Connect with us

Aπό την σχετική ανάρτηση της ομάδας των Γλυκών Νερών, μετά την άνοδο στην Α’ Παίδων: «Για το μπάσκετ που ονειρευόμαστε: Ιστορική άνοδος στην Α Κατηγορία Παίδων απέναντι σε ένα πανάξιο αντίπαλο O θρυλικός Jim Valvano σε μία ομιλία το 1993 γεμάτη συναίσθημα και πάθος, είχε πει ότι ένα από τα τρία πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή είναι η έκφραση των συναισθημάτων με τα δάκρυα, είτε είναι από χαρά ή από λύπη. Ο Jimmy V είχε πει επίσης ότι τίποτε σπουδαίο δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τον ενθουσιασμό και το δικαίωμα στο όνειρο, μέσα από την δυνατότητα και τη διάθεση για σκληρή προσπάθεια ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Την Τρίτη 1η Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο των Γλυκών Νερών, όλοι όσοι βρεθήκαμε στον αγώνα Παίδων του Γ.Σ. Γλυκών Νερών με τον Α.Σ. Κολλεγίου Deree, βιώσαμε μία μοναδική εμπειρία συναισθήματος και αγωνιστικού πάθους μέσα από την έκφρασης των παιδιών και των δύο ομάδων με δάκρυα και συγκινήσεις. Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι σε μία αθλητική περίοδο που το basketball αλλά και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν έμειναν ανέγγιχτοι από την πανδημία. Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι καθώς όλοι οι αθλητές των δύο ομάδων έδωσαν κάθε ικμάδα ψυχικής και σωματικής ενέργειας που είχαν στο παρκέ, στην υποστήριξη, στην διαχείριση, στην αντίδραση, στην ανατροπή και μας πρόσφεραν μία μπασκετική παράσταση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι καθώς οι coaches, Μάριος και Άρης από την ομάδα μας και οι κ.κ. Καντζιλιέρης και Πέρβι από τους φιλοξενούμενους, διαχειρίστηκαν την ροή ενός αγώνα που τα είχε όλα πλην της παράτασης (που και αυτή κάποια στιγμή φάνηκε ως πιθανή) και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό όχι μόνο ως προς στο αγωνιστικό σκέλος, αλλά και στο σκέλος της αυτοπειθαρχίας και του ρόλου τους ως παιδαγωγοί παιδιών ηλικίας 14 και 15 ετών. Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι καθώς όλοι οι θεατές, γονείς και φίλοι, από τα Γλυκά Νερά και την Αγία Παρασκευή, είχαν μία υποδειγματική συμπεριφορά υποστηρίζοντας, ενθαρρύνοντας και βοηθώντας με όλους τους σωστούς τρόπους την κάθε ομάδα όχι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και στο τέλος του. Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι καθώς είχε το ξεχωριστό ηχόχρωμα το οποίο έδωσαν τα παιδιά από τις Ακαδημίες μας, συμπαίκτες των Παίδων, με τις ενθουσιώδεις φωνές, τις κόρνες και με την γκρανκάσα να δίνει ρυθμό και παλμό επί σαράντα λεπτά. Ήταν το κορυφαίο παιχνίδι καθώς είχε ένα ξεχωριστό intro event με μουσική και ονομαστική αναφορά σε όλους τους αθλητές και των δύο ομάδων, εντός και εκτός δωδεκάδας, ώστε να λάβουν το χειροκρότημα όλης της κερκίδας στην κορυφαία – μέχρι την επόμενη – στιγμή της μπασκετικής τους διαδρομής. Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι καθώς είχε ξεχωριστούς καλεσμένους από την Hellenic BasketBall Federation τους δύο Head Coaches του Αναπτυξιακού Προγράμματος Νότιας Ελλάδας κ.κ. Καλαμπόκη και Σιαρέ, τον εξαιρετικό Achilleas Demenagas ο οποίος έχει 44 χρόνια παρουσίας στα παρκέ ως παίκτης (σε επίπεδο Α1 και μικρών Εθνικών Ομάδων), προπονητής, μέντορας και ο οποίος καθοδηγεί στοχευμένα από το 2014 το player development πολλών παιδιών μέσω του Athens Sports Hall και τον δημοσιογράφο Dimitris Boukas ο οποίος μέσω των συνεργασιών στο Zone Press και στο Sportsroom.gr βρίσκεται δίπλα στις Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης της Αττικής και επιτελεί ποιοτικά τον ρόλο που ο Τύπος έχει στην προβολή και ανάδειξη των καλών πρακτικών και συμπεριφορών στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι το οποίο τίμησε με την παρουσία του και τιμήθηκε στο ημίχρονο μεγάλος Μιχάλης Κυρίτσης, ο σκηνοθέτης του ελληνικού basketball, με τα 5 Πρωταθλήματα Ελλάδας ως παίκτης και την προπονητική παρουσία σε πολλές μεγάλες ομάδες (Πανελλήνιος, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΑΕΚ, Πρωταθλητής Ελλάδας 1984 Παναθηναϊκός και 1991 Άρης, κ.α.) και νυν Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Κ.Ε. Σύλλογος Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος.
