Connect with us

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ, ο τιμ μάνατζερ του Απόλλωνα Σμύρνης (Α’ Ανδρών) και παλαίμαχος σέντερ της ομάδας της Ριζούπολης, Λάμπρος Κονταξής, αναφέρθηκε στο πλάνο των «κυανόλευκων» μέσω ιστορικής αναδρομής…

«Σήμερα η ομάδα κι ενώ υπήρξε αλλαγή σελίδας στο θέμα του προπονητή, αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑ, σ’ έναν δύσκολο όμιλο, που αν εξαιρέσουμε τον Χολαργό που είναι ένα επίπεδο παραπάνω και από κοντά του τον Πανελλήνιο, ο καθένας μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Ο Απόλλων δεν ξεφεύγει από το πλάνο του, που έχει σαν στόχο την δημιουργία μιας ομάδας από νεαρούς παίκτες, που με την προσθήκη κάποιων έμπειρων θα φτιάξουν ένα σύνολο ικανό να διεκδικεί το καλύτερο».

«Ο Απόλλων, ένα απ’ τα ιστορικότερα σωματεία της χώρας, ιδρύθηκε στην Σμύρνη της Μικρής Ασίας το 1891 και έχει συνεχή παρουσία στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας, πάνω από έναν αιώνα. Είναι πιο γνωστός για την ομάδα ποδοσφαίρου βέβαια, αλλά διατηρεί και τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο,στίβου και άλλων ατομικών αθλημάτων. Το τμήμα μπάσκετ έχει παρουσία σε πανελλήνια πρωταθλήματα από το 1920 και τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει ως μεγαλύτερη επιτυχία την παρουσία της ομάδας στην Β’ Εθνική κατηγορία».

«Οι ακαδημίες του συλλόγου, με κορωνίδα το παιδικό τμήμα που πρωταγωνιστεί στην Α1 κατηγορία, έχουν πρωταρχικό στόχο την ένταξη των παιδιών στην αθλητική οικογένεια και την σωστή εκμάθηση των ‘βασικών’ του αθλήματος. Παρά τα όποια προβλήματα, με πρώτο το γηπεδικό και με όπλο την κατάρτιση των προπονητών μας και την εμπιστοσύνη των γονιών, έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά.

Τελειώνοντας, να ευχηθούμε υγεία σε όλους και ειδικά στην αθλητική οικογένεια που την αποτελούμε όλοι μας, να μεγαλώνει κάθε μέρα και περισσότερο. Το μπάσκετ να συνεχίζει να μας χαρίζει όμορφες στιγμές».