Connect with us

Η εξαιρετική φετινή πορεία του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ιωνικού ΑΣ (Ιωνικός ΝΦ) επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ και ο 38χρονος κόουτς, Χρήστος Σκαλωμένος, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, μάς ανέλυσε πολλές και σημαντικές λεπτομέρειες, επί των τεχνικών ζητημάτων και όχι μόνο. Μέσω συνέντευξής του στην ΕΣΚΑ ο νεαρός προπονητής -και για πολλά χρόνια παίκτης στα τοπικά κι Εθνικά πρωταθλήματα- αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα…

Για το Κύπελλο: «Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ΕΣΚΑ για την εξαιρετική διοργάνωση του Final Four Κυπέλλου! Ήταν μια γιορτή για το μπάσκετ Γυναικών και χαρήκαμε πολύ που συμμετείχαμε! Αυτές οι δράσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι εξόχως σημαντικές και περιμένουμε ανάλογη συνέχεια στο εγγύς μέλλον. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης, έγιναν τρία πολύ ενδιαφέροντα ματς με σασπένς και πολλή τακτική από τους προπονητές. Εμείς στον ημιτελικό απέναντι στην Τούφα παρουσιαστήκαμε αρκετά αγχωμένοι και άστοχοι ως ομάδα, αλλά με όπλο την καλή μας άμυνα πετύχαμε τον βασικό μας στόχο που ήταν να προκριθούμε στον τελικό. Στην συζήτηση που κάναμε κατόπιν με τα κορίτσια πριν τον τελικό με τον Προμηθέα, τονίσαμε το εξής απλό: Πλέον έχει μείνει ένα ματς, πρέπει να μπούμε να το διασκεδάσουμε και στο τέλος να δούμε τι καταφέραμε. Οφείλω να πω ότι τα κορίτσια στο συγκεκριμένο ματς υπερέβαλαν εαυτό, αγωνιζόμενες με απίστευτο πάθος, αυταπάρνηση και δεν συμβιβαστήκαμε καμιά στιγμή με το ενδεχόμενο πιθανής ήττας. Παρ’ όλο που κατά την διάρκεια του αγώνα βρεθήκαμε με την πλάτη στο τοίχο, αντιμετωπίζοντας τρία αναπάντεχα προβλήματα τραυματισμών, επιστρέψαμε και καταφέραμε στο τέλος να επικρατήσουμε, κατακτώντας το Κύπελλο. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Προμηθέα, γιατί ήταν ένας άξιος αντίπαλος, όπως και στις ομάδες του Άρη Χολαργού και της Τούφας Χαλανδρίου που έφτασαν πανάξια στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης».

Για τους στόχους του σωματείου: «Εμείς φέτος είχαμε ως στόχο να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ και να φτάσουμε μέχρι το τέλος στον θεσμό του Κυπέλλου. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, μετά και το πέρας της Β’ φάσης, τερματίσαμε στη διόλου ευκαταφρόνητη δεύτερη θέση (πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 8-0) πίσω από την Άμιλλα Περιστερίου, η οποία άξια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για την φετινή σεζόν. Για μας η σεζόν, μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου, κρίνεται επιτυχημένη και ήδη μπαίνουμε στην διαδικασία του προγραμματισμού ενόψει της νέας σεζόν. Αν η δεύτερη θέση, δώσει και την άνοδο για την Α2 Εθνική Κατηγορία σίγουρα η χρονιά θα έχει κλείσει ονειρεμένα και ιδανικότερα. Εγώ όπως και να έχει, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις παίκτριές μου, οι οποίες ήταν και οι απόλυτες πρωταγωνίστριες μέσα στα παρκέ».

Για την ομάδα του Ιωνικού: «Στην ομάδα γίνεται μια καινούργια προσπάθεια. Και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στο κομμάτι των υποδομών, που αποτελεί εχέγγυο για την εύρυθμη και υγιή λειτουργία κάθε σωματείου. Η δουλειά στα κλιμάκια, στις ακαδημίες είναι υπέρ το δέον σημαντική για κάθε ομάδα που σέβεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της. Με το μπάσκετ Γυναικών άρχισα να ασχολούμαι τελείως τυχαία, όμως τα τελευταία 7 χρόνια μου έχει δώσει πολλές συγκινήσεις, επιτυχίες και στιγμές που μένουν για μια ζωή. Θεωρώ πως το “μυστικό” της επιτυχίας για να είσαι προπονητής σε γυναίκες είναι να καταφέρεις να γίνεις γι’ αυτές πηγή έμπνευσης μέσα στο γήπεδο και φυσικά να δουλεύεις πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας και της διαχείρισης καταστάσεων».

Πορεία ως παίκτης: Άρτεμις Ιλίου (ενώθηκε με τον Αστέρα Ζωοδόχου Πηγής -ομάδα παλιότερα του Δ. Παπανικολάου κ. ά) και συνέχισε ως Ενωση Ιλίου), Ενωση Ιλίου (έφτασε μαζί με την ομάδα στην Β’ Εθνική), Άρης Πετρούπολης, ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ Διαγόρας Δρυοπιδέων, ΠΟΛΙΣ Καλλιθέας, Αναγέννηση Πετραλώνων, Παλατιανή (ως σήμερα)

Ως τεχνικός: Ένωση Ιλίου (τμήματα υποδομών) έως και σήμερα Ιωνικός Ν. Φ. (γυναικείο και head coach της ακαδημίας)