Connect with us

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η διαδικασία των πλέι οφ ανόδου με τα δυο ζευγάρια στην Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών να ξεκινούν τις μονομαχίες τους, με έπαθλο τα δύο εισιτήρια της απευθείας ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Έπειτα, οι δύο ηττημένοι θα ανταμώσουν για την 3η-4η θέση, με στόχο την επιλαχούσα θέση. Ο κόουτς του Φίλιππου Περιστερίου, Άγγελος Γεωργαλάς, που αντιμετώπισε φέτος και τις 4 ομάδες, ανέλυσε μέσω της ΕΣΚΑ τα δεδομένα για τα ανταγωνιστικά όπως αναμένονται παιχνίδια, δίνοντας τις εκτιμήσεις του, τα προγνωστικά του και αναφέροντας λεπτομέρειες επί των τεχνικών θεμάτων, κάνοντας και μία αναδρομή στα πιο παλιά… Ο 47χρονος τεχνικός, μάς μίλησε και για την δική του ομάδα, για την τρέχουσα σεζόν, αλλά και για την επόμενη…
-Να ξεκινήσουμε με τα δύο ζευγάρια. Ηλιούπολη-Ποσειδών ΝΨ:
«Είναι αμφίρροπο το ζευγάρι αυτό, με την έννοια ότι αμφότερες οι ομάδες αξίζουν να βρίσκονται εδώ που έφτασαν, με την συνολική τους εικόνα.
Δικαιούνται το κάτι παραπάνω και οι δύο, ωστόσο θεωρώ πως η Ηλιούπολη, ως πιο σταθερή στην διάρκεια της σεζόν, έχει ένα πλεονέκτημα παραπάνω για την άνοδο. Συν το αβαντάζ έδρας, αλλά και το πιο γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ. Η Ηλιούπολη του κόουτς Καρακώστα στηρίζεται περισσότερο στο σετ παιχνίδι, στο 5 εναντίον 5, ο Ποσειδών έχει πολύ καλά στοιχεία στο να τρέξει στο ελεύθερο γήπεδο. Η Ηλιούπολη θα κοιτάξει να εκμεταλευτεί την ποιότητα των έμπειρων παιδιών, μέσα στην ρακέτα, όσον αφορά τον Γιανναλέτσο και κυρίως με τα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση του Γκαβανόπουλου, που αποδεικνύεται βέβαια μία κομβική προσθήκη στο ρόστερ της. Μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του. Θα κοιτάξει να βασιστεί στα ατού της η Ηλιούπολη, από την άλλη ο Ποσειδών του κόουτς Θωμόπουλου θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει, να βγάλει γρήγορες φάσεις, περιμένοντας πολλά από παίκτες-κλειδιά, Ιωακειμίδη και Δεληγιάννη. Θεωρώ η σειρά θα είναι ανταγωνιστική, όπως και τα μεταξύ τους ματς στην
κανονική διάρκεια της σεζόν και ίσως όλα κριθούν σε τρίτο ματς».
-Γαλάτσι-Νήαρ Ηστ:
«Το Γαλάτσι έχει το αβαντάζ της έδρας, έχει την δική του δυναμική στο γήπεδό του, έχει έναν δικό του τρόπο να δυσκολεύει τον κάθε αντίπαλο, πολλά από τα παιδιά του ρόστερ είναι χρόνια στην ομάδα, όπως φυσικά και ο κόουτς Κουμαράς. Αρκετά παιδιά έπαιξαν και σε παραπάνω κατηγορίες. Η εμπειρία λοιπόν από τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις παίζει τον ρόλο της. Από την άλλη, η Νήαρ Ηστ κουβαλά σαφώς μία βαριά φανέλα, έχει ένα πολύ βαρύ όνομα για την κατηγορία και ένα σύνολο αρκετά ανταγωνιστικό και διψασμένο για διάκριση. Παίκτης βαρόμετρο φυσικά είναι ο Κουπίδης, παίκτης πολυτέλεια για την κατηγορία. Ενα παιδί που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο, εκτός του να σκοράρει μόνο, έχοντας σπουδαίες μπασκετικές παραστάσεις από το ανώτερο επίπεδο και παίζοντας με την εμπειρία του. Φαβορί, αν πρέπει να ονοματίσω μία ομάδα, θα έχριζα την Νήαρ Ηστ, αν και το Γαλάτσι δείχνει αρκετά αποφασισμένο για την υπέρβαση. Ο Κεφαλάς από την μία και ο Κουπίδης από την άλλη πλευρά, είναι παίκτες που μπορούν να αλλάξουν την ροή, την εικόνα ενός αγώνα, προς όφελος της ομάδας τους και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η σειρά. Ο πολύπειρος κόουτς Κουμαράς από την μία και ο νεαρός κόουτς Καραμπάς από την άλλη έχουν περάσει την φιλοσοφία τους στις ομάδες τους και ο καθένας τις δικές του τεχνικές λεπτομέρειες στο στυλ παιχνιδιού, βασιζόμενοι σε συγκεκριμένα ατού».
