ΕΣΚΑ

Κύπελλο Ανδρών: Οι δηλώσεις των προπονητών

Εχει δημοσιευτεί σε ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Οι προβολείς στρέφονται στο επερχόμενo final-4 Κυπέλλου ΕΣΚΑ Ανδρών, με τους τέσσερις φιναλίστ, ο καθένας από μεριάς του, να ψάχνει το καλύτερο δυνατό, έχοντας τον δικό του ξεχωριστό στόχο μέσα από το σημαντικό μπασκετικό ραντεβού, όπως τονίζουν και οι πρωταγωνιστές . Ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το Κύπελλο, ξεχωρίζει η παρουσία ομάδας της Β’ Εθνικής, του Αιγάλεω,που συμμετέχει για ακόμη μια φορά στον θεσμό, με το «Σίτι», δικαίως να χαρακτηρίζεται και ως φαβορί. Επίσης θέση στην 4αδα έχουν ο ιστορικός Πανελλήνιος, που ανέβηκε στην Α’ ΕΣΚΑ, η Ηλιούπολη που επέστρεψε στη Γ’ Εθνική και η ΑΕΚ Περιστερίου, ομάδα της Γ’ ΕΣΚΑ. Οι προπονητές των ομάδων μίλησαν στην ΕΣΚΑ και μέσω των συνεντεύξεών τους, ανέλυσαν τα δεδομένα:

Αλέξανδρος Ζαβός (Αιγάλεω):
«Το Κύπελλο είναι ένας παραδοσιακός ιστορικός θεσμός για την ΕΣΚΑ και μάλιστα με πολλά και ανταγωνιστικά ματς κατά καιρούς. Όταν φτάνεις ως εδώ, προφανώς και θέλεις έναν τίτλο στο παλμαρέ σου, πολλώ δε μάλλον το Αιγάλεω, που έχει δημιουργήσει και μία δική του σημαντική παράδοση στον θεσμό. Περιμένουμε με ανυπομονησία την διοργάνωση και ουσιαστικά το φάιναλ φορ είναι το επιστέγασμα μίας συνολικής προσπάθειας μέσα από μία δύσκολη χρονιά. Μέσα από την διαδικασία των παιχνιδιών το Αιγάλεω έφτασε για ακόμη μια φορά στην 4αδα και στόχος είναι φυσικά το τρόπαιο. Έχω κερδίσει και παλαιότερα με τον Αμύντα ένα ανάλογο τρόπαιο, έχω εικόνα του πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχεις σε αυτή την μπασκετική γιορτή και αναμένουμε μια άρτια διοργάνωση από την Ένωση. Αγωνιστικά, οφείλουμε να μην υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο, ασχέτως αν είναι οι τρεις αντίπαλοι από μικρότερες κατηγορίες, γιατί οι εκπλήξεις σε αυτές τις περιπτώσεις παραμονεύουν. Όταν είσαι, νιώθεις, ή σε ονομάζουν φαβορί, πρέπει και να το επιβεβαιώσεις στο παρκέ. Ίσως χρονικά να μπορούσε να γίνει το φάιναλ φορ λίγο πιο πριν, στην διάρκεια της σεζόν, όπως ίσως παλαιότερα, κοντά στο Πάσχα, αλλά αναμφίβολα επηρέασε όλο το καλεντάρι η όλη φετινή δυσκολία, με τόσα που συνέβησαν. Ο ρυθμός σε μία ομάδα είναι καθοριστικό στοιχείο. Εμείς, αν αυτό μετράει σε κάτι και λέει κάτι, είχαμε μέχρι πρόσφατα αγώνες. Κινούμαστε βάσει προγράμματος και προετοιμαστήκαμε κανονικά για να είμαστε όπως πρέπει στην τελευταία υποχρέωσή μας για την σεζόν αυτή».

Φώτης Καρακώστας (Ηλιούπολη):
«Όσον φορά το Κύπελλο. Ελπίζω να γίνουν κινήσεις από εδώ και πέρα, ώστε το προϊόν να αναβαθμίζεται περισσότερο, να μην μένει στάσιμο να μην απαξιώνεται, να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο θεσμός. Παίξαμε 5 ματς Κυπέλλου τον Σεπτέμβριο. Τα χρησιμοποιήσαμε προφανώς όπως κι οι άλλες ομάδες, για τους δικούς τους λόγους, ως δυνατά φιλικά προετοιμασίας, για χρήσιμα συμπεράσματα. Είμαστε στο τέλος Μάη, καλούμαστε να παίξουμε στο φάιναλ φορ και καταλαβαίνει κανείς ότι είναι δύσκολο για τις ομάδες να μαζευτούν, να βρουν ρυθμό, έχοντας ουσιαστικά ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους από καιρό πριν, λιγότερο ή περισσότερο η καθεμία. Όταν προκύπτουν διακοπές στο πρόγραμμα χάνεις την ροή σου, δεν είναι εύκολο μετά, ειδικά εφόσον έχεις τελειώσει τα ματς πρωταθλήματος, να κρατήσεις τους παίκτες «ζεστούς», από αγωνιστικής άποψης, αλλά και πνευματικά. Σβήσαμε, αδειάσαμε μετά την επίτευξη του στόχου που είχαμε, δηλαδή την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Μείναμε από ενέργεια, μετά από μία πολύ δύσκολη κι απαιτητική χρονιά. Ίσως μία ιδέα που εγώ θα πρότεινα τουλάχιστον να ήταν πιο προσιτή για όλο αυτό. Δηλαδή να γίνεται το φάιναλ φορ Παρασκευή και Κυριακή, να υπάρχει μία μέρα κενό ενδιάμεσα έστω. Ώστε και οι παίκτες να έχουν μία ανάσα παραπάνω από την απανωτή αγωνιστική υποχρέωση, πολλώ δε μάλλον σε μία εποχή τώρα. Στο οτιδήποτε μπαίνει ένα πλάνο αρτιότερου προγραμματισμού, οργάνωσης κι ενημέρωσης, πάντα είναι χρήσιμο και βοηθάει για να βγαίνει συνολικά και ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε πάντως, παρά τα όσα ανέφερα, να εμφανιστούμε αξιοπρεπείς, να αποφύγουμε τυχόν νέα προβλήματα τραυματισμών και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορέσουμε. Γνωρίζοντας σαφώς, όπως όλοι μας, πως βάσει δυναμικής, το απόλυτο φαβορί και γι’ αυτό το φάιναλ φορ είναι το Αιγάλεω. Οσον αφορά τη νέα χρονιά και την ομάδα μας, όλα τα σχέδια για όλους μας θα μπουν σε εφαρμογή πολύ σύντομα».

Κωστής Λημναίος (Πανελλήνιος):
«Εμείς έχουμε τελειώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας εδώ και αρκετό καιρό. Πλην του Κυπέλλου σαφώς, καθώς απομένει το