ΕΣΚΑ

Γλυκά Νερά – Ανοδος Α’ Παίδων (pics)

Εχει δημοσιευτεί σε ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Aπό την σχετική ανάρτηση της ομάδας των Γλυκών Νερών, μετά την άνοδο στην Α’ Παίδων: «Για το μπάσκετ που ονειρευόμαστε: Ιστορική άνοδος στην Α Κατηγορία Παίδων απέναντι σε ένα πανάξιο αντίπαλο O θρυλικός Jim Valvano σε μία ομιλία το 1993 γεμάτη συναίσθημα και πάθος, είχε πει ότι ένα από τα τρία πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή είναι η έκφραση των συναισθημάτων με τα δάκρυα, είτε είναι από χαρά ή από λύπη. Ο Jimmy V είχε πει επίσης ότι τίποτε σπουδαίο δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τον ενθουσιασμό και το δικαίωμα στο όνειρο, μέσα από την δυνατότητα και τη διάθεση για σκληρή προσπάθεια ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Την Τρίτη 1η Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο των Γλυκών Νερών, όλοι όσοι βρεθήκαμε στον αγώνα Παίδων του Γ.Σ. Γλυκών Νερών με τον Α.Σ. Κολλεγίου Deree, βιώσαμε μία μοναδική εμπειρία συναισθήματος και αγωνιστικού πάθους μέσα από την έκφρασης των παιδιών και των δύο ομάδων με δάκρυα και συγκινήσεις. Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι σε μία αθλητική περίοδο που το basketball αλλά και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν έμειναν ανέγγιχτοι από την πανδημία. Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι καθώς όλοι οι αθλητές των δύο ομάδων έδωσαν κάθε ικμάδα ψυχικής και σωματικής ενέργειας που είχαν στο παρκέ, στην υποστήριξη, στην διαχείριση, στην αντίδραση, στην ανατροπή και μας πρόσφεραν μία μπασκετική παράσταση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι καθώς οι coaches, Μάριος και Άρης από την ομάδα μας και οι κ.κ. Καντζιλιέρης και Πέρβι από τους φιλοξενούμενους, διαχειρίστηκαν την ροή ενός αγώνα που τα είχε όλα πλην της παράτασης (που και αυτή κάποια στιγμή φάνηκε ως πιθανή) και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό όχι μόνο ως προς στο αγωνιστικό σκέλος, αλλά και στο σκέλος της αυτοπειθαρχίας και του ρόλου τους ως παιδαγωγοί παιδιών ηλικίας 14 και 15 ετών. Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι καθώς όλοι οι θεατές, γονείς και φίλοι, από τα Γλυκά Νερά και την Αγία Παρασκευή, είχαν μία υποδειγματική συμπεριφορά υποστηρίζοντας, ενθαρρύνοντας και βοηθώντας με όλους τους σωστούς τρόπους την κάθε ομάδα όχι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και στο τέλος του. Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι καθώς είχε το ξεχωριστό ηχόχρωμα το οποίο έδωσαν τα παιδιά από τις Ακαδημίες μας, συμπαίκτες των Παίδων, με τις ενθουσιώδεις φωνές, τις κόρνες και με την γκρανκάσα να δίνει ρυθμό και παλμό επί σαράντα λεπτά. Ήταν το κορυφαίο παιχνίδι καθώς είχε ένα ξεχωριστό intro event με μουσική και ονομαστική αναφορά σε όλους τους αθλητές και των δύο ομάδων, εντός και εκτός δωδεκάδας, ώστε να λάβουν το χειροκρότημα όλης της κερκίδας στην κορυφαία – μέχρι την επόμενη – στιγμή της μπασκετικής τους διαδρομής. Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι καθώς είχε ξεχωριστούς καλεσμένους από την Hellenic BasketBall Federation τους δύο Head Coaches του Αναπτυξιακού Προγράμματος Νότιας Ελλάδας κ.κ. Καλαμπόκη και Σιαρέ, τον εξαιρετικό Achilleas Demenagas ο οποίος έχει 44 χρόνια παρουσίας στα παρκέ ως παίκτης (σε επίπεδο Α1 και μικρών Εθνικών Ομάδων), προπονητής, μέντορας και ο οποίος καθοδηγεί στοχευμένα από το 2014 το player development πολλών παιδιών μέσω του Athens Sports Hall και τον δημοσιογράφο Dimitris Boukas ο οποίος μέσω των συνεργασιών στο Zone Press και στο Sportsroom.gr βρίσκεται δίπλα στις Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης της Αττικής και επιτελεί ποιοτικά τον ρόλο που ο Τύπος έχει στην προβολή και ανάδειξη των καλών πρακτικών και συμπεριφορών στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Ήταν ένα κορυφαίο παιχνίδι το οποίο τίμησε με την παρουσία του και τιμήθηκε στο ημίχρονο μεγάλος Μιχάλης Κυρίτσης, ο σκηνοθέτης του ελληνικού basketball, με τα 5 Πρωταθλήματα Ελλάδας ως παίκτης και την προπονητική παρουσία σε πολλές μεγάλες ομάδες (Πανελλήνιος, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΑΕΚ, Πρωταθλητής Ελλάδας 1984 Παναθηναϊκός και 1991 Άρης, κ.α.) και νυν Πρόεδρος του