Ήταν όχι απλά το κορυφαίο παιχνίδι του Β3 Ομίλου ή της Β Κατηγορίας Παίδων, αλλά ένα παιχνίδι γιορτή για αυτό που θέλουμε να είναι το ελληνικό basketball καθότι πρωταγωνιστές ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών από τις δύο ομάδες. Το αποτέλεσμα έφερε την συγκίνηση και δάκρυα στα παιδιά του Deree, τα οποία πανάξια κέρδισαν όχι απλώς το χειροκρότημα αλλά την αναγνώριση από όλους μας για έναν αγώνα που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έδειξαν ότι αξίζουν εξίσου να είναι στην κορυφαία Κατηγορία. Η διαδρομή τους θα συνεχιστεί σε νέες διοργανώσεις και νέα Πρωταθλήματα καθώς το μπασκετικό ταξίδι δεν σταματάει για κανέναν που αγαπά αυτό το άθλημα και εξελίσσεται ατομικά και μέσω της ομάδας του στην ροή του χρόνου.
Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα πλημμύρισε με συγκίνηση και δάκρυα χαράς τα παιδιά των Γλυκών Νερών και τον coach Marios Spiliotopoulos. Μια διαδρομή πολλών ετών με συνέπεια στις αρχές και αξίες που ο ίδιος αλλά και ο Γ.Σ. Γλυκών Νερών πρεσβεύει, με διαχείριση των ειδικών συνθηκών της πανδημίας που τόσα πολλά έχει στερήσει από τον αθλητισμό ειδικά στις μικρές ηλικίες, έφερε ως ένα ξεχωριστό σταθμό στο δικό μας μπασκετικό ταξίδι τη νίκη με 57-54, το αήττητο ρεκόρ 14-0 και την πανάξια άνοδο στην Α Κατηγορία Παίδων ΕΣΚΑ για την περίοδο 2022-2023.
Λίγο πριν κλείσουμε την ανάρτηση αυτή με τις τελικές ευχαριστίες, τα δικά μας δάκρυα πάνε στους πρωταγωνιστές της πορείας αυτής για όλες τις στιγμές που μας έχουν χαρίσει, της νίκης και της μεγαλύτερης επιτυχίας στην ιστορία του Συλλόγου. Στα παιδιά μας. Άκη, Αναστάση, Γιώργο, Γιώργο, Έκτορα, Θέμη, Θωμά, Κώστα, Παναγιώτη, Λάμπρο, Λουβιάν, Ρολάνδο, Σέβο, Σταύρο, Συμεών και Χρήστο, σας ευχόμαστε να μεγαλώσετε αγαπώντας το μπάσκετ, διατηρώντας έναν εξαιρετικό χαρακτήρα και συνεχίζοντας να είστε άριστοι συμπαίκτες. Ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να δίνετε στα παιδιά σας είναι η πίστη στις δυνατότητες τους, η υποστήριξη και η ενθάρρυνση σε όλες τις στιγμές τους, ευχάριστες και μη.
Ευχαριστούμε τον εξαιρετικό φυσιοθεραπευτή – και ιδρυτή της Health And Step – Νίκο Καλαμάρα και την δική μας Μαρίνα για την όλη υποστήριξη στην συγκεκριμένη ομάδα καθώς η παρουσία και η διαθεσιμότητα όλων των παικτών παρά τους τραυματισμούς και τις καταπονήσεις είναι δικό τους έργο.
