ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χατζής: «Ήμασταν καλύτεροι και το αποδείξαμε»

Η Νίκη Αμαρουσίου έγινε χθες η δεύτερη ομάδα φέτος που πήρε το εισιτήριο της ανόδου στη Γ’ Εθνική. «Από την αρχή είχαμε ως στόχο την άνοδο και μέσω των πλέι οφ, αποδείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι και δίκαια ανεβήκαμε» τόνισε στο eska.gr ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Χατζής.

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, τον περασμένο Ιανουάριο, ο Παναγιώτης Χατζής ανέλαβε προπονητής στη Νίκη Αμαρουσίου. Δεκαέξι μήνες μετά, η ομάδα κερδίζει μέσω των πλέι οφ την άνοδο της στη Γ’ Εθνική με τον έμπειρο κόουτς να τονίζει πως «από την αρχή είχαμε θέσει ως στόχο την άνοδο και μάλιστα την απευθείας άνοδο και όχι μέσω των πλει οφ. Αυτό φόρτωσε τα παιδιά με έξτρα άγχος. Η αποστολή τους ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά τελικά τα καταφέραμε γιατί σε κάθε παιχνίδι έδιναν το 100% των δυνάμεων τους».

Ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε πως «σε καμία περίπτωση δεν κάναμε υπολογισμούς για να έχουμε συγκεκριμένους αντιπάλους στα πλέι οφ. Αφού είδαμε πως ο Αετός είχε ξεφύγει, θέλαμε να πάρουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση και να έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Τα καταφέραμε και πήραμε την άνοδο».

Η καινοτομία της ΕΣΚΑ να θεσπίσει πλέι οφ από τη φετινή σεζόν άρεσε πολύ στον τεχνικό της Νίκης Αμαρουσίου. « Τα πλέι οφ έδωσαν μεγάλη ώθηση στο πρωτάθλημα. Επίσης  οι διοικούντες την  ΕΣΚΑ από την πλευρά τους,  το πρόσεξαν πάρα πολύ το πρωτάθλημα και νομίζω πως το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Το να αγωνίζονται διαιτητές της Α1 και της Ευρωλίγκας στα πλέι οφ της ΕΣΚΑ λέει πολλά και μαρτυρά πως οι άνθρωποι της το πρόσεξαν το πρωτάθλημα τους».

Το πόσο καλά ματς ήταν αυτά των πλέι οφ φάνηκε και από την ανταπόκριση του κόσμου. Το γήπεδο της Νίκης Αμαρουσίου, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι με το ΔΑΣΑΛ ήταν ασφυκτικά γεμάτο με τον τεχνικό της ομάδας, Παναγιώτη Χατζή, να τονίζει πως «Κατά τη διάρκεια της σεζόν θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη περισσότερο κόσμο, αλλά στα πλέι οφ, οι φίλαθλοι ήταν…κρεμασμένοι στις εξέδρες. Κάθονταν ακόμη και  επάνω σε κουτιά για να βλέπουν».

Όσο για την επόμενη ημέρα της ομάδας στη Γ’ Εθνική, ο Παναγιώτης Χατζής είπε πως «τώρα  θέλουμε να το χαρούμε. Δεν το έχει κάνει ξανά η ομάδα αυτό. Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική και θέλουμε τώρα να το χαρούμε. Μετά θα μιλήσουμε με τους διοικούντες και θα κάνουμε τα πλάνα μας για τη νέα σεζόν. Αυτό που συνέβη ήταν πολύ σημαντικό καθώς μέσα σε τρία χρόνια η ομάδα έχει δύο ανόδους. Η Νίκη Αμαρουσίου είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο με πάρα πολλά παιδιά στην ακαδημία, όπου γίνεται εξαιρετική δουλειά. Οπότε αυτή η ομάδα δεν έχει μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά και λαμπρό μέλλον γιατί όλοι στην ομάδα δίνουν μεγάλη σημασία στα τμήματα υποδομής».

Σε λίγο καιρό μάλιστα, η Νίκη Αμαρουσίου θα έχει νέο γήπεδο, κάτι που σημαίνει πως «θα έχουμε έξτρα ώθηση και τα νέα παιδιά μεγάλο κίνητρο να έρθουν κοντά στο μπάσκετ».

Click to comment

Popular Posts

Exit mobile version