Connect with us

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2020

Προς τα Σωματεία

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από την  Ε.Σ.Κ.Α.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων, δικαίωμα εισόδου και παραμονής κατά την διάρκεια των αγώνων όλων των play offs της Ένωσης θα έχουν οι κάτωθι:

18 άτομα για κάθε ομάδα (12 αθλητές και άλλα 6 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται προπονητές, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες κλπ)
3 ή 4 κριτές, ανάλογα με τα χρονόμετρα που υπάρχουν σε κάθε γήπεδο
2 διαιτητές
1 γιατρός αγώνα
1 κομισάριος αγώνα
1 φύλακας γηπέδου

Οι παραπάνω αναφερόμενοι μπορούν να παρευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου. Εξαιρουμένων των αθλητών, προπονητών και διαιτητών, όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.

Στα γήπεδα όπου δεν υπάρχει σταθερή κόρνα, η γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να φροντίσει να  υπάρχει κόρνα χειρός.

Αναφορικά με την παρουσία ατόμων στις κερκίδες του γηπέδου, επιτρέπεται η είσοδος του συνεργείου από το διαδικτυακό κανάλι telesport.gr για την κάλυψη των αγώνων (το οποίο θα πρέπει να απαρτίζεται έως 4 άτομα), καθώς και όσων διαπιστεύσεων εκδοθούν από την διοργανώτρια αρχή για τον κάθε αγώνα, με αποκλειστική ευθύνη της Ένωσης.
Η παρουσία των παραπάνω θα επιτραπεί μόνο με την χρήση μάσκας για το κάθε άτομο.

Όλοι οι προαναφερόμενοι θα πρέπει να καταγραφούν σε ειδικό κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση (όπου θα αναφέρεται  το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων), ο οποίος θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στην ΕΣΚΑ στο info@eska.gr την ίδια ημέρα του αγώνα μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Επισημαίνεται ότι οι αθλητές και διαιτητές, θα πρέπει να έχουν την Ιατρική Βεβαίωση που έχει εκδοθεί από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΔΥ.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στον αγωνιστικό χώρο, πλην των καλαθοσφαιριστριών/ων και των προπονητριών/ων, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και του αγώνα, θα πρέπει να τηρούν την ελάχιστη απόσταση των 2μ. και να φορούν προστατευτικές μάσκες.

Συμπληρωματική οδηγία προς τις ομάδες:

O ιατρός κάθε ομάδας θα πρέπει να έχει εξετάσει κλινικά όλες/ους τις/ους αθλήτριες/τες  και να πάρει λεπτομερές ιστορικό, με έμφαση στα κλινικά σημεία και συμπτώματα που σχετίζονται με πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 (τόσο για τον ίδιο όσο και για το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον). Παράλληλα τα σωματεία θα πρέπει να παραδίδουν τις ιατρικές βεβαιώσεις στον κομισάριο του αγώνα.

Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια των αγώνων, θα τηρηθεί αυστηρά οτιδήποτε προβλέπεται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α και του ΕΟΔΥ σχετικά με την παρουσία ατόμων σε αγώνες καλαθοσφαίρισης σε κλειστά γήπεδα- γυμναστήρια.

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ι.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ                                 Γ.ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΣ

 

*Επισυνάπτεται το αρχείο pdf με την Ιατρική Βεβαίωση και το αρχείο Word με την Λίστα Εισερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση:
ΙΑΤΡΙΚΗ-ΒΕΒΑΙΩΣΗ.pdf
ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΡΧΟΜΕΝΩΝ-ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