ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Το τρόπαιο στον Αμύντα

Για τέταρτη φορά στην ιστορία του, ο Αμύντας είναι ο Κυπελλούχος ΕΣΚΑ Ανδρών, μετά τη νίκη (68-55) επί της Δάφνης Δαφνίου, στον τελικό που διεξήχθη στο Περιστέρι, παρουσία πολλών φίλων και των δύο ομάδων. Αξιοι, αμφότεροι οι αντίπαλοι, προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, Αμύντας και Δάφνη Δαφνίου, ομάδες με πορεία πρωταθλητισμού την φετινή σεζόν, στις διαφορετικές κατηγορίες (Β’ Εθνική – Α΄ΕΣΚΑ), με το χειροκρότημα όλων προς τις δύο πλευρές να σφραγίζει το φινάλε της διαδρομής. Με τα καθοριστικά του σουτ, ο Μπάρμπας έδωσε λύσεις, όταν ο Αμύντας έψαχνε απαντήσεις, με τον έμπειρο γκαρντ να κερδίζει το βραβείο του MVP.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Αμύντας έχτισε διαφορά 22 πόντων (39-17 στο β’ δεκάλεπτο), η Δάφνη Δαφνίου αντέδρασε, με σερί-ξέσπασμα 0-16, μείωσε σε 39-33 (στη γ΄περίοδο), ωστόσο ο Αμύντας αντεπιτέθιηκε εκ νέου, φτάνοντας, πανηγυρικά, μέχρι το τέλος του δρόμου. Να σημειωθεί, πως ο Αμύντας έχει πλέον 4 Κυπέλλα στο παλμαρέ, όπως και ο Ιωνικός ΝΦ, ενώ η φετινή χρονιά φυσικά, είχε νωρίτερα και την κατάκτηση της αντίστοιχης κούπας από την ομάδα Γυναικών του σωματείου του Υμηττού.

Αμύντας 68
Δάφνη Δ. 55

Διαιτητές: Θεονάς, Γιακείμη, Σπυρόπουλος

Δεκάλεπτα: 17-12, 39-25, 51-42, 68-55.

AMYNTΑΣ (Ζαβός, Παρασκευόπουλος): Ζούπας 9, Αγγελόπουλος 11 (1), Τοπάλι 3 (1), Διαμαντόπουλος 9, Μαντζούρος 2, Βαρδιάνος 6 (2), Πίνης 6 (2), Κουκουνιάς 6 (1), Αλεξάνδρου, Μπάρμπας 14 (3), Βογιατζής 2, Καμπούρης.

ΔΑΦΝΗ Δ. (Δεσποτάκης, Ρήγγας): Τασούλας 7, Βοϊδήλος, Ρώης 7 (1), Νικολετάκης, Κωνσταντώνης 6 (1), Τσατσάνης, Γκίνης 10 (2), Φιλιππόπουλος 5, Σκούταρης 2, Κορρές 9, Μιχόπουλος 9, Σκεμπές.

(Οι παρακάτω φωτογραφίες από την Γιώτα Μπρέκη)

 

Click to comment

Popular Posts

Exit mobile version