεις πως θα πάει έτσι μέχρι το τέλος;

“Εκτιμώ ότι θα δούμε πολλά παιχνίδια που θα κριθούν με μικρές διαφορές. Στην πορεία του πρωταθλήματος η ανταγωνιστικότητα κάθε ομάδας θα εξαρτηθεί βεβαία και από άλλους παράγοντες, όπως το επίπεδο προπόνησης – προετοιμασίας κάθε ομάδας, τραυματισμοί, τύχη…”.

-Μπορούμε να πούμε ότι ο συναγωνισμός φέτος είναι πιο έντονος εξαιτίας της ποιότητας των ομάδων;

“Θεωρώ ότι το επίπεδο ποιοτικά είναι πιο χαμηλό από τα προηγούμενα έτη, απλά η δυναμικότητα των ομάδων είναι σχετική. Ξεχωρίζοντας τον Τρίτωνα και τον Απόλλωνα, όλες οι άλλες ομάδες είναι σχετικά ισοδύναμες”.

-Τι χαρακτηρισμό θα έδινες στο ξεκίνημα της ομάδας μετά τις πρώτες 7 αγωνιστικές;

“Σχετικά αναμενόμενο. Η ομάδα μας είχε ελλιπή προετοιμασία λόγω κυρίως του γηπέδου. Η ομάδα φιλοξενείται σε κλειστό κοντινής περιοχής και συνεχίζει να προπονείται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Για παράδειγμα η διάρκεια προπόνησης είναι 1 ώρα και 15 λεπτά, Σάββατο και Κυριακή μετά μπορούμε να γυμναστούμε μετά τις 21:30… Αυτό μαζί με απουσίες και τραυματισμούς μας στέρησαν κάποιες νίκες. Ελπίζουμε σύντομα να πάμε στο δικό μας γήπεδο, όπου θα βελτιωθούν οι συνθήκες προετοιμασίας και θα κάνουμε ποιοτικότερη γενικά δουλειά”.

-Υπάρχει συγκεκριμένος στόχος για το φετινό πρωτάθλημα ή κοιτάτε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και όπου βγάλει;

“Ο στόχος είναι ξεκάθαρος από την αρχή του πρωταθλήματος, να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας γρήγορα και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πάντως θεωρώ δεδομένο ότι θα πέσουν τουλάχιστον 2-3 αθηναϊκές ομάδες από την Γ’ Εθνική, οπότε αυτό σημαίνει 4-5 συνολικά από την Α’ ΕΣΚΑ. Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία και ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα”.

Μπορείς να μας δώσεις μια γενικότερη εικόνα για την φιλοσοφία των Αγ. Αναργύρων; 

“Η φιλοσοφία της ομάδας και το πλάνο πού έχουμε βάλει με την διοίκηση είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε στην αντρική να φτιάξουμε ένα κορμό με δικά μας ταλαντούχα παιδιά. Ήδη ενεργό ρόλο στην αντρική ομάδα νεαροί αθλητές κάτω των 20 όπως ο Βασίλης Ζαλακώστας, Βασίλης Καπετάνιος, Βασίλης Μπότσας αλλά και 3 έφηβοι, οι Γιώργος Δουρουντούς, Χρήστος Κουλούρης και Γιώργος Χαραλάμπους. Η μεταγραφή του Βασίλη Μουράτου στον Ολυμπιακό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας μας.

Παράλληλα στοχεύουμε στη οργάνωση – ενίσχυση των υποδομών και ακαδημιών μας. Συνολικά οι ακαδημίες μας αριθμούν σήμερα περίπου στα 200 παιδιά, αριθμός που θα εκτοξευθεί πιστεύω όταν πάμε στο δικό μας γήπεδο”.

-Περιμένεις αγωνιστική βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι; Θεωρείς πως ο χρόνος λειτουργεί υπέρ σας;

“Περιμένουμε αγωνιστική βελτίωση, μαζί με τον coach Νίκο Μηλιορίτσα και τους παίκτες θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες μας, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, έστω και με αυτές τις δυσκολίες. Στον σύλλογο είμαστε όλοι κοντά, προπονητές, παίκτες, διοίκηση, για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Παιχνίδι με παιχνίδι να γίνουμε καλύτεροι”.

-Την περασμένη αγωνιστική ήρθε μια νίκη εκτός έδρας επί ενός πολύ δυνατού αντιπάλου όπως η ΦΕΑ. Περισσότερα βαθμολογικά ή ψυχολογικά τα οφέλη; Και πόσο βοηθάνε τέτοιες επιτυχίες στο να φτιάχνει χαρακτήρα μια ομάδα;

“Σίγουρα πολλά ψυχολογικά και βαθμολογικά οφέλη. Πήραμε μια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, παίζοντας ομαδικά, αποτελεσματικά και με πολλές απουσίες. Είναι αλήθεια ότι ακόμη ψάχνουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα και τέτοιες νίκες δένουν την ομάδα”.

-Θέλω να μου πεις πως βλέπεις την συνέχεια για τους Αγ. Αναργύρους και μια εκτίμηση για το πως θα εξελιχθεί η μάχη του πρωταθλήματος.

“Ο στόχος που είχα σε κάθε ομάδα μου στο παρελθόν όπως και τώρα στους Αγίους είναι ο ίδιος. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε μαχητικοί, με ενέργεια, κατάλληλα προετοιμασμένοι και να παίρνουμε από κάθε ματς ότι μας αξίζει. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο και αμφίρροπο πρωτάθλημα που θα κριθούν πολλά ακόμη και την τελευταία αγωνιστική…”.

Την 8η αγωνιστική θα έρθεις αντιμέτωπος με τον ΚΑΟ Μελισσίων, ομάδα που ήσουν για 6 χρόνια και μάλιστα πανηγύρισες μαζί της 2 ανόδους μέχρι την Α’ ΕΣΚΑ. Πως νιώθεις;

“Σίγουρα είναι ένα περίεργο συναίσθημα, 6 χρόνια είναι πολλά, οι φιλίες παραμένουν αλλά μόλις ξεκινήσει ο αγώνας όλα μένουν πίσω και παίζεις για την νίκη. Τα Μελίσσια ξεκίνησαν με υψηλό στόχο. Σίγουρα το ξεκίνημα τους δεν ήταν το καλύτερο και μια ακόμη ήττα θα τους φέρει ακόμη πιο μακριά από τον στόχο, οπότε θα προσπαθήσουν για την νίκη όπως και η ομάδα μου!”

Ο κόουτς των Αγίων Αναργύρων, Γιώργος Σουρμελής

giosurme

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply