ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σ. Ζούπας (Αμύντας): «Το “ταμείο” και η επόμενη μέρα»

Published on

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο πρόεδρος του ιστορικού Αμύντα, Σπύρος Ζούπας, έκανε το “ταμείο” της περσινής σεζόν για τα αγωνιστικά τμήματα, αναφερόμενος φυσικά και στο αντρικό, αλλά και σε αυτά που προσδοκά από την φετινή σεζόν, την επόμενη μέρα ουσιαστικά για το σωματείο του Υμηττού.

Ο απολογισμός

«Γλυκόπικρη ήταν η γεύση που μας άφησε η περσινή αγωνιστική σεζόν. Το ανδρικό τμήμα του Συλλόγου υποβιβάστηκε στη National League 1, έπειτα από 8 χρόνια παρουσίας στην Elite League. Η αναπτυξιακή ομάδα των ανδρών (under 23) χωρίς να εντυπωσιάσει πέτυχε τον στόχο της ανόδου από την Γ΄ στη Β’ κατηγορία της ΕΣΚΑ. Οι Νέοι μας (under 21) έφτασαν μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος στην Αττική, σε ένα τουρνουά που χρειάζεται σοβαρή αναβάθμιση, εάν έχει σαν στόχο την ανάδειξη νέων αθλητών. Το εφηβικό τμήμα τερμάτισε αήττητο στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και ανέβηκε από την Α2 στην Α1 κατηγορία της ΕΣΚΑ. Αγωνίστηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος, χάνοντας από τα εκπαιδευτήρια Πλάτωνα σε μονό αγώνα εκτός έδρας! Επίσης για εμάς εδώ έγκειται ένα πλαίσιο που πρέπει να αλλάξει. Το παιδικό τμήμα έχασε στην ισοβάθμια την άνοδο από την Α2 στην Α1 κατηγορία. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια είχαμε έναν αθλητή του Συλλόγου μας στην εθνική ομάδα under 15, που αγωνίστηκε στο τουρνουά φιλίας».

Το γυναικείο

«Την σπουδαιότερη επιτυχία, μέχρι την επόμενη, σημείωσε το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου μας, με την άνοδο στην Α1 κατηγορία, αποκλείοντας με μειονέκτημα έδρας στα play off την Aγία Παρασκευή και τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας σε μια καταπληκτική σειρά αγώνων. Άνοδος σημειώθηκε ως πρωταθλήτριες από τη Γ’ στη Β’ ΕΣΚΑ και για το τμήμα των Νέων γυναικών (under 23), αλλά και των Κορασίδων από την Γ’ στη Β’ κατηγορία της ΕΣΚΑ. Οι Νεάνιδές μας τερμάτισαν στην 4η θέση της Β’ κατηγορίας. Σημαντικές στιγμές είχαν όλα τα τμήματα των ακαδημιών μας, που αγωνίστηκαν στα τουρνουά της ΕΣΚΑ (οι Παμπαίδες Β’ γεννηθέντες 2010 έφτασαν μέχρι το final four της ΕΣΚΑ, Παγκορασίδες και Παμπαίδες Α’ είχαν προκρίσεις στις knock out φάσεις των τουρνουά)».

Η νέα σεζόν

«Για αυτή την σεζόν, προχωρήσαμε σε μια ριζική ανανέωση της ανδρικής ομάδας, 8 νέοι αθλητές προστέθηκαν στο ρόστερ, 3 ξένες αθλήτριες ενσωματώθηκαν ήδη στην προετοιμασία της γυναικείας ομάδας μας για το απαιτητικό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και η προσπάθεια συνεχίζεται, με την καλύτερη δυνατή στελέχωση των Γυναικών, που συμπεριλαμβάνει και τις δικές μας αθλήτριες από τα τμήματά μας, παρόμοια δικαδικασία με των Ανδρών, που χτίζεται μία νέα ομάδα».

Τα άλλα τμήματα

«Όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Συλλόγου ξεκίνησαν ήδη τις προπονήσεις και περιμένουμε με αγωνία τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Τα ηλικιακά τμήματα ξεκινούν από την ηλικία των πέντε ετών, με βάση την ψυχοκινητική και το παιχνίδι και με κατηγοριοποίηση στις επόμενες ηλικίες, ανά έτος γέννησης. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται πλέον και στο ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, με αποκλειστικό γυμναστή για τα τμήματά μας και εξειδικευμένο πρόγραμμα για κάθε ηλικία».

Click to comment

Popular Posts

Exit mobile version