ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γ. Σουρμελής (Βριλησσιακός): «Τα νέα ταλέντα, η παραγωγική διαδικασία και το επόμενο βήμα»

Published on

Με την ματιά του τεχνικού διευθυντή, εν προκειμένω στον Βριλησσιακό ΑΟ, ο έμπειρος τεχνικός, Γιώργος Σουρμελής τοποθετήθηκε με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ για την παραγωγική διαδικασία, την εξέλιξη κι αξιοποίηση των νέων αθλητών.

Αρχικά, ανέφερε:

«Η παραγωγική διαδικασία είναι σίγουρα μακροχρόνια και δύσκολη. Πρέπει να αρχίζει από τις πολύ μικρές ηλικίες και να συνεχίζεται με παρακολούθηση και πλάνο έως την ανδρική  ή γυναικεία ομάδα. Προφανώς είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί συνεχή προσπάθεια και μέθοδο».

-Το στάδιο από την επένδυση στους νεαρούς στην καθιέρωση/εδραίωση και την απόσβεση με το να βγει δηλαδή ένας ολοκληρωμένος παίκτης, τι απαιτείται, τι χρειάζεται:

«Το σημαντικό αρχικά είναι το παιδί να αγαπήσει το άθλημα, να ενταχθεί στο σύνολο και να υποστηρίζεται προπονητικά και παιδαγωγικά από το προπονητικό stuff με τον σωστό τρόπο. Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το κάθε παιδί να εξελιχθεί, δίνοντας από πλευράς του βέβαια, τον απαραίτητο χρόνο και προσπάθεια στην προπόνηση. Μέσα από αυτή την διαδικασία κάθε αθλητής θα φτάσει σε ένα επίπεδο που θα λέγαμε ότι έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες του και έχει ολοκληρωθεί. Προφανώς είναι η διαδικασία που πρέπει να συνεχίζεται, όσα χρόνια ο κάθε αθλητής είναι ενεργός».

-Για τον Βριλησσιακό: Στόχοι, φιλοσοφία, το σταφ, το πλάνο. Ο ανταγωνισμός και η προοπτική:

«Οι στόχοι μας παραμένουν πάντα υψηλοί από την αρχή της συνεργασίας μου με τον Βριλησσιακό το 2020. Σωστή οργάνωση, σωστή λειτουργία, υψηλό προπονητικό επίπεδο, σταθερές συνεργασίες με εξαιρετικούς προπονητές ,σωστή προβολή του συλλόγου. Αλλά πάνω από όλα η σωστή προσέγγιση του κάθε παιδιού αθλητικά και παιδαγωγικά. Με βάση αυτά δουλεύουμε.

Η φιλοσοφία μας, όπως έχω πει και στο παρελθόν, είναι «κάθε παιδί μοναδικό».

Σε κάθε τμήμα, αγωνιστικό ή μη, οι προπονητές θα πρέπει να ασχολούμαστε με κάθε παιδί ξεχωριστά  και ο στόχος είναι να ανεβαίνει επίπεδο συνολικά το κάθε τμήμα.

Προσωπικά  πιστεύω ότι μόνο τότε το έργο του προπονητή είναι πετυχημένο!! Πρέπει να μείνει πίσω η ξεπερασμένη νοοτροπία, ότι κάποια παιδιά μπορούν και άλλα δεν μπορούν. Στον αθλητισμό υπάρχει χώρος για όλα τα παιδιά αρκεί εμείς οι προπονητές να τα υποστηρίζουμε και εκείνα να  θέλουν και να προσπαθούν σε διάρκεια.

Με τον τρόπο αυτό πρέπει να λειτουργούμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με παιδιά, σε οποιονδήποτε χώρο αθλητικό και μη».

Και πρόσθεσε: «Αυτές είναι οι βασικές αρχές, ώστε σήμερα η Ακαδημία μας να αριθμεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών (αγόρια και κορίτσια), λειτουργώντας 25 τμήματα και να ξεχωρίζει για την συνεχή ανάπτυξη-λειτουργία της. Πρόσφατα για τους παραπάνω λόγους, αξιολογηθήκαμε και επιλεγήκαμε σε ένα πολύ σημαντικό και τιμητικό 3ετες πρόγραμμα ακαδημιών γνωστής εταιρείας που συμπεριλαμβάνει 60 ακαδημίες πανελλαδικά».

-Εάν επηρέασε την ομάδα και ευρύτερα η κατάσταση με τις φωτιές.

«Ήταν μια τραγική-σοκαριστική εμπειρία. Η φωτιά έφτασε μέσα στη γειτονιά μας, μέσα στα σπίτια μας. Δυστυχώς υπήρχαν οικογένειες με παιδιά στον σύλλογό μας που υπέστησαν ζημιές. Από πλευράς μας προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να υποστηρίξουμε αυτές τις οικογένειες. Το αφήνουμε πίσω μας ως κακή εικόνα και προχωράμε στην φετινή αθλητική διαδρομή μας».
*Φωτό από προπονήσεις, εκδηλώσεις της ομάδας και μεταξύ άλλων υψηλές παρουσίες όπως του πρώην ΝΒΑερ,
Ενές Καντέρ.

Click to comment

Popular Posts

Exit mobile version