Connect with us

Με συνέντευξή της την ΕΣΚΑ, η πρόεδρος της ομάδας Οίον Αγίου Στεφάνου Κατερίνα Μαϊχόσογλου (συμμετέχει ενεργά στις διοικήσεις από το 2008 και είναι πρόεδρος από το 2012), μίλησε για όλα όσα απασχολούν το σωματείο των βορείων προαστίων. Τόσο για ανδρικό (Β’ ΕΣΚΑ) όσο και για τα άλλα τμήματα, κάνοντας και μια μίνι αναδρομή σε ιστορικά γεγονότα και εστιάζοντας στο τώρα αλλά και στο αύριο της ομάδας.

«O σύλλογός μας έλκει το όνομά του από τοπωνύμιο της Μικράς Ασίας και δραστηριοποιείται στον δήμο Διονύσου από το 1992. Κλείνει φέτος 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, με τμήματα καλαθοσφαίρισης και στίβου, διατηρώντας συνεχή παρουσία στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και του ΣΕΓΑΣ. Πρωταρχικός στόχος του σωματείου είναι οι νέοι αλλά και ολόκληρες οι οικογένειές τους να αγαπήσουν τον αθλητισμό και βέβαια όσο περισσότερα παιδιά να καταφέρουμε να κρατηθούν μέσα στα γήπεδα και να διδαχθούν τα αθλήματα που καλλιεργούμε».

«Θεωρούμε πως έχουμε καταφέρει να διατηρούμε ένα ερασιτεχνικό σωματείο που βγάζει υγεία, εκπέμπει ζωντάνια και αποτελεί πόλο έλξης των μικρών αθλητών του δήμου μας καθώς οι γονείς μάς δείχνουν εμπιστοσύνη. Γνωρίζουν και βλέπουν ότι αντιμετωπίζουμε το κάθε παιδί σαν δικό μας. Αλλωστε το ΔΣ αποτελείται από γονείς, που εθελοντικά προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό».

«Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο τμήμα Μπάσκετ εδώ και αρκετά χρόνια συμμετέχουμε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στα πρωταθλήματα και τουρνουά της ΕΣΚΑ. Φιλοσοφία μας είναι να εξασφαλίζεται η συνέχεια για κάθε αθλητή και μεγαλώνοντας, να βρίσκει κάθε φορά την θέση του στο επόμενο ηλικιακά τμήμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή πρόοδο του κάθε αθλητή και κατ’ επέκταση και της ομάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω φιλοσοφίας αποτελεί η συμμετοχή μας από την έναρξή του στο τουρνουά ΝΕΩΝ (U21) της ΕΣΚΑ ανελλιπώς από το 2015. Είμαστε ευτυχείς που συνεχίζουμε φέτος με την συμμετοχή μας στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ22 της ΕΟΚ».

«Η δουλειά ξεκινάει από τα τμήματα υποδομών όπου καταβάλουμε μεγάλη και συστηματική προσπάθεια. Από το Baby Basketball και την ηλικία των 5 ετών σε συνεργασία με καταξιωμένους προπονητές και με συνεχή μελέτη των σύγχρονων προγραμμάτων προπόνησης, αναπτύσσουμε τις δεξιότητες των μικρών αθλητών σε κάθε ηλικία με μοναδικό στόχο να διδαχθούν σωστά τα μυστικά του μπάσκετ και όταν φτάσουν να συμμετέχουν στα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των παίδων και εφήβων, να είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν και εάν είναι δυνατόν να αναδειχθούν και να ακολουθήσουν την καλύτερη δυνατή πορεία, όσο πιο ψηλά μπορέσουν. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι η διαδρομή της ανδρικής μας ομάδας που από την Δ’ ΕΣΚΑ τα προηγούμενα χρόνια έφτασε να αγωνίζεται σταθερά ως μόνη εκπρόσωπος του δήμου Διονύσου στην Β’ ΕΣΚΑ. Σημειώνεται πως η ανδρική μας ομάδα αποτελείται από παιδιά των Ακαδημιών μας, αλλά και αθλητές που ξεκίνησαν το άθλημα στις ακαδημίες μας και επέστρεψαν για να βοηθήσουν την ομάδα. Εξίσου σημαντικό αποτέλεσμα –και ίσως πιο σημαντικό- της δουλειάς αυτής είναι η διπλή άνοδος του παιδικού και του εφηβικού μας στην Α’ κατηγορία την περίοδο 2021-2022».

«Σε κάθε περίπτωση οι διακρίσεις είναι στόχος, όχι όμως αυτοσκοπός. Τις κυνηγάμε αλλά δεν «τιμωρούμε» κανέναν εάν δεν έρθουν. Γιατί πολύ απλά έχει μεγαλύτερη σημασία για τον σύλλογο η συνέχεια η συνέπεια και όχι η όποια άνοδος που δεν θα στηρίζεται από σωστές υποδομές. Γιατί έχει μεγάλη σημασία να μπορέσουμε να αναδείξουμε παιδιά που θα τροφοδοτήσουν τις Εθνικές κατηγορίες και όχι να «κάψουμε» αθλητές στο βωμό μιας πρόσκαιρης επιτυχίας. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, έχουμε πολύ αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και εξαιρετικούς συνεργάτες όπως ο τεχνικός μας σύμβουλος Θανάσης Παπαχατζής. Θα συνεχίσουμε δυναμικά ευελπιστώντας να έχουμε παραπάνω διαθεσιμότητα κυρίως γηπέδου καθώς δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όπως θα θέλαμε τις ακαδημίες μας. Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι οι αξιοπρεπείς συνθήκες που συνεχώς διεκδικούμε από τον Δήμο Διονύσου. Να σημειωθεί πως πέρυσι κάναμε προπόνηση όλη τη χρονιά χωρίς θέρμανση. Ευτυχώς έγινε προ ημερών η πολυπόθητη και πολυσυζητημένη επισκευή».

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι όλα γίνονται όταν έχεις δίπλα σου μια δυνατή ομάδα. Και αυτό συμβαίνει στην οικογένεια του Οίον. Διοίκηση, έφοροι και προπονητές είμαστε ένα και δουλεύουμε συνολικά για την πρόοδο του σωματείου. Τους ευχαριστώ θερμά. Με υγεία και δύναμη θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το συναρπαστικό άθλημα του Μπάσκετ που τόσο αγαπάμε».
 
: Στις φωτογραφίες διακρίνεται τόσο η ομάδα όσο και η κ. Μαϊχόσογλου, μαζί με τους Θ. Παπαχατζή, Σ. Μανωλόπουλο (Ομοσπονδιακός) και τον γενικό αρχηγό του σωματείου Βασίλη Ψυχογυιό.