Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ν. Χασιώτης (ΟΚΑΜ): «Τελικός σταθμός των ακαδημιών είναι η ανδρική μας ομάδα»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Νίκος Χασιώτης, τεχνικός υπεύθυνος στις ομάδες του ΟΚΑ Μεσογείων, ανέλυσε την αγωνιστική φιλοσοφία του σωματείου. Χαρακτηριστικά, ανέφερε:

Για το πλάνο

«Συνεχίζουμε πάνω στις ίδιες γραμμές που έχουμε χαράξει την τελευταία 10ετία, προσφέροντας στα παιδιά του τόπου μας ευκαιρία στην άθληση μέσα από την οποία αναπτύσσονται φιλικοί δεσμοί, δημιουργούνται χαρακτήρες και αναμνήσεις».

Και τους στόχους

«Φυσικά το άθλημά μας είναι ανταγωνιστικό, με την επιτυχία να καθορίζεται από την νίκη ή την ήττα. Επιλογή μας είναι μέχρι το τμήμα των Παμπαίδων Β (U13) να απαγκιστρωθούμε από το κυνήγι του αποτελέσματος, δίνοντας έμφαση στην συμμετοχή όλων των παιδιών και μέσα από την ατομική τους βελτίωση να επανδρώσουν τα τμήματα παίδων – εφήβων, όπου το αποτέλεσμα πλέον έχει τον ρόλο του. Παρά την δυσκολία της περιοχής, το παιδικό τμήμα διατηρεί την θέση του στην Α2 κατηγορία σε αντίθεση με τους εφήβους που ελπίζουμε να ανακάμψουν επανερχόμενοι στην κατηγορία την επόμενη χρονιά».

Την ακαδημία

«Οι ακαδημίες μας σήμερα αποτελούνται από 208 αθλητές που στελεχώνουν 13 τμήματα, εκ των οποίων τα 10 μετέχουν στα πρωταθλήματα και στα τουρνουά της ΕΣΚΑ. Μετρώντας την τρέχουσα χρονιά ήδη πάνω από 160 αναμετρήσεις, προσπαθούμε να προσφέρουμε, άσχετα με το επίπεδο των δεξιοτήτων τους, την χαρά της συμμετοχής σε αγώνες σε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές μας. Η δυναμική του συλλόγου εξαρτάται καθαρά από τα παιδιά του Δήμου Μαρκοπούλου, μιας και οι μεταγραφές από άλλους συλλόγους και περιοχές είναι ελάχιστες και γίνονται από επιλογή των αθλητών και μόνο. Γι’ αυτό δεν μας είναι εύκολο κάθε χρονιά να παρουσιάζουμε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες το ίδιο δυνατά και ανταγωνιστικά σύνολα, παρόλο που με πολλή προσπάθεια, σε μεγάλο ποσοστό τα καταφέρνουμε. Σε αυτό συμβάλλει η συνεργασία σε μια κοινή γραμμή, στοχεύοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των αθλητών που θα φέρει και τον σύλλογο σε παραπάνω επίπεδο, με έναν σταθερό κορμό προπονητών (Μάνδρατζης, Παπαγιαννάκος, Αθανασόπουλος, Γκίνης), οι οποίοι φυσικά φέρουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και δεν αξιολογούνται από τις νίκες ή ήττες αλλά από την εξέλιξη των παιδιών».

Και την φιλοσοφία

«Όπως σε κάθε σύλλογο ο τελικός σταθμός των ακαδημιών είναι η ανδρική μας ομάδα, που έχοντας ήδη υποβιβαστεί, την επόμενη χρονιά θα βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία, κατάσταση που μας δίνει την δυνατότητα να δώσουμε την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά της εφηβικής ομάδας να λάβουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα ανδρών. Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους γονείς των αθλητών που με την έμπρακτη συμμετοχή τους μάς δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε».

Το τουρνουά

«Φέτος πάμε ένα βήμα παραπάνω λαμβάνοντας μέρος σε διεθνές τουρνουά που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη από 2-4 Μαΐου έπειτα από πρόσκληση του ΠΑΟΚ, με την συμμετοχή δύο τμημάτων μας (Παμπαίδες Β’, Γαλανόλευκα αστέρια) αποτελούμενα από τριάντα αθλητές».

Το κλειστό

«Σε όλη αυτή την προσπάθεια οι προπονητές, οι ώρες προπόνησης και οι εγκαταστάσεις, αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην εξέλιξη αθλητών – συλλόγου. Ο Δήμος μετά από πολλά χρόνια ανακαινίζει ήδη το κλειστό γήπεδο του 1ου γυμνασίου όπου φιλοξενούμαστε και ελπίζουμε να έχουμε την συμπαράστασή του στα ζητήματα που μας απασχολούν για την συνεχή βελτίωση των συνθηκών προπόνησης».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply