Connect with us

Μέσω συνέντευξής του στην ΕΣΚΑ ο Τάσος Τάσιος, παλιός παίκτης και νυν προπονητής στον Σπόρτιγκ, σημειώνει όλα όσα περιμένει από την φετινή αγωνιστική σεζόν για την ιστορική ομάδα των Πατησίων και όχι μόνο:

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές, χωρίς τραυματισμούς. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα ως πρώτος προπονητής (είχα περάσει ως παίχτης-αρχηγός για 3 χρόνια και ως ασίσταντ του κ. Ψυχογιόπουλου)».
Κατόπιν, αναφέρθηκε:

Για την ομάδα:
«Η ομάδα κράτησε έναν κορμό από πέρυσι (χάσαμε κάποια παιδιά ωστόσο, τα οποία όμως έπρεπε να κάνουν το βήμα παραπάνω) και προσθέσαμε αρκετούς νεαρούς αθλητές με όρεξη για δουλειά, κίνητρο και φιλοδοξίες. Επίσης ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα και τρία παιδιά από το εφηβικό μας τμήμα. Σε αυτούς προσθέσαμε 2 αθλητές με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα που θα μας βοηθήσουν στην φετινή δύσκολη χρονιά. Είμαστε μια νεανική ομάδα με πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη για δουλειά. Γνωρίζουμε όλοι σε ποιά ομάδα είμαστε, ποια φανέλα εκπροσωπούμε και με την βοήθεια των φιλάθλων θα παλεύουμε σε κάθε αγώνα για το καλύτερο. Η διοίκηση είναι δίπλα μας και προσπαθεί να μας λύνει ό,τι πρόβλημα παρουσιάζεται».

Τους στόχους:
«Οι αγωνιστικοί στόχοι που θέσαμε είναι: Η διατήρηση του κορμού και η ενίσχυσή του και τέλος η προώθηση αθλητών από τις ακαδημίες μας. Η παραμονή στην κατηγορία (είναι πιθανόν να πέσουν πολλές ομάδες φέτος) και ό,τι καλύτερο στην πορεία. Να παίξουμε όμορφο μπάσκετ, να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε και να περνάμε καλά εντός και εκτός παρκέ».

Την κατηγορία:
«Πιστεύω ότι φέτος θα είναι η πιο δύσκολη Α’ ΕΣΚΑ των τελευταίων 10 χρόνων, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, το κάνει ακόμη πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό. Θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ. Δεν μπορείς να χρίσεις φαβορί, ούτε να αναφερθείς σε αουτσάιντερ από τώρα».

Τους αντιπάλους:
«Για να μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τις ομάδες του ομίλου μας, θα πρέπει να έχω πλήρη αγωνιστική εικόνα. Από τις κινήσεις τους όμως, πιστεύω ότι όλες οι ομάδες θα είναι ενισχυμένες και πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι από την αρχή έως το τέλος του πρωταθλήματος για να πετύχουμε τους στόχους μας, καθώς τα λάθη δεν συγχωρούνται και τίποα δεν χαρίζεται».

Τις ακαδημίες (στις οποίες έχει την γενική επίβλεψη):
«Θέλουμε να δώσουμε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες μας όπως διαχρονικά γίνεται στο σωματείο και δουλεύουμε πάνω σε αυτό, ώστε τα επόμενα χρόνια ακόμη πιο πολλά παιδιά να πλαισιώνουν το αντρικό και γυναικείο τμήμα. Με υπομονή, σωστή δουλειά και μεθοδικά θα τα καταφέρουμε».