Connect with us

Με δηλώσεις του, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ, ο έμπειρος κόουτς της Ηλιούπολης (Α’ Ανδρών), Φώτης Καρακώστας, στάθηκε σε αρκετά καίρια ζητήματα. Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις του, την επομένη της νίκης της ομάδας του στο ντέρμπι με τη Νήαρ Ηστ:

«Είναι στοίχημα για εμάς να κρατήσουμε τον κόσμο κοντά μας. Ήρθαν πολλοί στο γήπεδο στο ματς με τη Νήαρ Ηστ και αυτό μας χαροποίησε. Τους αποζημιώσαμε, θέλω να πιστεύω, με την εμφάνιση και τη νίκη μας. Είναι στο χέρι μας να μείνει ο κόσμος στο γήπεδο και στην συνέχεια. Να κερδίσουμε τον κόσμο. Ξέρουμε ότι πρέπει εμείς να φέρουμε τους φιλάθλους, με την απόδοσή μας και τα αποτελέσματά μας.

Οφείλεις ενόψει πλέι οφ να είσαι έτοιμος, όσο το δυνατόν καλύτερα. Δουλεύουμε επαγελματικά, σε μία ερασιτεχνική κατηγορία, έχοντας σαφώς άπαντες και άλλες υποχρεώσεις. Αν θες να διεκδικήσεις κάτι, πρέπει να θέσεις και προτεραιότητες. Είναι όλα χρήσιμα σε μία ομάδα. Η προπόνηση, το σκάουτινγκ, το βίντεο, η αποθεραπεία. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Παίκτες της Α2, παίκτες της Α’ ΕΣΚΑ, η διαφορά, όσο και να φαίνεται περίεργο, είναι η νοοτροπία. Όχι απαραίτητα το ταλέντο και οι ικανότητες. Αυτό ξεχωρίζει παίκτες, πχ που παίζουν στην Α2, ή στην ΕΣΚΑ. Το μπάσκετ για εμάς… δεν είναι η Ευρωλίγκα, αλλά είναι από την Α2 και κάτω. Πιστεύω οι μπασκετικοί καταλαβαίνουν τι εννοώ. Τηρουμένων των αναλογιών, οφείλεις να σέβεσαι την ομάδα σου, τους παίκτες, τους συμπαίκτες σου, την διοίκηση, τους αντιπάλους.

Σε βάθος χρόνου το πιο ωραίο θα είναι η Ηλιούπολη να έχει παιδιά στο ρόστερ από τις ακαδημίες της. Αυτό θα είναι μία επιβράβευση. Αυτό είναι το λιθαράκι που χρειάζεται γενικώς. Οι μεγάλοι που παίζουν, παίζουν γιατί το δικαιούνται. Δεν θα χαρίσει κανείς την θέση σε κανέναν. Είναι χαρά για όλους μας να δίνουμε χρόνο
σε νεαρά παιδιά. Μετά τα πρώτα λάθη, οφείλει ο μικρός να δείξει ότι αξίζει την θέση του.

Είμαι συνεχώς στα γήπεδα, μιλάω με συναδέλφους και συνειδητοποιώ ολοένα και περισσότερο ότι οι παλαιότεροι αν και αντιλαμβάνονται εύκολα το μπάσκετ, ίσως δεν αντέχουν λόγω ηλικίας. Τα νεαρότερα παιδιά θέλουν λίγο περισσότερο ζόρι, ας το θέσουμε έτσι, αθλητικά μιλώντας, για να εμπεδώσουν κάτι. Σίγουρα η αποχή πάντα κάνει κακό. Και σε αφήνει πίσω από τον ρυθμό σου».

https://m.facebook.com/EOKwebradio/