Connect with us

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 28/9, η Ημερίδα Ενημέρωσης της ΕΣΚΑ, με θέμα: «Κανονισμοί Καλαθοσφαίρισης FIBA-ΕΟΚ. Νέοι κανόνες και τροποποιήσεις».

Ο Εθνικός Καθηγητής Διατησίας-FIBA, κ. Κώστας Κορομηλάς, ο επίσημος ομιλητής της ημερίδας, παρουσίασε με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο και με σύγχρονα μέσα προβολής τις νέες αλλαγές, τους νέους κανόνες και τις τροποποιήσεις του κανονισμού διαιτησίας.

Την σημαντικότατη ενημερωτική ημερίδα παρακολούθησαν μέλη, προπονητές, παράγοντες σωματείων,  κριτές και διαιτητές. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού διαιτησίας αναμένεται να προσδώσει στην καλαθοσφαίριση περισσότερο θέαμα και περισσότερη αξιοπιστία ενώ βελτιώνει και διορθώνει ακόμη και λεπτομέρειες του φύλλου αγώνα, των εμφανίσεων και του εξοπλισμού παικτών αγώνων κ.α.

Ο εκπληκτικός και με πολύ χιούμορ κ. Κορομηλάς με την παρουσίασή του έκανε ουσιαστικά και πρόβα τζενεράλε ενόψη του 35ου Ετήσιου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Διαιτητών Εθνικών Κατηγοριών που θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή 29/9 στην Ανάβυσσο.

Παρευρέθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Κ.Α, ο Πρόεδρος Γιάννης Αλεξόπουλος, ο ΓΓ Γιώργος Κομπορόζος (και Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων), ο Σπύρος Κάρδαρης (Υπεύθυνος Επιτροπής Αναπτυξιακού), ο Σπύρος Μπάκουλας (Ταμίας), ο Κώστας Κώτσης,  ο Δημήτρης Πέτρου Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, ο Νίκος Αναστασόπουλος και ο Βαγγέλης Λιμνιάτης αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ.

Επίσης παρευρέθηκε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Χρήστος Σγουρίτσας.

Ολοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις νέες αλλαγές και τροποποιήσεις του κανονισμού διαιτησίας που θα ισχύουν από την φετινή σαιζόν και σε όλα τα πρωταθλήματα αλλά και να απευθύνουν ερωτήσεις λαμβάνοντας φυσικά απαντήσεις και εξηγήσεις με όλες τις λεπτομέρειες.

Κλείνοντας, θα πρέπει να γίνει αναφορά και στο παράπονο που εξέφρασε τόσο ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Α., κ. Αλεξόπουλος, όσο και ο Εθνικός Καθηγητής κ. Κορομηλάς για την μη μαζική συμμετοχή προπονητών και μελών των σωματείων της Ένωσης, ευελπιστώντας πως σε επόμενη παρόμοια δράση της ΕΣΚΑ, με ενημερωτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, να παρευρεθεί και να συμμετάσχει όλη η δύναμη των σωματείων της Ενωσης.