Connect with us

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση που έχει δημοσιευτεί στο site της Ομοσπονδίας:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διοργανώνει την Τελική Φάση του «3x3GR NATIONAL TOUR», ως ακολούθως:

Τόπος &Ημερομηνία Διεξαγωγής

Η Τελική Φάση του «3x3GR NATIONAL TOUR» θα διεξαχθεί το διάστημα 23-25 Σεπτεμβρίου2022 στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος, όπου θα τοποθετηθούν προσωρινές εγκαταστάσεις με βάση τις προδιαγραφές της FIBA για ανάλογες διοργανώσεις επιπέδου Quest.

Δικαίωμα συμμετοχής και ηλικιακές κατηγορίες

Δικαίωμα συμμετοχής στην TελικήΦάση του «3x3GR NATIONAL TOUR»έχουν οι νικήτριες ομάδεςτων παρακάτω κατηγοριών, στα τουρνουά που αποτελούν μέρος του 3x3GRNationalTour.

MEN +18 QUEST

WOMEN +18

MEN U18

WOMEN U18

Διευκρινιστικά, και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης, αναφέρονται τα ηλικιακά όρια ανά κατηγορία

MEN +18 QUEST: Άνδρες γεννημένοι το 2004 ή μεγαλύτεροι

WOMEN +18: Γυναίκες γεννημένες το 2004ή μεγαλύτερες

MEN U18: Άνδρες γεννημένοι το 2005 ή νεότεροι

WOMEN U18: Γυναίκες γεννημένες το 2005 ή νεότερες

Σε περίπτωση μη δήλωση συμμετοχής εντός των παρακάτω προθεσμιών κάποιας από τις παραπάνω νικήτριες ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Τελική Φάση, οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από τις ομάδες που συγκεντρώνουντην υψηλότερη βαθμολογία στην συνολική κατάταξη του Tour, όπως αυτή ορίζεται στο play.fiba3x3, μετά και την ολοκλήρωση του τελευταίου τουρνουά που αποτελεί μέρος του 3x3GRNationalTour.

Σε περίπτωση που ένας αθλητής ή μια αθλήτρια έχει κερδίσει την πρόκρισή του/της στην Τελική Φάση με 2 ή περισσότερες ομάδες, αυτός ή αυτή έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην TελικήΦάση του 3x3GR NationalTour με μία μόνο ομάδα.

Κάθε ομάδα που έχει προκριθεί στην Τελική Φάση, θα πρέπει να περιλαμβάνει στην σύνθεσή της τουλάχιστον 2 αθλητές/αθλήτριες από την αρχική σύνθεση της ομάδαςπου κέρδισε την πρόκριση. Οι αλλαγές στην σύνθεση μιας ομάδας στην Τελική Φάση σε σχέση με την ομάδα που κέρδισε την πρόκριση,τελούν υπό από την έγκριση της Επιτροπή 3×3 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Σύστημα διεξαγωγής

Αριθμός ομάδων ανά κατηγορία:Ελάχιστος αριθμός 8 και μέγιστος αριθμός ομάδων 24.

Ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Τελική Φάση (8-12-16-24) ορίζεται με βάση τον αριθμό των ομάδων που έχουν κερδίσει την πρόκρισή τους στην αντίστοιχη κατηγορία. Για παράδειγμα, εάν σε μια κατηγορία έχουν κερδίσει την πρόκρισή τους εννέα (9) ομάδες, στην Τελική Φάση θα κληθούν να συμμετάσχουν 12. Αντίστοιχα, εάν σε μια κατηγορία έχουν κερδίσει την πρόκρισή τους 7 ομάδες, στην Τελική Φάση θα κληθούν να συμμετάσχουν 8, και ούτω καθ’ εξής. Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες που θα κληθούν να συμμετάσχουν, οφείλουν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους εντός της προθεσμίας που αναφέρεται παρακάτω, ώστε να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Τελική Φάση ανά κατηγορία.

Όμιλοι:3 ή 4 ομάδων με βάση τον συνολικό αριθμό ομάδων που θα επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση. Οι όμιλοι διαμορφώνονται με βάση τις προδιαγραφές και τα κριτήρια που ορίζει η FIBA (βαθμολογία ομάδας στην παγκόσμια κατάταξη play.fiba3x3). Από τη φάση των ομίλων στους νοκ-άουτ αγώνες προκρίνεται η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου.

Νοκ-άουτ Αγώνες: Στους νοκ-άουτ αγώνες προκρίνεται πάντα η νικήτρια ομάδα μέχρι να φτάσουμε στον Τελικό.

Βαθμολογία – Ισοβαθμία

Η βαθμολογία των αγώνων ορίζεται με βάση τους κανονισμούς της FIBA 3×3. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση ισοβαθμίας.

Κανονισμοί Διεξαγωγής Αγώνων

Όλοι οι αγώνες διεξάγονται με βάση τους επίσημους κανονισμούς της FIBA3x3.

Επιβεβαίωση Συμμετοχής

Οι ομάδες υποχρεούνται να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στην Τελική Φάση το αργότερο επτά (7) ημέρες πριν την πρώτη μέρα της διοργάνωσης (16 Σεπτεμβρίου 2022), ακολουθώντας τις οδηγίες που θα αναφέρονται σε σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία που θα λάβουν από την Ομοσπονδία. Στην περίπτωση τουρνουά που διεξάγεται μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, οι νικήτριες ομάδες που θα κερδίσουν την πρόκρισή τους στην Τελική Φάση, οφείλουν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Η παράταση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τουρνουά που θα ολοκληρωθούν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Ενστάσεις

Οι ομάδες μπορούν να προβούν σε ένσταση πριν, κατά την διάρκεια, ή αμέσως μετά την λήξη ενός αγώνα, μέχρι και να κλείσει το φύλλο αγώνος (εντός 1’ από το σφύριγμα της λήξης).

Η διαδικασία για την υποβολή ένστασης και την εξέτασή της ορίζεται από τη FIBA (Kανονισμοί FIBA3x3, σελίδα 68).

Κυρώσεις – Ποινές

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει δικαίωμα να προβεί σε κυρώσεις εναντίον οποιασδήποτε ομάδας ή αθλητή/αθλήτριας, αν κρίνει ότι δεν συμμορφώνεται με τα αθλητικά ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι, δεν τηρεί τους κανονισμούς, ή προσβάλει την διοργάνωση καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Οι Διοργανωτές μπορούν να προβούν ακόμη στην αποβολή μιας ομάδας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Έπαθλα

MEN +18 QUEST

1η: Πρόκριση στο World TourParis + Μετάλλια + Κύπελλο

2η: Μετάλλια

3η: Μετάλλια

WOMEN +18

1η: Μετάλλια + Κύπελλο

2η: Μετάλλια

3η:Mετάλλια

MEN U18

1η: Μετάλλια + Κύπελλο

2η: Μετάλλια

3η: Μετάλλια

WOMEN U18

1η: Μετάλλια + Κύπελλο

2η: Μετάλλια

3η: Μετάλλια