Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τ. Γράβαλος: «Το Α και το Ω οι ακαδημίες στον Κρόνο Γέρακα»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο τεχνικός του Κρόνου Γέρακα, Τόλης Γράβαλος, μίλησε για την αγωνιστική φιλοσοφία του συλλόγου και για την πορεία με τα «γεράκια».

Αρχικά τόνισε:

«Ο Κρόνος Γέρακα είναι το νέο κεφάλαιο στη μπασκετική μου πορεία. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε μια επαφή με τον πρόεδρο κ. Νίκο Φραγκούλη και όπως αποδείχθηκε δεν χρειάστηκε άλλη συζήτηση. Μπορώ να πω πως είναι ίσως η πρώτη φορά που μετά από συνάντησή μου με πρόεδρο ομάδας ένιωσα πολύ σίγουρος με την επιλογή μου, καθώς από τη πρώτη στιγμή κατάλαβα πως βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Η συνεργασία αυτή περιελάμβανε 2 κεφάλαια. Πρώτο κεφάλαιο η επίβλεψη της Ακαδημίας τμημάτων αγοριών και 2⁰ η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της αντρικής ομάδας που αγωνίζεται στη Γ’ ΕΣΚΑ».

Ακαδημίες (Τμημάτων Αγοριών)

«Οι ακαδημίες και το αναπτυξιακό κομμάτι θεωρώ πως πρέπει να είναι Α και το Ω της ομάδας κυρία δύναμη. Η βάση για μια ομάδα είναι οι ακαδημίες της. Απο την αρχή της αγωνιστικής περιόδου ξεκινήσαμε το προγραμματισμό των ακαδημιών μας. Ανανεώσαμε τις συνεργασίες με τους προπονητές και έγιναν και νέες προσθήκες τεχνικών όπου χρειάστηκε. Κυρίως στόχος της ομάδας είναι όλα μας τα τμήματα να δουλεύουν και να προπονούνται πάνω στα βασικά του αθλήματος όπως είναι η ντρίπλα, η πάσα, το σουτ και φυσικά το κομμάτι της άμυνας. Παρατηρώ πολύ έντονα πως τα τελευταία χρόνια στο τομέα άμυνα, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό γενικά στις ομάδες και φυσικά και στη δική μας ομάδα. Αυτό είναι κάτι το οποίο και προσπαθούμε να αλλάξουμε ριζικά. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε συνάψει συνεργασία με ειδικούς προπονητές φυσικής κατάστασης για τα αγωνιστικά τμήματα, ώστε να ξέρουμε ατομικά για κάθε αθλητή ποιες είναι οι αδυναμίες του και στη συνέχεια, κάνοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα να μπορούμε να δουλέψουμε τους αθλητές με τέτοιο τρόπο που θα μπορούν να παίζουν με μεγαλύτερη ένταση και ασφάλεια».

«Εν κατακλείδι, το ζητούμενο είναι να έχει μια «ταυτότητα» η ομάδα σε όλα της τμήματα με κυρία χαρακτηριστικά την πιεστική άμυνα, το γρήγορο παιχνίδι με καλό spacing και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Τελικώς, σκοπός και στόχος είναι τα παιδιά των αναπτυξιακών τμημάτων να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα στο άμεσο μέλλον».

Αντρικό

«Στο αντρικό το καλοκαίρι στόχος ήταν να κρατήσουμε τον βασικό κορμό της ομάδας, κάτι που καταφέραμε στο 90% και κάναμε 2 νέες προσθήκες έμπειρων παικτών. Ο Κρόνος ήταν φέτος ένα σύνολο έμπειρων και νέων παικτών, αρκετά παιδιά έπαιζαν στις ακαδημίες μας από μικροί αθλητές, είναι μια παρέα που θέλει να περνάει καλά στο γήπεδο. Όταν συμβαίνει αυτό έρχονται και τα αποτελέσματα. Αγωνιστικά, δουλέψαμε αρκετά, βάλαμε κανόνες στο παιχνίδι μας και βήμα βήμα η ομάδα βρέθηκε στα play off ανόδου. Δεν ήταν πρωταρχικός στόχος ούτε είναι αυτοσκοπός. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος γίνεται το ταμείο. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια όλων των παικτών είναι αξιέπαινη και τους ευχαριστώ θερμά, καθότι πολλές γίνομαι σκληρός μαζί τους. Πάντα όμως για το καλό τους. Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε ομάδα που μπορεί να βρίσκομαι και ειδικά φέτος που είχα την τιμή να συνεργαστώ και με το Παλαιό Φάληρο, ειδικά που φέτος υπήρξε μια απαιτητική σεζόν στη Β’ Εθνική και να ευχαριστήσω κυρίως τον κόουτς Νίκο Καραγιάννη για την συνεργασία μας».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

More in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