ΕΣΚΑ

Final-4 Νέων: Οι δηλώσεις των κόουτς

Εχει δημοσιευτεί σε ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το final-4 Νέων στο κλειστό του Μπουρναζίου κεντρίζει το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την δράση στην ΕΣΚΑ αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους τέσσερις κόουτς να ανοίγουν τα χαρτιά τους ενόψει του σημαντικού μπασκετικού ραντεβού στα δυτικά προάστια. Θυμίζουμε, το Σάββατο διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί (17.45) Νίκη Αμαρουσίου-ΑΕΝΚ, (20.00) Λεόντειος-Κορωπί και την Κυριακή ο μικρός (17.45) και ο μεγάλος (20.00) τελικός με έπαθλο την κούπα!
Χρήστος Αναστασίου (Νίκη Αμαρουσίου):
«Ακολουθήσαμε το αναπτυξιακό μας πλάνο. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε πολλά παιδιά και μέσω της αντρικής ομάδας. Είναι επιτυχία ότι φτάσαμε ως εδώ, παρά τα πολλά προβλήματα μέσα στην σεζόν. Παίξαμε με δυνατές ομάδες, ικανούς αντιπάλους. Παίζουμε τώρα με την Κηφισιά, οι ομάδες θα έλεγα από πλευράς δυναμικότητας είναι ίσες. Άσχετα με το αποτέλεσμα, πάμε να το χαρούμε όλοι μας και να ψάξουμε το καλύτερο δυνατό. Θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σε ένα φάιναλ φορ πολλές φορές όλα είναι ανοιχτά και δεν υπάρχει προγνωστικό. Παίζει ρόλο και η μέρα, η ψυχολογία, η κατάσταση που θα βρεθείς. Είναι σημαντικό να διεξάγονται δυνατά τουρνουά, διοργανώσεις που τονώνουν το ενδιαφέρον. Μας ενδιαφέρει η εξέλιξη των παιδιών, να βρουν τα πατήματά τους στον χώρο και να διακριθούν. Να βρουν τις θέσεις τους στο ελληνικό μπάσκετ. Από την ΕΣΚΑ γίνεται πολύ καλή προσπάθεια για να αναβαθμιστεί το προϊόν. Στόχος μας είναι να πορευόμαστε με συγκεκριμένο πλάνο πάνω στην φιλοσοφία μας. Ήδη βλέπουμε ορισμένα παιδιά δεδομένα να ξεχωρίζουν και να βγάζουν ποιότητα στο παρκέ, σκοπός μας είναι αυτό να συνεχίσει να γίνεται και να αποδίδει καρπούς η συνολική δουλειά που κάνουμε όλοι μας».
Δημήτρης Λαγοπόδης (ΑΕΝ Κηφισιάς):
«Εχουμε παίξει ήδη με την αντίπαλό μας δύο ματς. Γνωριζόμαστε καλά. Έχουμε από μία νίκη ο καθένας στην αντίπαλη έδρα. Θα είναι ένα ντέρμπι. Ευχόμαστε να είμαστε νικητές. Στόχος μας είναι να πετύχουμε την πρωτιά. Ταυτόχρονα βασικός στόχος είναι η ομάδα να καταφέρει να βγάλει νέα παιδιά και στην πρώτη ομάδα. Ήδη έχει ξεκινήσει αυτό και γίνεται με αρκετά παιδιά. Πιστεύουμε θα δείξουν τις ικανότητές τους στην συνέχεια. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή παράδοση στις μικρές ηλικίες, είναι σημαντική η κάθε επιτυχία σε αυτό το επίπεδο. Θεωρώ θα είναι ένα ισορροπημένο φάιναλ φορ, ανάμεσα σε τέσσερις πολύ καλές ομάδες. Ευχόμαστε να έχει κόσμο το γήπεδο, να το χαρούν τα παιδιά και να αναδειχτεί πρωταθλητής ο πιο καλός συνολικά. Επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά πια στον μεγάλο στόχο του φάιναλ φορ και το Κύπελλο δεν κρύβουμε ότι είναι κάτι που το θέλουν όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα. Υπάρχει εμπιστοσύνη, υπάρχει πίστη και θέλουμε μέσα από την παραγωγική διακδικασία να συνδυάζουμε αποτελέσματα και επένδυση σε νεαρά παιδιά. Το να αναδεικνύονται παιδιά μέσω και της πρώτης ομάδας και μάλιστα γηγενή είναι πολύ σημαντικό. Όπως σημαντικό είναι να υπάρχει και αυτή η προβολή στις μικρές ηλικίες, στους επόμενους πρωταγωνιστές και να ανεβαίνει ολοένα και το επίπεδο».
Aνδρέας Ματθαίος (Λεόντειος):
«Προερχόμαστε από τον έτερο όιμιλο, σε σχέση με τις άλλες τρεις φιναλίστ, έναν όμιλο που απαρτιζόταν από ομάδες εκτός Εθνικών κατηγοριών. Διευθυντής και επικεφαλής της ακαδημίας μας είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς, μέσα από μία ευρύτερη συνεργασία με το Eurohoops, υπό την αιγίδα του και την εποπτεία του. Ως κόνσεπτ το όλο εγχείρημα ουσιαστικά έναν χρόνο δουλεύει, λόγω της διακοπής που υπήρξε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Τώρα ουσιαστικά χτίζουμε μία δομή, μία βάση, μία ομάδα και λειτουργούμε όπως θα θέλαμε. Δίνουμε ευκαιρία σε νέα παιδιά να εξελιχθούν. Αυτό είναι το σκεπτικό μας και μόνο. Το αντρικό μας ήταν σχεδόν η ίδια ομάδα με τους Νέους Άνδρες. Αυτό από μόνο του κάτι δείχνει, κάτι λέει. Προσπαθούμε να παίζουμε με τους όρους αυτούς. Πρέπει να γίνεται αυτή η ανανέωση στο μπάσκετ γενικώς. Θέλουμε να βγουν τα παιδιά μπροστά. Να προσαρμόσουμε τα παιδιά σε συνθήκες αγώνα. Τα παιδιά πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν. Είμαστε κάτι σαν… σταχτοπούτα τώρα στο φάιναλ φορ. Κρατάμε τον ενθουσιασμό μας, αλλά πάμε βήμα βήμα για ό,τι το καλύτερο. Θα μπούμε με τις δυνατότητές μας, τις πιθανότητές μας και όπως μας βγάλει. Σε όλη την σεζόν είχαμε μία ομολογουμένως καλή πορεία, με δυο ήττες. Η