-Μία αποτίμηση της σεζόν, έως σήμερα, το ταμείο και μια συνολική εικόνα:
«Το πιο βασικό είναι πως ολοκληρώνεται ομαλά επιτέλους η σεζόν, μετά από δύο έτη με τα γνωστά προβλήματα και την διακοπή. Η πορεία του Φίλιππου κρίνεται άκρως ικανοποιητική, καθώς καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που φτιάχτηκε για να διεκδικήσει ό,τι το καλύτερο. Ανά περιόδους παίξαμε πιστεύω ωραίο μπάσκετ και προσπαθήσαμε να ταιριάξουμε σε ένα μπασκετικό πάντρεμα πολλά νεαρότερα παιδιά, μαζί με 3-4 πιο έμπειρα. Παρά τις δυσκολίες της χρονιάς κατορθώσαμε κι ανταπεξήλθαμε, το ταμείο κρίνεται θετικό όπως θετική είναι και η αποτίμηση για εμάς. Πάνω σε αυτά τα στοιχεία σκοπεύει η ομάδα να πορευτεί και τη νέα σεζόν, να πατήσει πάνω στην καλή της σεζόν, να χτίσει πάνω εκεί επιχειρώντας να διατηρήσει τον βασικό της κορμό από το ρόστερ, προσθέτοντας 2-3 ποιοτικές πινελιές στο έμψυχο δυναμικό. Αυτό είναι το πλάνο που βασίζεται ο προγραμματισμός και το σχέδιο από την διοίκηση, το οποίο και τίθεται σε εφαρμογή. Κάναμε μία αρκετά καλή προσπάθεια, συμμετείχαμε πρώτη φορά στα πλέι οφ ανόδου και γιατί όχι να μην ψάξει ο Φίλιππος από εδώ και πέρα το δικό του ταβάνι, να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Με την κοινή προσπάθεια της διοίκησης και των ανθρώπων της ομάδας, μαζί και με τον συνεργάτη μου, Δημήτρη Κατσιώτη, κοιτάμε, όπως είναι λογικό, να θέτουμε κάθε φορά κι έναν στόχο για κάτι ακόμη καλύτερο».
-Οι επόμενοι στόχοι:
«Στόχος είναι να αναδεινύουμε παιδιά, να παίρνουν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ και είναι βέβαιο πως το σωματείο συνεχίζει πιστό στο πλάνο του, έχοντας όραμα και στόχο για το καλύτερο δυνατό. Το παν είναι να βγαίνουν καινούριοι πρωταγωνιστές στο γήπεδο. Και το Περιστέρι συνολικά ως περιοχή πάντα το έκανε αυτό. Θυμάμαι την δουλειά που γινόταν, επί εποχής Κορωνιού κλπ στον ΓΣ Περιστερίου, γιατί κι εγώ είχα την τύχη να βρεθώ στα πρώτα μου βήματα στην ομάδα και να ξεκινήσω το μπάσκετ πλάι σε παίκτες που αργότερα πρωταγωνίστησαν στο μπασκετικό προσκήνιο. Η αλήθεια είναι πως το Περιστέρι δεν έχει κάποια ομάδα στα εθνικά πρωταθλήματα (Α2, Β’, Γ’) και σίγουρα αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένας μεγάλος στόχος, κάτι πολύ σημαντικό, γενικότερα και για την περιοχή».
Πορεία ως παίκτης
ΓΣ Περιστερίου, Αμιλλα, Πανελλήνιος, Εύνικος, Δούκας, Αρης Πετρούπολης, Ολυμπιαδα Πετρούπολης
Ως προπονητής: Ακαδημίες Αρη Πετρούπολης, Ολυμπιάδα Πετρούπολης (από Δ’ μέχρι Β’ ΕΣΚΑ), Μαρούσι (βοηθός του Κώστα Κεραμιδά), ΜΕΝ Ιλίου (από Γ’ σε Α’ ΕΣΚΑ), Φίλιππος Περιστερίου.
Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο κόουτς Γεωργαλάς, επί τω έργω στον πάγκο του Φίλιππου και ως παίκτης (του Πανελληνίου), προ 20ετίας, με αντίπαλο τον νυν ασίσταντ του Ολυμπιακού, Γιώργο Μποζίκα (τότε παίκτης του Ιωνικού ΝΦ).