Με συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Προμηθέα Χαλανδρίου, Θάνος Νίκλας, οριοθέτησε τους στόχους κι ενώ υπάρχει η διπλή πρόκληση διάκρισης σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο 29χρονος πρώην τεχνικός της γυναικείας ομάδας του Σπόρτιγκ, Θάνος Νίκλας (ο οποίος μαζί με την κόουτς Λία Γκιόκα έχουν ιδρύσει το σωματείο ΑΕ Γκράβας), αρχικά, ανέφερε:
«Στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ υπάρχουν αρκετά καλές ομάδες και πολλές καλές παίκτριες από παραπάνω κατηγορίες, γεγονός που μεγαλώνει τον ανταγωνισμό και κάνει το πρωτάθλημα ιδιαίτερα δύσκολο. Η διεξαγωγή πλέι οφ δίνει έξτρα κίνητρο στις ομάδες να έχουν μία θέση σε αυτή την διαδικασία, κάνει πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και για να κάνεις την υπέρβαση, πρέπει να δουλεύεις σε καλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα και να είσαι φορμαρισμένος την σωστή περίοδο, καθώς μόνο μια ομάδα ανεβαίνει κατηγορία. Η εξέλιξη των περσινών τελικών δείχνει ότι ακόμη και η μεταφορά νικών στην τελική φάση, ίσως να μην είναι αρκετή, για να κατακτήσεις την προνομιούχο θέση».
-Ενα σχόλιο για τον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου με τον Αμύντα και την εικόνα του πρωταθλήματος;
«Αυτή την στιγμή, ο θεσμός του Κυπέλλου έχει φτάσει στη τελική φάση και πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα δώσουν τα πάντα την βραδιά του τελικού, για να κατακτήσουν τον τίτλο. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος και οι διαφορές των ομάδων δεν είναι μεγάλες, οπότε σίγουρα θα υπάρχει ενδιαφέρον και ανταγωνισμός μέχρι το τέλος. Οι ομάδες οι οποίες στοχεύουν ψηλά, θα προσπαθήσουν να κάνουν τις νίκες που θα χρειαστούν, για να είναι στα πλέι οφ, ενώ τα πράγματα για την παραμονή, φαντάζουν, ακόμη, άλυτος γρίφος. Τέλος, αυτό που πιστεύω και λέω και στην δική μου ομάδα, είναι ότι σημασία έχει να ξεκινήσεις καλά, αλλά να τελειώσεις καλύτερα. Δηλαδή, να έχεις καλό ξεκίνημα, αλλά καλύτερο τέλος».
«Σε βάθος χρόνου θα τα καταφέρουμε»
Και συμπλήρωσε: «Φιλοσοφία μου γενικά, είναι η ομάδα μου να κερδίζει, είτε σε επίπεδο αποτελεσμάτων, είτε σε επίπεδο εμπειριών. Φέτος, στον Προμηθέα πραγματοποιήθηκε μια ανανέωση προσώπων, καθώς εντάχθηκαν στο ρόστερ 9 νέες αθλήτριες, στο σύνολο αυτού, υπάρχουν 7 αθλήτριες κάτω των 22 ετών, γεγονός που κάνει την ομάδα μας αρκετά καινούρια με ενα κράμα νεαρών και κάποιων έμπειρων. Στόχος μας είναι να βρούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, την χημεία μας και την ομoιογένειά μας παίζοντας ομαδικό και σωστό μπάσκετ, το οποίο στηρίζεται σε όλα τα παιδιά και όχι σε δύο η τρεις αθλήτριες. Προσπαθούμε και δουλεύουμε καθημερινά, για να βελτιωθούμε και να καλύψουμε την ιδιαιτερότητά μας σαν καινούρια ομάδα και είμαι σίγουρος ότι σε βάθος χρόνου, θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστημένος 100% σαν προπονητής πιστεύω ότι σπάνια είσαι, συνέχεια βρίσκεις ερεθίσματα και στόχους για να γίνεσαι καλύτερος και να βελτιώνεσαι προσωπικά και ομαδικά.
Η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό Κυπέλλου Γυναικών της ΕΣΚΑ αποτελεί για εμάς μια επιτυχία, ως νέος στόχος τίθεται η διεκδίκηση του τροπαίου και η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Σίγουρα το γυναικείο μπάσκετ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με το αντρικό, κυρίως αναφορικά με τα σωματικά προσόντα, την διαχείριση και την ψυχολογία. Αυτό δεν αλλάζει το μπάσκετ σαν άθλημα, αλλά είναι χαρακτηριστικά που σαν προπονητής πρέπει να τα λάβεις υπόψη για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας σου».
«Η πιο ποιοτική Εθνική»
Κλείνοντας, τόνισε: «Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια πτώση σχετικά με το επίπεδο των πρωταθλημάτων από την Α1 μέχρι και τις αναπτυξιακές ηλικίες Κορασίδων και Νεανίδων. Ολο αυτό, σίγουρα προβληματίζει για το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα και πρέπει να απασχολήσει τους συλλόγους σε αναπτυξιακό επίπεδο. Βέβαια, στην Α1 φέτος, με την παρουσία 2 ξένων αθλητριών, γίνεται μια προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας του πρωταθλήματος, παρ’ όλα αυτά, κατά την γνώμη μου θα πρέπει να γίνουν και άλλες αντίστοιχες προσπάθειες, για να γίνει το γυναικείο μπάσκετ αντάξιο προσδοκιών. Σε Εθνικό επίπεδο όμως, αυτή την στιγμή, έχουμε την χαρά να παρακολουθούμε ίσως και την πιο ποιοτική ομάδα, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».