Connect with us

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρόγραμμα Κοινωνικής Συμπερίληψης – Μπάσκετ για Όλους

H 2α Απριλίου κάθε έτους είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ, στα πλαίσια της Κοινωνικής Ευθύνης, στην συνεδρίαση της 3η Απριλίου 2024 αποφάσισε ομόφωνα να τεθεί υπό την Αιγίδα της το πρόγραμμα «ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Το πρόγραμμα αφορά την δημιουργία τμημάτων μπάσκετ, στα ενδιαφερόμενα σωματεία της Ένωσης, για παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού! Επιθυμούμε το άθλημα που υπηρετούμε να γίνει προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά, «σπάζοντας» έτσι τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν αυτά τα παιδιά και οι οικογένειές τους!

Μέσω του Προγράμματος τα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα ομαδικό άθλημα, να κοινωνικοποιηθούν, να γνωρίσουν το άθλημα του μπάσκετ και να αποκομίσουν τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού.

Σταδιακά, καθώς όλο και περισσότερα σωματεία της Ένωσης θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα διενεργηθούν κοινές δράσεις μεταξύ των συγκεκριμένων τμημάτων αλλά και δράσεις με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης των Ακαδημιών.

Το πρόγραμμα «αγκαλιάστηκε» από την πρώτη στιγμή από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), η οποία προ ημερών παρουσίασε το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης.

Μπορείτε να βρείτε την λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματος στην οποία γίνεται αναφορά και στα κριτήρια συμμετοχής εδώ:
ΕΣΚΑ_Παρουσίαση-προγράμματος-Μπάσκετ-για-Όλους_190424.pdf

Όποιο σωματείο ενδιαφέρεται να συμμετάσχει θα πρέπει να αποστείλει σχετικό αίτημα – συμμετοχής στo email info@eska.gr  έως τις 3 Μαΐου 2024.

Για τυχόν ερωτήσεις μπορείτε να καλείτε απογευματινές ώρες τον κ. Τσώνη Φώτη στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6976 558 538.

Θα ακολουθήσει πρόσκληση σε συνάντηση, στα γραφεία της ΕΣΚΑ, για τα ενδιαφερόμενα σωματεία,  όπου θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες συμμετοχής.

Υπεύθυνοι Προγράμματος: Τσώνης Φώτης / Ά Αντιπρόεδρος ΕΣΚΑ
Ροΐδου Φάννυ / Ψυχολόγος

Η Ένωσή μας πρωτοπορεί και σας καλεί να συμμετάσχετε σε μια δράση κοινωνικής προσφοράς που βάζει πάνω από όλα τα παιδιά!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ

Γιάννης Αλεξόπουλος                                                                Άγγελος Τάσκος

Πρόεδρος ΔΣ                                                                             Γενικός Γραμματέας

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply