ΕΣΚΑ

Ανακοίνωση για Πρωταθλήματα Αγωνιστικής Περιόδου 2020-2021

Εχει δημοσιευτεί σε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΚΑ

ΘΕΜΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021

Διανύοντας τον έβδομο μήνα αδράνειας κάθε αθλητικής και αγωνιστικής δραστηριότητας λόγω έξαρσης της πανδημίας  Covid-19, εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Λοιμωξιολόγων καθώς και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΓΓΑ για την επανέναρξη του αθλητισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Κ.Α. στη συνεδρίαση της Τετάρτης 12 Μάϊου 2021 στηριζόμενη στις σχετικές αποφάσεις αλλά και σε ενημερώσεις επιστημόνων του αθλητισμού, αποφάσισε τα εξής:

  1. Όλα τα Πρωταθλήματα Ανδρών, Γυναικών, και η Β΄ και Γ΄ κατηγορία Παίδων, Εφήβων, Κορασίδων & Νεανίδων  της φετινής αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 δεν θα διεξαχθούν, θεωρούνται ως μη γενόμενα και όλες οι ομάδες των σωματείων παραμένουν στις ίδιες κατηγορίες για την νέα αγωνιστική περίοδο 2021-22.
  2. Για τα τμήματα των ηλικιακών κατηγοριών Α΄ Εφήβων, Α΄ Νεανίδων, Α΄ Παίδων και Α΄ Κορασίδων που από τη συμμετοχή τους σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα προκύπτει μοριοδότηση για είσοδο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, βρισκόμαστε ήδη σε διαβούλευση με τα σωματεία και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όπου τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
  3. Προς ενημέρωση των σωματείων-μελών μας, παράβολα συμμετοχής πρωταθλημάτων για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2021-22 δεν θα καταβληθούν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        Ι.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ                  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΘΕΙΑΚΟΥ