ΕΣΚΑ

Final-4 Παμπαίδων: Η ματιά των ειδικών

Εχει δημοσιευτεί σε ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μία ακόμη μπασκετική γιορτή πλησιάζει με το final-4 των Παμπαίδων Α’ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος. Γλυκά Νερά-Περιστέρι, Απόλλων Σμύρνης-Κολέγιο Ντερή είναι οι τέσσερις φιναλίστ, τα δύο κατά σειρά ζευγάρια των ημιτελικών στις 25/6 στο Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Μέσω τοποθετήσεών τους στην ΕΣΚΑ τέσσερις προπονητές που αντιμετώπισαν τις ομάδες του final-4 στην διάρκεια της σεζόν και μάλιστα σχετικά πρόσφατα, ανέλυσαν τα δεδομένα και με την (τεχνική) ματιά του ειδικού εξηγούν, εκφράζοντας και τις απόψεις τους και για τη νέα σεζόν…
Θάνος Οικονομίδης (κόουτς Αρη Πετρούπολης):
«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα των Γλυκών Νερών για την πρόκριση στο Final-4. Τους έυχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια της διοργάνωσης.
Για εμάς το πρόσφατο ματς ήταν ένας αγώνας αντάξιος του επιπέδου των δύο ομάδων σε μία εξαιρετική μπασκετική ατμόσφαιρα στο κλειστό των αντιπάλων.
Εμείς δεν ξεικνήσαμε καλά τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βγάλαμε αντίδραση στο β’ μέρος, κάτι το οποίο κρατάμε. Μέσα απο τέτοιους αγώνες οι αθλητές γίνονται καλύτεροι και αποκτούν εμπειρίες. Κάτι που τα παιδιά στερήθηκαν τα δύο χρόνια που πέρασαν. Ολοι θέλουμε να δούμε λοιπόν ένα ανταγωνιστικό final-4 και είμαι βέβαιος πως αυτό θα συμβεί, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει σαφή προγνωστικά. Απλώς μόνο βάσει της εικόνας που έχουμε από ομάδες που τουλάχιστον αντιμετωπίσαμε. Κάποια δεδομένα είναι σίγουρα πάντως και αναφορικά με παιδιά που ξεχωρίζουν και αυτό είναι ευχάριστο. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και σε όλη την χρονιά γενικότερα. Οι εικόνες που απέκτησαν την φετινή σεζόν θα τους φανούν πολύ χρήσιμες την επόμενη περίοδο όπου σαν Αρης Πετρούπολης θα συμμετέχουμε στο υψηλότερο επίπεδο, την Α’ Κατηγορία Παίδων. Οι επόμενες προκλήσεις και αποστολές είναι μπροστά μας και είμαι σίγουρος πως με πολλή δουλειά θα συνεχίσει η ομάδα στον σωστό δρόμο και πάνω στο πλάνο που έχει χαράξει».
Νίκος Λατρόβαλης (υπεύθυνος ακαδημιών Παγκρατίου):
«Το Περιστέρι, το οποίο και αντιμετωπίσαμε, είναι μια δυνατή ομάδα με αθλητές που έχουν σαφή γνώση των βασικών, πολύ αθλητική ομάδα και με βάθος πάγκου.
Φέτος, γενικότερα, το πρωτάθλημα U15 ήταν πολύ δυνατό και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν είχαν πολύ αξιόλογη παρουσία, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και των δεδομένων δυσκολιών της εποχής. Το final-4 σίγουρα θα έχει πολύ ωραία παιχνίδια και θα το παρακολουθήσω με ενδιαφέρον όπως παρακολούθησα αυτό των Κ-14. Mε τις άλλες ομάδες του f4 δεν έχουμε συναντηθεί φέτος, αλλά ξέρω ότι διαθέτουν πολύ καλές ομάδες. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στην ομάδα από τα Γλυκά Νερά, όπου τα τελευταία χρόνια παρουσίαζει συνεχείς διακρίσεις χωρίς μεταγραφές, αξιοποιώντας τα παιδιά της περιοχής και μόνο. Και γι’ αυτό της αξίζουν συγχαρητήρια. Θέλουμε τέτοιες διοργανώσεις, δυνατές, ανταγωνιστικές και την Ενωση μπροστά στα μεγάλα μπασκετικά γεγονότα. Φαβορί του τουρνουά θεωρώ ίσως είναι το Ντερή. Νομίζω ο τελικός θα είναι Περιστέρι-Ντερή, αλλά θα φανεί. Οσο για εμάς στο Παγκράτι, θεωρώ βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, συνεχίζουμε την δουλειά, όλο το σταφ, πάντα στόχος του συλλόγου είναι να γεννά πρωταγωνιστές, να βγάζει παιδιά και μέσα από την δυναμική του σωματείου να αναδεικνύονται ταλέντα. Διατηρούμαστε στην ελίτ των ακαδημιών της Αθήνας, έχοντας σαν κεντρικό άξονα το ανοιχτό του 17ου γυμνασίου, που το κρατάμε σε άριστη κατάσταση με εξ ιδίων έξοδα».
Χρήστος Σγουρίτσας (κόουτς-Πλάτων):
«Ο Απόλλων είναι ένα σωματείο που δείχνει έμπρακτα πως φροντίζει τις υποδομές του και μάλιστα κάνει πολλή καλή δουλειά, έχοντας κι επιτυχίες στην παραγωγή παικτών. Η ομάδα του 2007 λοιπόν είναι μία γεμάτη ομάδα με πολλούς και καλούς αθλητές και ομοιογένεια, όπως φάνηκε. Είναι δεμένοι μεταξύ τους, οι κόουτς δίνουν σωστή κατεύθυνση και φροντίζουν να δίνουν ευκαιρίες. Προφανώς δύο παιδιά έχουν ξεχωρίσει όπως φαίνεται και η ομάδα τους βλέπει το κάτι παραπάνω σε αυτά τα παιδιά για το μέλλον, ως ε