ΔΙΑΦΟΡΑ

Αποστολάκης: “Οι Αμπελόκηποι υπάρχουν όχι μόνο για την νίκη και την ήττα”

Σε μία πλήρη ανάλυση προχώρησε ο τεχνικός των Αμπελοκήπων, Βασίλης Αποστολάκης, μέσω συνέντευξής του στην ΕΣΚΑ, αναφορικά με το ιστορικό σωματείο…
«Θα αναλύσω με όσο λιγότερα λόγια το τι κάνουμε εμείς στους Αμπελόκηπους (παίκτες, προπονητές και διοίκηση), στους οποίους βρίσκομαι απο το 1988 και είμαι προπονητής (και κατά καιρούς άμεσος συνεργάτης) από το 2007. Θα ξεκινήσω και θα τελειώσω με το αντρικό τμήμα, εξαιτίας του οποίου υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω του ένδοξου παρελθόντος. Το αντρικό μας είναι απο τα ελάχιστα τμήματα της χώρας, στο οποίο το 90% των αθλητών προέρχονται απο τις ακαδημίες της ομάδας, έχοντας μέσο όρο ηλικίας τα 22 έτη. Είναι η συνέχεια του εφηβικού, του παιδικού, του παμπαιδικού, καθώς αρκετοί αθλητές μας είναι απο 5 ετών στα κλιμάκιά μας. Ακόμη και αθλητές που δεν ήταν στις ακαδημίες ή έστω, απο παμπαίδες μαζί μας, είναι στην ομάδα αρκετά χρόνια.
Την ομάδα και την μεγάλη ιστορία της τιμούν με το παραπάνω οι προπονητές, η διοίκηση και όλα τα παιδιά του αντρικού, τα οποία στηρίζουν και πιστεύουν στο πλάνο, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Είναι ένα πλάνο που ξεκίνησε πριν τα χρόνια του κορονοϊού. Το πλάνο είναι σαφές για εμάς στους Αμπελόκηπους, κάνουμε ερασιτεχνικό αθλητισμό σε όσο περισσότερο επαγγελματικά πλαίσια γίνεται. Ανταποκρίνεται στο σήμερα, δεν είναι ουτοπικό, δεν είναι πρωτοπόρο, ίσως έχει μια μορφή επαναστατική, σίγουρα είναι μια άλλη πρόταση για την διαχείριση μιας ομάδας χωρίς πόρους, χωρίς βασικό χρηματοδότη, χωρίς δικό της γήπεδο, με δικά της όμως άτομα. Το ανθρώπινο δυναμικό της είναι και η δύναμη και η δυναμική της. Ένα πλάνο ανθρωποκεντρικό με σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός. Ένα πλάνο το οποίο στηρίζει και πιστεύει η διοίκηση και είναι αρωγός στην προσπάθεια και τον προσανατολισμό αυτό.
Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν περάσει αθλητές οι οποιοί είναι διεθνείς, επαγγελματίες, καλέστηκαν στα κλιμάκια των ενώσεων, αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες, πήραν μέρος σε παγκόσμιο πρωταθλήμα 3 on 3, εργάζονται, σπουδάζουν, ξενιτεύτηκαν, διαπρέπουν στους κλάδους τους κλπ. Εχουμε παιδιά που έφυγαν απο δίπλα μας, άλλα που παραμένουν με κάποιο τρόπο εδώ. Για όλα τα παιδιά που είναι οι Αμπελόκηποι, θα υπάρχουν οι Αμπελόκηποι. Θα υπάρχουν όχι μόνο για την νίκη και την ήττα. Είμαστε μια εικόνα της γειτονιάς και της κοινωνίας μας, μια γειτονιά πολυπολιτισμική στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Στο σήμερα, το δύσκολο σήμερα όλων, είναι το ίδιο ωραίο να βλέπεις δίπλα σου καθημερινά την ετοιμασία του αντρικού ( Γ’ κατηγορία) για ένα παιχνίδι το οποίο θα παλέψει την Παρασκευή, την προπόνηση στους Εφήβους που κάνουν ένα διάλειμμα απο το δίαβασμά τους για τις πανελλαδικές, την καθημερινή ενηλικίωση των Παίδων αθλητικά και πνευματικά ή και το να κάνεις ένα βίντεο με highlights απο παιχνίδι. Καθώς και τον ”υπολογισμό” της βέλτιστης πιθανής εξέλιξης των παιδιών. Όλα αυτά είναι μπασκετ για εμάς και θέλουμε όλα αυτά να είναι στο μυαλό μας σαν κομμάτια απο ένα τεράστιο παζλ εμπειριών και συνθηκών ζωής.
Όσο αφορά τον όμιλο μας (3ος όμιλος), αλλά και την κατηγορία (Γ αννα πω ότι είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, σε ένα πολύ μικρό πρωτάθλημα με μόλις 18 παιχνίδια. Αυτό αναγκάζει τις ομάδες να πρέπει να είναι νωρίτερα έτοιμες, δεν μπορείς να κάνεις λάθος, γιατί το κουβαλάς μέχρι τέλους. Εμείς έχουμε πλέον την εμπειρία παρά το
νεαρό της ηλικίας να παίζουμε τις τρεις τελευταίες με αυτήν τέσσερις σεζόν με πολύ δυνατές ομάδες και να μάθουμε πώς να ετοιμάζουμε την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται για τα παιχνίδια. Οι προπονητές της κατηγορίας είναι όλοι και καλοί και πολλά χρόνια στον χώρο, αρκετά έμπειροι και με πολλές επιτυχίες ανά τα έτη. Υπάρχουν αθλητές νεαροί με πολλά αθλητικά προσόντα, ταλέντο στην επίθεση με πολλές προοπτικές και αθλητές έμπειροι, πολύ καλοί παίκτες με εικόνες απο εθνικές κατηγορίες για πολλά χρόνια, που προτιμούν να παίξουν στην κατηγορία αυτή. Ομάδες και παρέες από πολλά μέρη της Αττικής που παλεύουν κάθε εβδομάδα για το καλύτερο. Είναι μια ωραία εμπειρία με μόνο μελανό σημείο τα πολύ λίγα παιχνίδια και τους πολύ μικρούς ομίλους. Δεν βοηθάει σε καμία μορφή ανάπτυξης ένας πολύ μικρός όμιλος.
Όσο αφορά το αντρικό στόχος του είναι η σοβαρότητα και η σταθερότητα κάθε εβδομάδα σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα, να κερδίσουμε εμπειρίες για τα χρόνια που έρχονται. Κλείνοντας στόχος της ομάδας μας στο σύνολο της είναι κάθε ηλικιακή βαθμίδα, κάθε τμήμα, να πάρει τα εφόδια που θα χρειαστεί για το επόμενο στάδιο, έτσι ο παμπαίδας θέλουμε όταν τελειώσει το παμπαιδικό να είναι σε θέση να μπει στο παιδικό, ο παίδας μετά το πέρας δύο ετών να μπορεί να αγωνίζεται στο εφηβικό και τέλος ο έφηβος μετά απο τρία χρόνια να μπορεί να είναι μέρος σε ένα αντρικό τμήμα. Θέλουμε ως ομάδα να παράγουμε όσα περισσότερα μπορούμε, άτομα που αγαπάνε το μπασκετ και άτομα που διεκδικούν τον σεβασμό με τρόπο αθλητικό και μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι».
Φωτογραφίες του σήμερα και του χθες για τους «πράσινους»…

Popular Posts

Exit mobile version