Ευχαριστούμε την Διοίκηση του Deree Athletic Club για την εξαιρετική επικοινωνία και την θέληση να γίνει πραγματικότητα αυτή η μπασκετική γιορτή. Ειδικότερα ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος κ. Theodore Priskomatis και τον τον Επικεφαλής της Ακαδημίας κ. Panagiotis Makridimas.
Ευχαριστούμε την κυρία Ελισάβετ Ζέππου και τους κ.κ. Αντώνη Κουμουνδούρο και Θανάση Κόγια (Γραμματεία) για την άριστη διαχείριση των δικών τους αρμοδιοτήτων.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα δύο εκ των κορυφαίων διαιτητών, τους κ.κ. Γιώργο Θεωνά και Χρήστο Παπαδόπουλο, των οποίων οι παραστάσεις στο υψηλότατο επίπεδο της Basket League και της Α2, τους έδωσαν τη δυνατότητα να διαχειριστούν με απόλυτη επιτυχία το πάντοτε δύσκολο και απαιτητικό έργο που έχουν σε ένα αγώνα υψηλού επιπέδου και διακυβεύματος. Η εξαιρετική φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και του αγώνα έγινε από την συνεργάτιδα του Συλλόγου Antzy Hounta (insta: antzy_hounta) και η βιντεοσκόπηση και ανάλυση έγινε από την ομάδα του SeekNSkill του Γιάννη Σακελλαρίου και του Χρήστου Δαρμογιάννη (https://seeknskill.com/).
Ως Διοίκηση του Συλλόγου, κλείνουμε την εκτενή σημερινή ανάρτηση με ορισμένες λέξεις του James Naismith: Οι κορυφαίες αξίες για τον ίδιο όπως τις αναφέρει στο βιβλίο του 1941 ’Values of Basketball’ είναι η αυτοθυσία, ο αυτοέλεγχος, η συνεργασία, η αυτοπεποίθηση και το ευ αγωνίζεσθαι . Τις αξίες αυτές τις έδειξαν και οι δύο ομάδες και για αυτά τα παιδιά είμαστε όλοι υπερήφανοι. – Η καταληκτική παράγραφος του ίδιου βιβλίου αναφέρει: «(παίζοντας), ας μπορέσουμε όλοι να χάσουμε με χάρη και να κερδίσουμε με ευγένεια και αξιοπρέπεια ∙ ας δεχόμαστε την κριτική το ίδιο καλά όπως δεχόμαστε και τον έπαινο ∙ και τελευταίο από όλα, ας εκτιμάμε την στάση και την συμπεριφορά του κάθε συναθλητή ανά πάσα στιγμή». Τις συμπεριφορές αυτές τις έδειξαν επίσης οι παίκτες και των δύο ομάδων ακόμη και τις στιγμές της κορύφωσης της χαράς ή της έντονης λύπης για το τελικό αποτέλεσμα. Ο Dr. Naismith δημιουργώντας το basketball είχε έναν στόχο. Να προσφέρει κάτι που να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον είχε βρει. Στο Κλειστό Γυμναστήριο των Γλυκών Νερών το βράδυ της Τρίτης καθώς τα παιδιά λίγο μετά το τέλος του αγώνα αντάλλασσαν με αμοιβαίο σεβασμό τα high five στην καθιερωμένη ιεροτελεστία χαιρετισμού, ο ίδιος και ο Jimmy Valvano θα χαμογελούσαν ικανοποιημένοι και υπερήφανοι καθότι τα δικά μας παιδιά έβαλαν το δικό τους λιθαράκι ώστε να γίνει το ελληνικό basket λίγο καλύτερο από αυτό που ήταν, προσπαθώντας ταυτόχρονα σκληρά να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα».
Ρόστερ: Σταύρος Αλεβίζος, Γιώργος Γκάτζογλου, Εκτορας Δημητρίου, Παναγιώτης Κακαράτζης, Ρολάνδος Καραμπουΐκης, Θέμης Κατσιαμάνης, Ακης Κράλλης, Λουβιάν Μπάλα, Αναστάσης Μπαμπάτσικος, Κώστας Μπόμπολας, Γιώργος Μπουσδούκος, Πέτρος Πετρατζάς, Χρήστος Σαραντάκης, Λάμπρος Τάσκος, Σέβος Φρέρης, Συμεών Χατζηιωάννου, Θωμάς Ψιλόπουλος. Κόουτς: ΜάριοςΣπηλιωτόπουλος.