ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Mακρής (Άμιλλα): «Στόχος να συνεχιστεί το πλάνο μας»

Published on

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο επί 11 χρόνια κόουτς στο ανδρικό της Άμιλλας Περιστερίου, Βαγγέλης Μακρής, αναφέρθηκε στην αγωνιστική επικαιρότητα της ομάδας των δυτικών προαστίων. Μίλησε για τα πεπραγμένα και φυσικά για τις εκτιμήσεις του αναφορικά με την φετινή Α’ ΕΣΚΑ. Αναλυτικά, είπε:

Για την περσινή σεζόν:

«Η αγωνιστική σεζόν που πέρασε (2023-2024) ήταν αρκετά πετυχημένη για τον σύλλογό μας, καθώς όσον αφορά το αντρικό τμήμα κατάφερε να επανέλθει άμεσα στην Α’ ΕΣΚΑ από την οποία είχε υποβιβαστεί την προηγουμένη χρονιά, λόγω ανακατατάξεων. Ένας υποβιβασμός που εν μέρει έκανε καλό στο σωματείο, μιας και προωθήσαμε πολλά παιδιά από τις ακαδημίες στο αντρικό, τα οποία βρήκαν χρόνο και ρόλο και φέτος είναι βασικά μας στελέχη».

Για τις ακαδημίες:

«Όλο αυτό ως διαδικασία βέβαια δεν έγινε τυχαία αλλά στοχευμένα και είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που συνεχίζεται στα τμήματα υποδομών της ομάδας μας. Πράγμα που φαίνεται από τις συνεχόμενες πρωτιές του εφηβικού τμήματος αλλά και όλων των υπολοίπων τμημάτων των ακαδημιών με τις διακρίσεις που σημειώνουν».

Για τους στόχους:

«Στόχος της νέας σεζόν είναι να συνεχιστεί το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει και δεν είναι άλλο από το να γίνει ή καλύτερα να εξελιχθεί η ακαδημία της Αμιλλας Περιστερίου πόλος έλξης νέων αθλητών και αθλητριών που θα εμπιστευτούν το μέλλον τους στο πολύ έμπειρο προπονητικό σταφ με στόχο την αθλητική τους εξέλιξη.

Ως στόχο του αντρικού τμήματος έχουμε ορίσει μαζί με την διοίκηση και τους συνεργάτες μου Καμπίτη Δημήτρη και Κάργιαννη Θεολόγο και την Μαρτινοπούλου Κλαίρη την διεκδίκηση της ανόδου στην National League 2, με έναν κορμό που θα βασίζεται κυρίως σε παιδιά των ακαδημιών μας (8 γηγενείς αθλητές) αλλά και νέα παιδιά από άλλα σωματεία που έχουν ενταχθεί στην ομάδα, τα οποία θα πλαισιώνουν 4-5 πιο έμπειροι αθλητές».

Για το ρόστερ:

Οι έμπειροι αθλητές είναι στήριγμα για τα νέα παιδιά. Και είμαστε περήφανοι για όλους τους αθλητές μας. Το κομμάτι έμπειροι πλαισιώνουν παίκτες όπως είναι ο Στέφανος ο Αρχος, ο οποίος έχει ξαναϋπηρετήσει την ομάδα μας, ο Αντώνης Πλουμής, ο Αλέξανδρος Σπανός, ο φυσικός αρχηγός και σημαία της ομάδας Θοδωρής Φίλιος και βέβαια ο Αντώνης Μάντζαρης, ο οποίος είναι πολυτέλεια για κάθε ομάδα αυτών των κατηγοριών και στο δικό μας σωματείο είναι κάτι περισσότερο από έναν αθλητή του αντρικού. Καθώς είναι και ο υπεύθυνος των ακαδημιών μας και ο βασικός λόγος της τεράστιας αλλαγής στην εικόνα της οργάνωσής του».

Για τους αντιπάλους

«Βέβαια ο στόχος της ανόδου μόνο εύκολος δεν θα είναι, καθώς μετά το «συμμάζεμα» από τις ανακατατάξεις, η φετινή Α’ ΕΣΚΑ έχει πολύ καλές ομάδες με εμπειρία και πολύ ταλέντο. Όπως είναι οι Άγιοι Ανάργυροι που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν συνεχώς, αλλά και η Ν. Ιωνία, το Χαλάνδρι, η Ένωση Ιλίου είναι πολύ δυνατές ομάδες με χρόνια παρουσίας στις εθνικές κατηγορίες καθώς και η Λυκόβρυση, που τα τελευταία χρόνια κάνει πολύ καλή δουλειά με δικά της κυρίως παιδιά. Εμείς παρόλα αυτά είμαστε πολύ αισιόδοξοι πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος και θα διεκδικήσουμε ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην National League 2 . Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα με πολύ καλές ομάδες και ωραίο θέαμα. Εύχομαι σε όλους καλό πρωτάθλημα με υγεία και χωρίς τραυματισμούς».

Click to comment

Popular Posts

Exit mobile version