Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σ. Γιαννακόπουλος (ΓΣ Λαυρίου): «Σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη του τρόπου λειτουργίας των τμημάτων μας»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Σάκης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην αγωνιστική φιλοσοφία των τμημάτων υποδομής του ΓΣ Λαυρίου. Ο βετεράνος άσος που αγωνίστηκε με το Λαύριο από την Γ’ Εθνική ως και την Α1 (ερχόμενος από τον Ποσειδώνα Καλαμάτας) είναι εδώ και καιρό προπονητής και επικεφαλής της προσπάθειας στο παιδικοεφηβικό και γυναικείο τμήμα της ομάδας.

Αναδρομή

«Ο Γ.Σ Λαυρίου ιδρύθηκε το 1980. Η δική μου ενεργή ενασχόληση με τις ακαδημίες ξεκινάει το 2010, αναλαμβάνοντας ως προπονητής τα τμήματα του παιδικού και του εφηβικού, παράλληλα με την ενασχόλησή μου ως παίχκτης με την ανδρική ομάδα του συλλόγου στην Α2 τότε Εθνική κατηγορία. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες και σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη και συνεχή βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των τμημάτων μας».

Στόχοι

«Οι κυριότεροι στόχοι που έχουν τεθεί είναι: η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των αθλουμένων, οι ευνοϊκές συνθήκες προπόνησης (κατάλληλες ώρες, κλειστά θερμαινόμενα γήπεδα, προπονητές με εμπειρία, γνώση και διάθεση) και το κυριότερο η προσαρμογή των παιδιών σε ένα περιβάλλον το οποίο θα ενισχύσει την κοινωνικότητά τους, την πειθαρχία, τον σεβασμό, τον ανταγωνισμό, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και πάνω απ’ όλα την προσομοίωση του μικρόκοσμου του μπάσκετ στην μετέπειτα δύσκολη καθημερινότητα που θα τους ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια».

Αρχές

«Βασικές μας αρχές είναι η αποδοχή όλων των αθλητών στο σύλλογό μας και η εγκόλπωσή τους ανεξάρτητα από την αθλητική και μπασκετική ικανότητα του καθενός, τα χρόνια ενασχόλησής τους ή τη διαφορετικότητά τους. Ξεκινάμε πάντα κάνοντας αθλητισμό, προσφέροντας παράλληλα και σε συνάρτηση με την παρουσία της ανδρικής ομάδας στην Basket League, την ευκαιρία σε παιδιά που έχουν μεγαλύτερες βλέψεις και το απαραίτητο υπόβαθρο να κάνουν το επόμενο βήμα προς τον πρωταθλητισμό. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους προσπαθούμε κάθε χρόνο να αναπτύσσουμε δράσεις και εκδηλώσεις προωθώντας το αγαπημένο μας άθλημα όπως συμμετοχές σε τουρνουά ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, ετήσιος θεσμός 3ΟΝ3 BASKETBALL για όλους, καλοκαιρινά camp ανάπτυξης δεξιοτήτων κτλ».

Αποτελέσματα

«Σαν αποτέλεσμα έχουμε καταφέρει να έχουμε αδιάλειπτη συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα και τουρνουά της ΕΣΚΑ (όπως σχεδιάζουμε και για το νεοσύστατο γυναικείο τμήμα του συλλόγου μας) με αρκετές επιτυχίες και διακρίσεις. Αποκορύφωμα είναι η άνοδος του παιδικού τμήματος του συλλόγου μας καθώς και η 1η θέση που κατέλαβε το εφηβικό μας τμήμα την φετινή σεζόν (2023-2024) σε συνέχεια της ανόδου του εφηβικού τμήματος την σεζόν 2021-2022. Είναι σημαντική η συνεισφορά και συμβολή όλων στο σταφ και έχουμε κοντά μας όλη την οικογένεια του Λαυρίου. Αξίζει να αναφέρω και την άρτια συνεργασία που έχουμε σε όλο το τιμ και γίνεται πολύ καλή δουλειά από όλους, να αναφέρω ενδεικτικά μόνο τον Γιώργο Καραμαλέγκο και τον Μιχάλη Περράκη (σσ ήταν μαζί στα χρόνια του Λαυρίου ως και την Α1)».

ΔΣ

«Δοθείσης της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω σύσσωμο το Δ.Σ για την συμπαράσταση και τον ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, τους εφόρους που καθημερινά θυσιάζουν πολύτιμες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο για να λύσουν και το παραμικρό πρόβλημα που θα προκύψει. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ μαζί με πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές του συλλόγου για τις πολυάριθμες ώρες που περνούν με τα παιδιά, καθοδηγώντας τα στον χώρο του μπάσκετ και κυρίως στην δύσκολη εφηβική ηλικία που διανύουν».

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply