Connect with us

Η ιστορική Νήαρ Ηστ, το μπασκετικό καμάρι της Καισαριανής είναι ξανά στα «σαλόνια» των Εθνικών κατηγοριών, μετά την άνοδό της από την Α’ ΕΣΚΑ προς την Γ’ Εθνική, αφήνοντας τα τοπικά πρωταθλήματα και δείχνει πια αποφασισμένη να φτάσει όσο πιο ψηλά… όπως παλιά. Με συνέντευξή τους στην ΕΣΚΑ, τόσο ο 38χρονος εμβληματικός της αρχηγός, Θέμης Κουπίδης, που αποκάλυψε πως είναι κοντά στο να σταματήσει το μπάσκετ, όσο και ο προπονητής, Πέτρος Καραμπάς, αναφέρθηκαν στο τώρα αλλά και την επόμενη μέρα:

Θέμης Κουπίδης (αρχηγός):
«Είναι στην σκέψη μου να σταματήσω πλέον. Ήθελα να ανεβάσουμε την ομάδα όμως, ήταν χρέος μας και χρέος μου. Έκανα τα πάντα για την ομάδα πάντα με την καρδιά μου. Δώσαμε τα πάντα και φέτος. Το αξίζαμε. Η ομάδα κερδίζει από το γεγονός ότι έχει πολλά νεαρά παιδιά στα οποία πρέπει να βασιστεί. Να πιστέψει στα νέα παιδιά. Να πάρουν τις ευκαιρίες τους, έχουμε τον κατάλληλο κόουτς. Να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα παράγει νέα παιδιά. Όσο για μένα, έχω ξεκινήσει ήδη με τις μικρές ηλικίες προπονητικά κοντά στον σύλλογο. Για μένα είναι επιθυμία να είμαι δίπλα στο σωματείο, από οποιοδήποτε πόστο, εφόσον και οι άνθρωποι κρίνουν ότι χρειάζομαι. Γύρισα πριν μερικά χρόνια στα 34 μου, για να βοηθήσω στην Β’ ΕΣΚΑ τη Νήαρ κι ενώ μπορούσα να συνεχίσω να παίζω πιο ψηλά, αλλά αχάριστος δεν είμαι, εκτιμώ, σέβομαι ό,τι μου έδωσε η Νήαρ. Ήθελα να ανταποδώσω. Αναφορικά με την σεζόν, έχω να πω πως αν δεν υπάρχει φόβος, δεν έχεις κι ευθύνες. Ήμασταν προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι. Θέλαμε πολύ την άνοδο και τα καταφέραμε, μείναμε ενωμένοι, το πιστέψαμε».

Ο Κουπίδης, νεαρός προ 20ετίας με αντίπαλο τον Ζήση, τότε της ΑΕΚ., υπό το βλέμμα του Πασχάλη.

 

Πέτρος Καραμπάς (κόουτς): «Αφιερώνουμε την άνοδο στον κόσμο της περιοχής. Περίμεναν διακαώς μία επιτυχία μετά από καιρό. Το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο στο τελευταίο ματς και με πολύ κόσμο σε όλους τους αγώνες. Αφιερώνουμε την άνοδο επίσης στον αρχηγό μας, Θέμη Κουπίδη. Θέλει να σταματήσει, προσπαθούμε να τον μεταπείσουμε, αλλά αν σταματήσει, σταματά σε μία χαρούμενη και σημαδιακή στιγμή για την ομάδα. Όλοι οι παίκτες ξεπερνούσαν κάθε φορά τον εαυτό τους, αξίζουν αυτή την άνοδο. Είναι μοναδικό το συναίσθημα. Η ομάδα είναι υγιής, είναι οικογένεια. Η Νήαρ είναι σαν το σπίτι μου, τα συναισθήματα έντονα, ως παίκτης, ως προπονητής πια και θέλουμε ανάλογη συνέχεια. Η χρονιά ήταν δύσκολη. Ξέρουμε οι ίδιοι πόσο δύσκολη ήταν η χρονιά. Τα καλύτερα έρχονται. Υπάρχει συσπείρωση και στήριξη, υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και στέκονται πάντα δίπλα της. Υπάρχει τεχνογνωσία, ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες και κάθε φορά θέτουμε καινούριους στόχους. Μπορεί να ήμασταν με χαμηλό μπάτζετ, αλλά κινούμαστε σιγά σιγά με σωστή τροχιά, σε καλό δρόμο».