Connect with us

Την μπασκετική εκδοχή του Κολλεγίου Ντερή μάς συστήνει μέσω μίας αναλυτικής συνέντευξης στην ΕΣΚΑ ο Παναγιώτης Μακρυδήμας. Ο 48χρονος παλαίμαχος γκαρντ είναι εδώ και πολλά έτη προπονητής και μέσω ιστορικής αναδρομής μας μιλά τόσο για το Κολλέγιο και την δουλειά που γίνεται, όσο και για την δική του πορεία στα παρκέ, ως αθλητής και αργότερα ως τεχνικός…
«Ο σύλλογος του Κολλεγίου ιδρύθηκε το 1986 και επαναδραστηριοποιήθηκε το 2011. Στόχος του είναι η εκμάθηση του αθλήματος του μπάσκετ και η παροχή ποιοτικής αθλητικής εμπειρίας σε ένα ασφαλές και άρτια εξοπλισμένο αθλητικό περιβάλλον. Αξίες όπως ήθος, προσπάθεια, σεβασμός, αθλητικό και ομαδικό πνεύμα διέπουν όλη την λειτουργία του τμήματός μας και η διαπαιδαγώγηση υγειών χαρακτήρων και αθλητών είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Παρότι δεν είναι αυτοσκοπός μας, πολλές από τις ομάδες του Κολεγίου έχουν καταφέρει να διακριθούν, κάτι που μας κάνει όλους επιπλέον χαρούμενους. Είναι μία δικαίωση της όλης προσπάθειας».
«Της όλης αυτής σημαντικής προσπάθειας του συνόλου ηγείται ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος του Κολεγίου, κ. Θοδωρής Πρισκομάτης, συντονίζεται από τον μάνατζερ αθλητικών προγραμμάτων κ. Κωνσταντίνο Νέτση και υλοποιείται από μια επιλεγμένη προπονητική ομάδα επικεφαλής της οποίας είμαι εγώ και αποτελείται από τους τεχνικούς: Γιώργο Καντζιλιέρη, Σπύρο Σταύρου, Τάσο Καρδαρά και Παντελή Θωμά».
«Τα τελευταία 9 χρόνια εργάζομαι ως Υπεύθυνος Ακαδημίας του Αθλητικού Συλλόγου Κολλεγίου Ντερή. Ένας Σύλλογος που δραστηριοποιείται εντός των εγκαταστάσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας και αποτελεί μια σημαντική κυψέλη Αθλητισμού στα Βόρεια Προάστια, φιλοξενώντας περισσότερα από 1000 παιδιά σε 6 διαφορετικά αθλήματα (Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Βόλεϊ, Στίβο, Κολύμβηση και Τένις). Παράλληλα, διετέλεσα για 6 συναπτά έτη Εισηγητής των Αθλητικών Υποτροφιών του Σχολείου Pierce που εδρεύει και αυτό εντός του Κολεγίου. Προπονητικά έχω διατελέσει πρώτος προπονητής στην ομάδα του Ικάρου Ν. Σμύρνης (Β’ και Γ’ Εθνική) καθώς και βοηθός προπονητή στον Ίκαρο Καλλιθέας (Α1 Εθνική Κατηγορία). Τα τελευταία 12 χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με την εξέλιξη αθλητών μικρής ηλικίας έχοντας δουλέψει για 2 χρόνια σαν Υπεύθυνος της Ακαδημίας Μπάσκετ του Γ.Σ. Περιστερίου και από το 2014 έως σήμερα του Αθλητικού Συλλόγου Κολλεγίου Ντερή».
«Σαν αθλητής έχω ξεκινήσει από τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. με τον οποίο διακρίθηκα σε όλες τις ηλικιακές του ομάδες (μέχρι και την αντρική) και αγωνίστηκα σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια σε αρκετές ομάδες όπως ο Πειραϊκός Σύνδεσμος (Α1 & Α2), ο Αθλητικός Όμιλος Π. Φαλήρου (Α2), ο Ηλυσιακός Α.Ο. (Α2), Ο Γ.Σ. Κρόνου Αγ. Δημητρίου (Β’ Εθνική) κ. α.».
*Οι φωτογραφίες είναι από πρόσφατες αλλά και παλαιότερες αγωνιστικές εκδηλώσεις του Ντερή, όπου, μεταξύ άλλων, διακρίνουμε τον κόουτς, ενώ απεικονίζονται και μεγάλοι άσοι του παρελθόντος (Διαμαντίδης, Ρεντζιάς). Παραθέτουμε και αρχειακή φωτό από εποχής που αγωνιζόταν ο κόουτς με το Π. Φάληρο σε ματς κόντρα στον Αρη (σε πρώτο πλάνο ο Σιγάλας και ο Φλώρος).