Connect with us

 
Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο προπονητής του παιδικού τμήματος του ΑΣΕ Δούκα, Κώστας Τελάκης, έδωσε το στίγμα της δουλειάς που συνεχίζεται στα εκπαιδευτήρια και δη στα κλιμάκια!
 
Αρχικά, στον πρόλογό του, ανέφερε:
 
«Ο σύλλογος του Δούκα (ΑΣΕΔ) ιδρύθηκε 1979 με στόχο την αγάπη και εκμάθηση του αθλήματος, με παροχή ποιοτικής εκμάθησης στις εγκαταστάσεις του ΔΑΙΣ. Η δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες είναι παροιμιώδης και βλέπουμε πως οι άνθρωποι που υπηρετούν τον Σύλλογο, δουλεύουν με μεράκι για το αύριο του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και της ίδιας της ομάδας τους. Οι ακαδημίες μας έχουν μία συγκεκριμένη δομή και εμείς θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και ταυτόχρονα να βγάλουμε αθλητές που μελλοντικά, θα ενισχύσουν την ανδρική μας ομάδα. Από αυτή την διαδικασία έχουν περάσει πολλοί παίκτες που στελεχώνουν ομάδες Α1, Α2, Β’ Εθνικής, ακόμα και στο εξωτερικό».
 
«Προπονητής στην αντρική ομάδα είναι ο Κώστας Σορώτος και στην εφηβική ομάδα ο Παναγιώτης Δημητρίου. Εγώ είμαι φέτος στην παιδική ομάδα του ΑΣΕΔ και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό σύνολο με στόχο την συνύπαρξη του αθλητισμού και των μαθημάτων. Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία αξιών όπως ήθος, σεβασμός και αθλητικό και ομαδικό πνεύμα. Επιπλέον οι αθλητές θέλουμε να καταλάβουν πως πρέπει να είναι αθλητικοί και να σέβονται των εαυτό τους γνωρίζοντας τα βασικά. Δυστυχώς στην κατηγορία U16, βλέπουμε να υπάρχει έλλειψη αυτών. Η φιλοσοφία μου λέει πως τα παιδιά, οφείλουν να πειθαρχούν, να βρίσκουν λύσεις μόνα τους σε κάποιες στιγμές, να μάθουν να σκέφτονται και να μην τα περιμένουν όλα από τα συστήματα. Πρέπει σαν χώρα να δουλέψουμε στην αθλητικότητα και στην ταχύτητα, αφού αυτό επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ».
 
 
«Χημεία και άριστη συνεργασία»
 
Συνεχιζοντας, τόνισε: «Φέτος νιώθω τυχερός που έχουμε φτιάξει ένα σύνολο ανταγωνιστικό με τον έφορο, Τζώρτζη Κανακάρη που τυγχάνει να είναι και ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος. Η χρονιά μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, λόγω συνθηκών, ωστόσο υπάρχει χημεία και άριστη συνεργασία και με όλο το σταφ για να μπορέσουμε όλα τα αγωνιστικά τμήματα του μπάσκετ να τα φέρουμε εις πέρας στις αποστολές που έχουμε μπροστά».

«Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους, γι’ αυτό και έχουμε μάθει να καταθέτουμε «ψυχή» μέσα στο γήπεδο και να μεταλαμπαδεύουμε τις γνώσεις μας στα παιδιά που αφιερώνουν πολλές ώρες την εβδομάδα για να ασχοληθούν με το άθλημα που αγαπούν και υπηρετούν. Στόχος μας είναι τα παιδιά να είναι πρωταθλητές στα γήπεδα αλλά και στο σχολείο και γι’ αυτό παλεύουμε καθημερινά. Θέλουμε το μπάσκετ να τους χαρίζει όμορφες στιγμές, να «χτίζει» τον χαρακτήρα τους και να τους κάνει καλύτερους εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Σε ό,τι αφορά το φετινό πρωτάθλημα U16 ΕΣΚΑ, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και χρειάζεται συστηματικότητα και διάρκεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Η πορεία και η συνέχεια δείχνει πολλά αναφορικά με τον στόχο σου».