ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ " HAPPY HEROES"

Σύσταση Τμήματος Μπάσκετ “Happy Heroes”

Published on

H ανάρτηση του ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ:
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την συμμετοχή του Σωματείου μας Α.Σ Παπάγου, στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) «ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».
Μια καινοτόμο δράση κοινωνικής ευθύνης της ΕΣΚΑ, η οποία αφορά τη δημιουργία τμημάτων μπάσκετ για παιδιά που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.
Το πρόγραμμα τίθεται υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) καθώς και του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας.
Ο Σύλλογός μας διαχρονικά συμμετέχει σε δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης και Ευαισθητοποίησης. Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να δημιουργήσει τμήμα μπάσκετ για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού, το «Happy Heroes».
Η πρωτοβουλία αυτή γεννήθηκε λόγω της ανάγκης για επιπλέον ευκαιρίες ψυχαγωγίας και άθλησης των παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σταδιακά και θα ενταχθούν σε αυτό παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) υψηλής λειτουργικότητας, τα οποία φοιτούν στις τάξεις του Δημοτικού (από 6-11 ετών). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αθλητικής δραστηριότητας και κοινωνικοποίησης, που αποσκοπεί στην καλλιέργεια δεξιοτήτων φυσικής κατάστασης, ομαδικότητας και αυτοεκτίμησης, μέσα από το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, σε ένα πλαίσιο ασφαλές και υποστηρικτικό.
Πρόθεσή μας είναι να δημιουργηθούν νέα τμήματα, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών. Οι προπονήσεις θα γίνονται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων και καταξιωμένων ειδικών του χώρου της Φυσικής και Ειδικής Αγωγής.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τη Δράση.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ, υποστηριζόμενο από ιδίους πόρους του Συλλόγου αλλά και τη στήριξη των χορηγών μας.
Για περισσότερες πληροφορίες : Happyheroespapagosbc@gmail.com

Click to comment

Popular Posts

Exit mobile version