Connect with us

Mε συνέντευξή της στην ΕΣΚΑ η τεχνικός της γυναικείας ομάδας του Σπόρτιγκ, Ιωάννα Γιαννακάκου, ανέλυσε το τι αναμένεται να δούμε την φετινή σεζόν:

Για την Α’ κατηγορία και το πρωτάθλημα:
«Φαίνεται πως η κατηγορία της Α’ την φετινή χρονιά θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική σε σχέση με την προηγούμενη. Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά με καλές παίκτριες, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να ξεχωρίζει σημαντικά σε δυναμικότητα. Τα περισσότερα παιχνίδια θα είναι ανταγωνιστικά και θα κρίνονται στις λεπτομέρειες, οπότε πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για το καλύτερο δυνατό».
Για τον Σπόρτιγκ:
«Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ένα πλάνο στο οποίο οι υποδομές μας θα συνδέονται άμεσα με το γυναικείο τμήμα. Ο αναπτυξιακός και αγωνιστικός σχεδιασμός των τμημάτων νεανίδων/κορασίδων στοχεύει στην σταδιακή στελέχωση του γυναικείου από παιδιά του συλλόγου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό ταυτόχρονα βέβαια με την εξέλιξή τους. Πάνω σε αυτό το μοτίβο κινούμαστε και υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας».
Οι στόχοι:
«Για εμάς η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη. Ο σύλλογος που φυσικά προέρχεται από την Α1, με τις πολλές και ιστορικές του επιτυχίες, για μια χρονιά δεν κατέβασε γυναικεία ομάδα και φέτος θα κάνει επανεκκίνηση, αγωνιζόμενος στην Α’ ΕΣΚΑ, με μακρόπνοο πλάνο. Με ξεκάθαρο στόχο να επανέλθει εκεί που ανήκει, στις Εθνικές κατηγορίες. Σε ό,τι αφορά τους βραχυπρόθεσμους στόχους μας, περιορίζονται στο να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας και στο τέλος της σεζόν να κάνουμε «ταμείο». Η ομάδα αποτελείται από ένα νεανικό ρόστερ και τρεις έμπειρες αθλήτριες που αναμφίβολα θα χρειαστούν λίγο χρόνο παραπάνω για να γίνουν ένα καλό σύνολο, αφού οι περισσότερες αθλήτριες για πρώτη φορά βρίσκονται στην ίδια ομάδα. Το σημαντικό είναι πως όλοι έχουμε όρεξη, βρισκόμαστε στο γήπεδο και δουλεύουμε καθημερινά, ώστε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι».
Οι αντίπαλοι:
«Το πρωτάθλημα θα είναι εξόχως ανταγωνιστικό. Υπάρχουν αρκετές ομάδες με καλό σύνολο παικτριών που θα διεκδικήσουν μια θέση στην τετράδα της διοργάνωσης. Επίσης στους πάγκους βρίσκονται καλοί προπονητές με εμπειρία στην κατηγορία και την ικανότητα να καθοδηγήσουν τις ομάδες τους προς τις προνομιούχες θέσεις. Σίγουρα φέτος θα δούμε ωραία και δυνατά παιχνίδια και ελπίζουμε αυτό να ανεβάσει γενικότερα το επίπεδο ποιότητας και ανταγωνισμού, αλλά συνάμα και το ενδιαφέρον του κοινού».