Connect with us

Όλα είναι έτοιμα για την διοργάνωση του φετινού final-4 Κυπέλλου Γυναικών ΕΣΚΑ, στο κλειστό του Γέρακα, με τα ζευγάρια ΦΟ Τούφας-Ιωνικός ΑΣ και ΑΚΟ Άρης Χολαργού- ΓΣ Προμηθέας να διεκδικούν, μέσω των σαββατιάτικων ημιτελικών, τα δύο εισιτήρια των φιναλίστ για τον κυριακάτικο τελικό, με φόντο την κούπα του θεσμού! Ως ουδέτερος παρατηρητής και με την ματιά του προπονητή, ο έμπειρος κόουτς του Κρόνου Γέρακα (η οικοδέσποινα ομάδα αν και δεν συμμετέχει στην 4αδα), Νίκος Κόμης, μάς δίνει τις εκτιμήσεις του και παραθέτει τις απόψεις του, μέσα από την συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ. Εχοντας ξεκάθαρη εικόνα και για τις 4 ομάδες, καθώς τις αντιμετώπισε στην διάρκεια του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ, σε κανονική περίοδο ή και πλέι οφ, μας αναλύει, μέσω ουσιαστικά του άρθρου του και των σκέψεών του, πολλά και σημαντικά δεδομένα.
«Καταρχάς να ευχηθώ καλή επιτυχία και στις τέσσερις φιναλίστ και να γίνουν τρία παιχνίδια (οι δυο ημιτελικοί και ο τελικός) που θα προάγουν το μπάσκετ γυναικών της μεγαλύτερης ένωσης της χώρας. Πάντα ή σχεδόν πάντα ο θεσμός του Κυπέλλου κρύβει εκπλήξεις και οι πιθανότητες είναι ισομερώς καταμερισμένες και στις τέσσερις ομάδες. Αναλύοντας τους δύο ημιτελικούς, θα μπορούσαμε να πούμε για τον πρώτο ημιτελικό ότι, στα χαρτιά τουλάχιστον, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτή είναι η ομάδα του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας και λόγω της πορείας της στα play off του πρωταθλήματος, όπου -κατ’ εμέ- έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ και κυρίως λόγω του ατού που ονομάζεται Καμπουράκη και που αποτελεί μία αθλήτρια πολυτέλεια για την ομάδα της και τιμή για την Ένωση. Από την άλλη, τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στην ομάδα της Τούφας Χαλανδρίου και είμαι σίγουρος ότι τα τρικ που θα ετοιμάσει ο προπονητής (Παπαδέλος) σε συνδυασμό με την παρουσία κομβικών παιχτριών του και ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ μπορεί να οδηγήσουν στην έκπληξη.
Όσον αφορά τον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ Αρη Χολαργού και Προμηθέα δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και σημαντικό ρόλο θα παίξει ο περιορισμός των δυνατών σημείων της κάθε ομάδας. Η ομάδα του Χολαργού έχει έφεση στο τρανζίσιον παιχνίδι, με πολύ περιφερειακό σουτ, ενώ η ομάδα του Προμηθέα διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη κοντά στο καλάθι. Οι προσωπικές μάχες, οι διεκδικούμενες κατοχές και τα ριμπάουντ αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος. Δίνω έναν πόντο παραπάνω στις πιθανότητες στον Αρη Χολαργού, ο οποίος σαν κάτοχος των δυο τελευταίων  παιγμένων τελικών (πέρυσι δεν έγινε λόγω της πανδημίας), έχει το know how. Οσον αφορά τον τελικό, σημαντικό ρόλο θα παίξει η ενέργεια που θα έχει καταναλώσει η κάθε ομάδα στους ημιτελικούς και πόσο γεμάτα ρεζερβουάρ θα υπάρχουν στα ντεπόζιτα των δύο φιναλίστ.
Και δύο λόγια για την δική μου ομάδα, τον Κρόνο Γέρακα. Η ομάδα με πολύ νεανικό ρόστερ βασιζόμενη κατά το ήμισι σε παιδιά από τις Ακαδημίες μας, οι οποίες πρωταγωνιστούν σχεδόν κάθε χρόνο με συμμετοχές σε τελικούς και Final-4 σε όλες τις αναπτυξιακές κατηγορίες (Νεανίδες, Κορασίδες, Παγκορασίδες), κατάφερε να συμμετέχει στα play off ανόδου, τερματίζοντας τελικά στην άκρως τιμητική 5η θέση, βάζοντας έτσι τις βάσεις και πάντα ακολουθώντας το ίδιο αναπτυξιακό μοντέλο, να διεκδικήσει μεγαλύτερους στόχους για τη νέα χρονιά. Σε κάθε περίπτωση ο σεβασμός και η αναγνώριση από τον ευρύτερο μπασκετικό χώρο μάς δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε με το ίδιο μεράκι, ακολουθώντας πιστά τις αρχές μας, ευελπιστώντας ότι τα καλύτερα έρχονται και όπως λέμε και στον Κρόνο Γέρακα… το όνειρο συνεχίζεται!