ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θ. Προμπονάς (ΓΣ Αρίων): «Οι αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσαι είναι σημαία για τον σύλλογό μας»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Θόδωρος Προμπονάς, πρόεδρος στον ιστορικό Αρίωνα, μιλάει για την ομάδα του Αγίου Αρτεμίου, αναλύοντας το αγωνιστικό πλάνο και κάνοντας τον απολογισμό.

Αντρικό 

«Το αντρικό μας τμήμα φέτος όχι απλά κατόρθωσε να ανεβεί, αλλά σημείωσε και το εξωπραγματικό ρεκόρ των 21 συνεχόμενων νικών στην κανονική διάρκεια.
Το κατόρθωμα αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό και σπουδαίο, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι προϊόντα των ακαδημιών μας -λαϊκιστή «αριωνάκια»- ενώ πολλοί από αυτούς αρνήθηκαν πολύ δελεαστικές προτάσεις από υψηλότερες κατηγορίες, απλά και μόνο γιατί νιώθουν ότι ανήκουν εδώ.
Κι εγώ, ως τωρινός πρόεδρος αλλά και ως ένας πρώην αθλητής που σταμάτησε μόλις πριν 6 χρόνια, αισθάνομαι συγκίνηση καθώς με τους περισσότερους αθλητές έχω μοιραστεί παρκέ, θρανία και μέρος της ζωής μου.
Ο κόουτς Γιώργος Παππάς που βρίσκεται στην ομάδα μόλις από το καλοκαίρι, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επιτυχία αυτής της ομάδας, και αποτελεί την εγγύηση για τη συνέχεια αυτής και στη Γ ΕΣΚΑ.
Τέλος, ο αρχηγός μας, Λάμπρος Κυρομίτης, που βρίσκεται στον Αρίων σχεδόν από τότε που περπατάει, ήταν, είναι και θα είναι η ψυχή αυτής της ομάδας και είναι πλέον συνυφασμένος με ένα κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου».

Προμπονάς Θεόδωρος (πρόεδρος), Παππάς Γεώργιος (προπονητής), Κατσαβός Αναστάσης (team manager)

Γυναικείο

«Το τμήμα γυναικών μας είχε μια επίσης πετυχημένη χρονιά, αφού κατόρθωσε να προκριθεί στα πλέι οφ μετά από πολλά χρόνια.
Τα κορίτσια μας, δεν είναι από παιδιά μαζι όπως τα αγόρια μας και αυτό ακριβώς είναι που καθιστά μοναδικές και ανεκτίμητες τις σχέσεις που έχουν δημιουργήσει τόσο μεταξύ τους όσο και με το τεχνικό και διοικητικό τιμ.
Και πώς να μη το κάνουν άλλωστε, όταν προπονητής τους είναι ο εξαιρετικός κόουτς Αμπατζής και team manager ο Αναστάσης Κατσαβός;
Τους εκτιμώ και τους ευχαριστώ που είναι δίπλα μας».

Υποδομές

«Οι υποδομές μας, με υπεύθυνο τον Αιμίλιο Σαμπάνη και τον Κώστα Παναγόπουλο, δουλεύουν σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι.
Οι δυο τους και το προπονητικό τιμ που τους απαρτίζει, δε μαθαίνουν απλά σουτ και ντρίπλα στους μικρούς μας φίλους, αλλά αντιλαμβάνονται το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελούν και διαμορφώνουν πρώτα καλούς και σωστούς ανθρώπους και ύστερα τεχνικά άρτιους αθλητές. Οι αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσαι είναι σημαία για τον σύλλογό μας και αυτό καθρεφτίζεται στις ακαδημίες όσο πουθενά άλλου.
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δε δίνουμε την πρέπουσα σημασία στην τεχνική κατάρτιση των αθλητών μας, με τρανότερη απόδειξη αυτού την διπλή εκπροσώπηση του τμήματος των κορασίδων στα κλιμάκια της ΕΣΚΑ».

Ιστορία

«Είμαστε μια ομάδα σχεδόν 100 ετών, με ένδοξες στιγμές στο παρελθόν, κόσμο που αγαπά το σύλλογο στο παρόν αλλά και πολλά σχέδια για το μέλλον. Αν και βρισκόμαστε μεταξύ μπασκετικών συμπληγάδων πετρών, αφού οι φίλοι γείτονές μας είναι απλησίαστα μεγέθη προς το παρόν, καταφέρνουμε και διατηρούμε την λαϊκή μας βάση, κρατάμε ψηλά τη σημαία του Αρίωνα και πορευόμαστε κάνοντας βήματα μπροστά. Άλλοτε πιο μικρά άλλοτε πιο μεγάλα, αλλά πάντα μπροστά, αντιλαμβανόμενοι το βάρος της ευθύνης που έχει η διοίκηση ενός τόσο ιστορικού συλλόγου».

Γήπεδο 

«Όντες και εμείς αιχμάλωτοι της γεωγραφίας μας, αφού εδρεύουμε στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, αναγκαζόμαστε να μοιραζόμαστε την έδρα μας, με υπόλοιπες γειτονικές ομάδες.
Ενώ το ανοιχτό μας γήπεδο, όπου προπονούνται οι αθλητές των υποδομών, είναι δυστυχώς σε άσχημη κατάσταση και πέραν της αντιτουριστικότητάς του, τείνει να γίνει και επικίνδυνο».

Click to comment

Popular Posts

Exit mobile version