ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θ. Λιάγκος (Άτταλος Καματερού): «Το σωματείο πρεσβεύει σταθερές αξίες»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Θεόδωρος Λιάγκος, αντιπρόεδρος του Άτταλου Καματερού, μίλησε για την δομή, τους στόχους, την φιλοσοφία του συλλόγου και την δουλειά που γίνεται για να αναδειχθεί η περιοχή και οι αθλητές.

Ιστορία

«Ο Άτταλος Καματερού ιδρύθηκε το 1990, από μια παρέα παιδιών στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της περιοχής. Από τότε, μέχρι και σήμερα, πρεσβεύει σταθερές αξίες, όπως πάθος και αγάπη για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, σεβασμό προς τους ανθρώπους του αλλά και τους αντιπάλους και πολύ εθελοντική δουλειά με ανιδιοτέλεια. Η ανάπτυξη της ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή, έχοντας μεγαλώσει το σύνολο των αθλητών που συμμετέχουν, τις δράσεις οι οποίες οργανώνονται αλλά και τις επιτυχίες που συνεχώς σημειώνει».

Στόχοι

«Το άθλημα είναι ανταγωνιστικό, είτε εντός των 4 γραμμών, είτε εκτός αυτών. Το Καματερό είναι μια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε μεγαθήρια του αθλήματος στην δυτική Αττική, με τον ανταγωνισμό να είναι εξαιρετικά μεγάλος. Η προσέλκυση τόσο νέων αθλητών στα τμήματα των ακαδημιών και μετέπειτα στα μεγαλύτερα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι γειτονικές περιοχές συνεχώς γίνονται ελκυστικές για τους αθλητές, λόγω μεγέθους και ιστορίας. Στόχος του συλλόγου είναι όσοι περισσότεροι δημότες του Καματερού να συμμετέχουν στην ομάδα μας και μελλοντικά η ανδρική ομάδα, να πλαισιώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από άτομα που ανδρώθηκαν στον σύλλογό μας. Με γνώμονα τώρα την περιοχή που βρίσκεται η ομάδα μας, επιλέχτηκαν σαν στόχοι αυτής, να μπορέσει να δημιουργήσει ένα αθλητικό κοινωνικό σύνολο, που θα κρατάει τους μικρούς μας αθλητές, μακριά από τα δύσκολα μονοπάτια του καιρού μας και παράλληλα να μπορέσει σε πιο μεγάλες ηλικίες να είναι ένα σωστό και ανταγωνιστικό σύνολο. Πάντα λοιπόν με οριοθετημένα τα πλαίσια, αυτών των στόχων έχει πορευθεί και συνεχίζει να δημιουργεί πρώτα από όλα, σωστούς ανθρώπους και σωστούς αθλητές».

Η Φιλοσοφία

«Σκοπός της ομάδας μας ήταν και είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας και η προσπάθεια για κοινωνικοποίηση και αγάπη των ανθρώπων αυτών στον αθλητισμό. Όλες οι διοικήσεις πρέσβευαν και πρεσβεύουν αυτές τις αξίες και αυτούς τους σκοπούς. Η μεγάλη στήριξη της ομάδας αυτής ήταν πάντοτε οι γονείς και οι άνθρωποι που αγαπήσανε το άθλημα. Ο Ατταλος δεν είναι μόνο σύλλογος αλλά και οικογένεια».

Οι Εγκαταστάσεις

«Σε όλη αυτή την προσπάθεια οι προπονητές, οι ώρες προπόνησης και οι εγκαταστάσεις, αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην εξέλιξη αθλητών – συλλόγου. Το “Παλατάκι” μας, όπως ονομάζεται, αποτελεί το στολίδι της περιοχής και έχει αγαπηθεί τόσο από τον κόσμο αλλά και από άλλες ομάδες που έχουμε φιλοξενήσει ως αντιπάλους».

Δράσεις

«Συνεχώς ο σύλλογος οργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις για την ανάμειξη των αθλητών στα κοινά. Η πιο πρόφαση εκδήλωση ήταν αυτή της κοπής της πίτας στο κλειστό μας, που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Πριν την περίοδο του Covid, διοργανώναμε και ένα τουρνουά 3 on 3, όπου συμμετείχαν αθλητές απ’ όλες τις γύρω περιοχές, προσκαλώντας γονείς και αθλητές να έρθουν σε επαφή με τις εγκαταστάσεις αλλά και με τα δρώμενα του συλλόγου. Στο μέλλον θα υπάρξουν νέες εκδηλώσεις, ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το κοινό και οι αθλητές του Άτταλου».

Click to comment

Popular Posts

Exit mobile version